Geboren voor 1994? Plan je boostervaccinatie in!

Indien je geboren bent in 1994 of eerder kan je nu telefonisch of online een afspraak inplannen voor de boostervaccinatie. De GGD geeft aan dat dit het beste via de website kan. Het gaat sneller dan bellen en dit voorkomt dat het callcenter slecht bereikbaar wordt. Door vertragingen met de uitnodigingen voor de vaccins roept de GGD op om zelf je afspraak online te maken. Het gaat sneller dan het wachten op je uitnodiging. Indien u jonger bent dan 60 is het niet mogelijk om te bellen, als je nog niet je brief hebt ontvangen. Indien u ouder bent dan 60 kan u online en telefonisch een afspraak maken.

Nieuw: mensen geboren in 1998 of eerder kunnen nu hun boosterprikafspraak inplannen.

In deze uitnodiging staat het telefoonnummer voor het maken van een afspraak. Indien u jonger dan Dit telefoonnummer is het landelijke vaccinatie afsprakennummer en kan je ook bellen om je eerste of tweede vaccinatie in te plannen. Via 0800- 7070 kan dit. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar tussen 08:00 en 20:00.

Indien je niet zo handig bent met internet kan je hulp vragen aan je buren, vrienden of familie. Wanneer je hier niet de mogelijkheid voor hebt, kan je altijd naar het Informatiepunt digitale overheid bij je lokale bibliotheek. Hier wordt je gratis geholpen met het inplannen van je boosterprik. De online afspraak maak je via www.coronavaccinatie-afspraak.nl en hiervoor moet je je DigiD bij de hand houden.

Kom ik in aanmerking voor een boostervaccinatie?

Het is belangrijk om te weten of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een boostervaccinatie, voordat u een afspraak wil inplannen. Het is allereerst van belang dat u in of voor 1994 geboren bent. Daarnaast moet u volledig gevaccineerd zijn, voordat u een boosterprik kan nemen. Deze tweede coronavaccinatie moet meer dan 6 maanden geleden gezet zijn.

Afspraak annuleren

Het is sinds kort niet meer mogelijk om je gemaakte afspraak te wijzigen, verplaatsen of annuleren. De callcenter heeft geen capaciteit om de gewijzigde afspraken te verwerken. Misschien wordt het later wel weer mogelijk om de afspraak te wijzigen, maar voor nu is dat geen optie.

Boostervaccinatie

Het is voor nu alleen mogelijk om een mRNA-vaccin te krijgen van Moderna of Pfizer. Het maakt hiervoor niet uit welke vaccinatie je hebt gehad voor je eerste of tweede prik. Het is niet mogelijk om te kiezen welk vaccin je wilt. De boosterprik is ook mogelijk om thuis te laten doen. Dit is alleen voor mensen mogelijk met gezondheidsproblemen. Dit moet je eerst bekend maken bij de GGD via het landelijke vaccinatienummer. Als je vorige vaccinaties ook al thuis zijn gezet, is het al bekend bij de GGD. Dan hoef je het niet extra aan te geven. Je krijgt zelf een bericht van de GGD over een vaccinatie aan huis.

Doel booster-/ herhalingsprik

Goed om te weten: het is alleen mogelijk om je boostervaccin te krijgen als je al 3 maanden volledig gevaccineerd bent. Als je bijvoorbeeld twee maanden terug je tweede prik hebt gekregen, moet je wachten tot deze drie maanden geleden is gezet. Volgens onderzoek is de vaccinatie niet meer werkzaam als deze meer dan 6 maanden geleden gezet is. Door de boosterprik te zetten bent u dus weer volledig beschermt tegen het coronavirus. Door de constante veranderingen in het virus met haar varianten worden de vaccinaties voortdurend aangepast en verbeterd. Hierdoor bent u met een boostervaccinatie beter beschermd tegen Corona en haar nieuwe Omikron-variant.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie