Aantal coronagevallen sterk afgenomen in Olympische bubbel

Op de Olympische Spelen lijkt het coronavirus over zijn hoogtepunt heen te zijn. Slechts tien nieuwe positieve gevallen werden vandaag ontdekt in de dagelijkse testronde van 73.000 mensen, volgens de organisatoren.

Het totale aantal positieve gevallen voor de Olympische Spelen in Peking is nu opgelopen tot 363, gerekend vanaf 23 januari. De eerste deelnemers landden op die dag in China.

China werkt op basis van een ‘superbel‘. Dit betekent dat iedereen die de Spelen bijwoont, is afgesneden van de Chinese bevolking. De laatste weken arriveren steeds meer nieuwe atleten in Peking. Het systeem lijkt te functioneren nu de Spelen zijn begonnen en slechts een paar mensen de bubbel binnenkomen.

Je zult niet in staat zijn om afstand te houden.

Elke dag moet iedereen in de ‘superbubbel‘ gescreend worden op het coronavirus.

Afstand houden binnen de bubbel is niet altijd mogelijk. Bussen naar stadions en podia zijn soms overvol. Een mondmasker wordt door iedereen gedragen.

Volgens verslaggever Matthijs Voortman heeft de RTL Nieuws-ploeg in Peking dit ook gemerkt. “Mondmaskers moeten te allen tijde gedragen worden. Je wordt erop gewezen als je er ook maar een seconde geen over je neus hebt. De stadionbussen zitten behoorlijk vol. Het zou goed zijn als ze meer bussen lieten rijden.”

TeamNL is een negatief team.

Tot dusver is niemand van TeamNL, waarvan 42 atleten aan de Olympische Winterspelen deelnemen, positief getest op het coronavirus. In China kreeg Johan de Wit, de Nederlandse coach van Japan, echter last van corona.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie