coronavaccin

Al maandenlang hebben we te maken met beperkingen door het coronavirus. Dit omdat het virus zich snel verspreidt en levensgevaarlijk is voor zwakkeren en ouderen. De meeste mensen vinden het niet erg om deze regels op te volgen, zolang het maar tijdelijk is. De corona vaccins vormen het lichtpunt aan de einde van de tunnel.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Wereldwijd zijn er inmiddels erg veel verschillende vaccins ontwikkeld. De Europese Unie heeft bij meerdere van deze partijen vaccins besteld. Toch ontstaan er bij het leveren van vaccins ook problemen. Het zou daarom ideaal zijn als we gebruik zouden kunnen maken van een Nederlands vaccin en die is er. Het vaccin van de farmaceut Janssen is veelbelovend.

66% effectief tegen corona bij één dosis

Het vaccin Janssen is 66% effectief, wel is dit al na één dosis. De vaccins Pfizer en Moderna zijn 90% effectief, maar daar dienen wel 2 doses voor worden ingezet. Het AstraZeneca vaccin dat in Groot-Brittannië grootschalig wordt ingezet, is 73% effectief bij een enkele dosis. Het is dan ook veelbelovend nieuws dat er in Nederland een vaccin is ontwikkeld dat ongeveer even sterk is na één dosis.

corona vaccinaties

Nederland heeft al een grote bestelling gedaan

Janssen heeft laten weten dat zij in staat zijn om wereldwijd een miljoen vaccins te leveren. Nederland zou er 11,3 miljoen krijgen. De eerste 3 miljoen vaccins kunnen we verwachten in het tweede kwartaal. Daarna zouden er in het derde en vierde kwartaal nog 6 miljoen en daarna 2,3 miljoen doses bijkomen. Dit zou kunnen betekenen dat het leveringsprobleem van het AstraZeneca vaccin gedeeltelijk opgelost zou zijn. Wel is er een grote aantekening bij dit vaccin en dat is dat het wellicht niet werkt bij mutaties.

Corona-teller.nl
coronavaccin

De Zuid-Afrikaanse mutant wellicht niet te bestrijden met Janssen vaccin

Het nadeel van het vaccin van Janssen is dat het wellicht niet helpt tegen de Zuid-Afrikaanse mutant van het virus. Dit zou betekenen dat wanneer de Zuid-Afrikaanse variant van corona zich net zo snel weet te verspreiden in Nederland als de Britse mutant, het niet effectief is om dit vaccin grootschalig in te zetten. Echter, de onderzoeken naar de werking bij de Britse variant is nog in volle gang. Bovendien zou een kleine aanpassing een flink verschil kunnen maken. 

Minder last van klachten

Bij de derde testfase van dit vaccin had 85 procent van de mensen minder last van de klachten die ontstaan door corona. Echter, dit kondigd de farmaceut zelf aan en zal nog verder onderzocht moeten worden. De resultaten die zijn gemeten, gelden voor elke leeftijdsgroep. Na 28 dagen had 66% van de mensen die het vaccin hebben gekregen lichte klachten. Het RIVM blijft het vaccin goed in de gaten houden en hoop dat het snel ingezet kan worden.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten