Boosterprikken in Amsterdam

De komst van de Omikronvariant in Amsterdam heeft er ook toe geleid dat de boostercampagne die net werd gestart versneld moest worden. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste gevaccineerde na zes maanden veel minder beschermd waren. Maar om Omikron te bestrijden is besloten om mensen al drie maanden na het laatste vaccin de gelegenheid te geven om een afspraak te maken voor de boosterprik in Amsterdam. Een boosterprik zonder afspraak is in Amsterdam (nog) niet mogelijk.

XXL priklocaties in Amsterdam

Om het boosteren te versnellen zijn er in veel gemeentes prikplekken bij gekomen om te zorgen dat het zetten van de boosterprikken ook daadwerkelijk sneller kan gaan. Op veel locaties werden zogenaamde XXL priklocaties ingericht, zo ook in Amsterdam.

In Amsterdam waren er in eerste instantie 4 priklocaties te weten:

 • Plaza Stadsdeelkantoor Nieuw-West – Plein ‘40-45’ (route)
 • Achter het Bijlmer Sportcentrum – Anton de Komplein (route)
 • Op P1 – Buikslotermeerplein (route)
 • Vaccinatielocatie Amstelveen – Bovenkerkerweg 6-8, Amstelveen (route)

Daar is nu ook de RAI in Amsterdam bijgekomen. De gemeente en de GGD hebben gekozen voor deze locatie omdat die centraal gelegen is en goed bereikbaar is. Per dag kunnen op deze locatie maximaal 15.000 prikken worden gezet

Boosterprik locatie RAI Amsterdam

RAI Amsterdam

 • Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam (route)
 • Dagelijks open van 7:30 uur tot 21:30 (alleen op afspraak) 

Als je met de auto naar de RAI gaat moet je de borden volgen naar P5. Je mag gedurende 1 uur gratis parkeren. Je hebt geen parkeerkaart nodig, het systeem herkent je kenteken. Blijf je langer dan 1 uur staan dan moet je het volledige parkeerbedrag betalen. Voetgangers, fietsers en scooterrijders kunnen direct naar Entree C, hier zijn ook parkeerplekken voor fietsen en scooters

Artikel gaat verder na deze video

Afspraak maken voor boostervaccinatie in de RAI Amsterdam 

Wil je een boosterprik laten zetten dan kan dat op dit moment voor iedereen vanaf 18 jaar die langer dan 3 maanden geleden zijn of haar laatste vaccin heeft laten zetten en langer dan 3 maanden geleden corona heeft gehad. Je mag niet zomaar naar de RAI gaan voor je boosterprik, je moet eerst een afspraak maken. Vul bij je afspraak 1078 in bij postcode, zo krijg je enkel de locatie RAI Amsterdam en omliggende GGD-locaties.

Afspraak maken voor een boosterprik 

Om een afspraak te maken voor je boosterprik kun je bellen naar 0800-0707 of op de boostervaccinatie website een afspraak maken. Je kunt alleen online een afspraak maken als je een DigiD hebt, heb je die niet dan moet je bellen. Houdt er rekening mee dat er lange wachttijden zijn om te bellen, maar als je iemand aan de lijn krijgt kun je wel direct vragen om een afspraak voor een boosterprik op locatie RAI Amsterdam.

Online boosterprik afspraak maken

Als je ervoor kiest om online een boosterprik afspraak te maken voor de locatie RAI-amsterdam dan moet je het volgende doen:

 1. Ga naar Coronatest.nl 
 2. Klik op ‘Ik wil me laten vaccineren
 3. Klik op ‘Maak een afspraak’
 4. Beantwoord alle vragen
 5. Log in met je DigiD 
 6. Op het scherm krijg je twee of drie afspraakmogelijkheden te zien bij jou in de buurt. Komen deze tijdstippen of locaties niet uit dan kun je een pagina terug gaan en vervolgens de pagina nog een keer verversen. Je krijgt dan andere afspraakopties te zien.
 7. Kies de afspraak van jouw voorkeur en bevestig die. 
 8. Na bevestiging krijg je een e-mail toegestuurd op het ingevoerde e-mailadres.

Let op! Wil je de booster toevoegen in je CoronaCheck-app dan moet je toestemming geven om je gegevens te delen met het RIVM. Deze vraag wordt je gesteld voordat je bij de afspraakopties komt.

Wat moet ik mee naar me prikafspraak?

Zorg dat je op de juiste datum en tijd naar de priklocatie gaat. Ga niet eerder dan de tijd die is aangegeven zodat je niet langer dan nodig op de locatie verblijft. Mocht je in de dagen voor de afspraak coronaklachten krijgen of in quarantaine moeten omdat je contact hebt gehad met iemand die corona heeft verzet dan de afspraak. Als alles in orde is, doe dan het volgende:

 • Neem je legitimatiebewijs en eventueel het gele boekje mee naar je afspraak. 
 • Vul online of ter plaatse een gezondheidsverklaring in en neem die mee. 
 • Geef alle documenten aan de baliemedewerker. 
 • Zorg dat je voordat je de booster krijgt je jas alvast uitdoet en je mouw opstroopt zodat het prikken zo snel mogelijk kan gaan. 
 • Laat de booster zetten. 
 • Wacht nog 15 minuten voordat je de ruimte verlaat. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie