Boosterprik inplannen voor leeftijd 29/30 jaar (1992 of eerder)

Als je geboren bent in 1992 of eerder, kun je vanaf vandaag online een boosterprik inplannen. Dit betekent dat de eerste eind-twintigers een booster-vaccinatie kan krijgen. RIVM boosterprik uitnodigingen voor vaccinaties zij vertraagd. De GGD adviseert u dan ook om zelf online een afspraak te maken voor uw boosterprik in plaats van te wachten tot deze binnenkomt. Boosterprik inplannen voor 1994 ook beschikbaar

Maak online een afspraak met DigiD.

Wie geboren is voor 1992 kan een afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl; houd uw DigiD bij de hand. GGD roept op je afspraak online te maken om drukte bij het Callcenter tegen te gaan. Er is geen RIVM uitnodiging nodig voor het maken van je afspraak!

Stap 1: Ga eerst naar de boosterprik website.

www.coronavaccinatie-afspraak.nl is de officiële website voor het plannen van een boosterprik. Het is echter een kwestie van tijd totdat u op coronatest.nl terecht komt. Dit heeft te maken met het feit dat alle online GGD-klachten via deze website worden afgehandeld. Ga naar de vaccinatiesectie van coronatest.nl voor de boosterprik.

Op coronatest nl boosterprik afspraak maken

Stap 2: Controleer of u de mogelijkheid heeft om de boosterprik te halen.

Het is van cruciaal belang om te weten of u voldoet aan de eisen voordat u de boosterprik-afspraak kunt maken. U kunt een herhalingsvaccinatie plannen wanneer:

  • U geboren bent in het jaar 1992 (leeftijd 29+).
  • U volledig bent gevaccineerd.
  • U meer dan zes maanden geleden uw laatste coronavaccinatie heeft gehad.
  • U in de afgelopen zes maanden niet bent aangesteld bij een GGD.
  • Je hebt op dit moment geen verantwoordelijkheden.
  • Als u het met al deze punten eens bent, mag u door naar stap 3. In het andere geval wordt u de toegang tot de priklocatie ontzegd.

Stap 3: Maak een afspraak met de GGD.

Als u nu op de (booster)vaccinatiepagina van coronatest.nl bent en de tekst “Online een afspraak maken” ziet staan, bent u op de goede weg. Op deze pagina vindt u de eisen die bij stap 2 zijn genoemd. Klik op de blauwe knop “Afspraak maken” om verder te gaan.

GGD afspraak maken voor corona boosterprik

Als u een boosterprik wilt plannen, kiest u in het keuzemenu “JA”. Vul vervolgens alle andere vragen in. Als je stap 2 hebt doorlopen, kun je zonder problemen door de vragenlijst navigeren. Voor de CoronaCheck-app QR-code is het van groot belang dat u gegevens invoert die gecodeerd zijn met het RIVM. Als u uw gegevens deelt met het RIVM, krijgt u geen QR-code voor uw boosterprik.

Stap 4: Log in met DigiD

Na het beantwoorden van een paar korte vragen om te zien of je in aanmerking komt voor de boosterprijs, krijg je de mogelijkheid om een afspraak te maken. Nadat je op “afspraak maken” hebt geklikt, word je doorgestuurd naar DigiD. Hier kunt u veilig en vertrouwd inloggen op uw DigiD.

DigiD inloggen boosterprik

DigiD Twijfels inloggen? U kunt altijd controleren of u op de juiste website bent door naar de URL te kijken. Linksboven in uw browser verschijnt “https://digid.nl/inloggen”, samen met een slot. Als je op dit slotje klikt, wordt de verbinding versleuteld. Is het slotje ontbreekt of is de url anders? Ga zo snel mogelijk terug naar coronatest.nl boosterprik.

Stap 5: Kies een locatie en een datum.

U kunt de boosterprik afspraak plannen nadat u bent ingelogd op DigiD. Je kunt thuis of op je werk (als je uit werk naar de GGD wilt gaan) je postcode opzoeken. Daarna krijg je meer mogelijkheden voor een prikafspraak. Je krijgt gemiddeld 3 tot 5 verschillende locaties en tijden.

GGD priklocaties

Als je geen geschikte datum of locatie kunt vinden, probeer dan een andere postcode in de buurt. Of zoek naar mogelijke locaties op een andere dag. Wij adviseren je om de boosterprik ongemoeid te laten. Het blijft voorlopig nog wel druk bij GGD’s prik-locaties.

Stap 6: Invullen gezondheidsformulier

Zorg dat u op de hoogte bent van het Boosterprik gezondheidsformulier van het RIVM (download pdf). Hierdoor weet de GGD hoe veilig het is om gevaccineerd te worden. De antwoorden op de vragenlijst worden ook gebruikt voor eventuele toekomstige boosterprik bijwerkingen.

Hulp bij uw boosterprik-afspraak

Heeft u moeite om de weg te vinden op het internet? Dan kunt u uw vrienden, familie of buren om hulp vragen. Als dat niet lukt, kunt u altijd terecht bij het Informatiepunt digitale overheid van uw plaatselijke bibliotheek. De mensen hier zullen u gratis helpen bij het online plannen van uw boosterprik.

Bellen voor uw booster

De uitnodiging boosterprik komt later als door storingen bij PostNL. Het is nu mogelijk om een boostervaccinatie in te plannen via het GGD Landelijk vaccinatie afsprakennummer. Tot op de dag van vandaag wordt geadviseerd om alles online te regelen; er is immers een extreem lange wachttijd op het telefoonnummer van de GGD.

Is het niet zo dat je een afspraak niet online kunt regelen? Dan moet je wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM. Op de uitnodiging staat een telefoonnummer voor het telefonisch plannen van uw boosterprikafspraak. U kunt geen boosterprik afspraak maken met het landelijk vaccinatienummer. U kunt daar alleen terecht als u vragen heeft over uw huidige afspraak of de boosterprik.

Afsprakennummer voor Booster-afspraak maken

Het landelijk vaccinatie afsprakennummer kunt u gebruiken om te bellen voor uw boosterprik. Als u uw eerste of tweede vaccinatie wilt inplannen, kunnen de leden van de GGD u daarbij helpen. U kunt de GGD bereiken via het telefoonnummer 0800 7070. Dit nummer kunt u zeven dagen per week bellen tussen 8.00 en 20.00 uur. Heeft u vragen over uw boosterprik, dan kunt u contact opnemen met het lokale vaccinatie meldpunt.

Wijzigen of afzeggen afspraak

Het is helaas niet mogelijk om uw boosterprik afspraak te wijzigen, te verplaatsen of te annuleren. U moet dus direct naar uw voorbereide afspraak gaan. Dit heeft te maken met het feit dat het GGD-vaccinatie callcenter niet de capaciteit heeft om afspraakwijzigingen te verwerken. Het is mogelijk dat vaccinatieafspraken in de toekomst weer beschikbaar komen.

Gebruik de boostervaccinatie alleen als u minimaal 3 maanden volledig bent gevaccineerd. Dus als u de tweede prijs in twee maanden nog niet heeft gekregen, moet u nog drie maanden wachten.

Wat is het doel van de herhalingsprik?

Volgens onderzoek is de eerste vaccinatie na 6 maanden niet meer werkzaam. Dankzij deze boostervaccinatie bent u nu volledig beschermd tegen het coronavirus. De vaccinaties worden ook voortdurend verbeterd en aangepast om rekening te houden met nieuwe varianten. Zo bent u met een boostervaccinatie beter beschermd tegen de Omikron-variant van Corona.

Richtlijnen voor een herhalingsvaccinatie

U moet drie maanden wachten na uw laatste coronavaccinatie om de boostervaccinatie te krijgen. Staat u nu op Corona na uw laatste vaccinatie? Dan moet u ook daarna drie maanden wachten. U kunt uw meest recente vaccinatiedatum opzoeken op de CoronaCheck app.

Boosterprik thuis

Als u om gezondheidsredenen niet naar een GGD-priklocatie kunt gaan, moet u dit doorgeven aan de GGD via het landelijke vaccinatienummer. Als u voor uw vorige vaccinaties thuis bent ingeënt, bent u hiervan al op de hoogte. U krijgt dan een melding van de GGD over een vaccinatie bij u thuis.

De Boosterprik is een mRNA-vaccin

U krijgt een mRNA-vaccin (Moderna van BioNTech/Pfizer) als booster. Het maakt niet uit welke vaccinaties u eerder heeft gekregen. U heeft niet de mogelijkheid om te kiezen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie