Boosterprik halen in Utrecht

Door de opkomst van de Omikronvariant wil de overheid haast maken met de boostercampagne. Het plan is dat half januari iedereen die dat wil de kans heeft gekregen om een afspraak te maken voor een boosterprik. Ook in Utrecht kun je op 4 locaties in Utrecht terecht voor een boosterprik. Waar je terecht kunt en hoe je een afspraak kunt maken in Utrecht lees je hier. 

Booster priklocaties Utrecht 

In Utrecht zijn er vier plekken waar je een boosterprik kunt halen. Je moet wel eerst een afspraak maken voordat je terecht kunt. Dit zijn de priklocaties:

Science Park, naast het Bestuursgebouw

  • Heidelberglaan 8
  • 3584 CS Utrecht
  • Openingstijden: Op woensdagen van 10.00 uur tot 17.30 uur.

Hoog Catharijne

  • Stationsplein 85
  • 3511 ED Utrecht
  • Openingstijden: Van ma tot en met vr van 12.00 uur tot 20.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

XL Priklocatie Jaarbeurs Hal 1 

  • Truus van Lierlaan
  • 3527 XZ Utrecht
  • Openingstijden: Dagelijks van 7.30 uur tot 23.00 uur

XL Priklocatie Jaarbeurs Utrecht

In Utrecht is hal 1 van de Jaarbeurs in Utrecht omgedoopt tot de centrale locatie voor het zetten van vaccinaties en boosters. De ingang van de priklocatie is bij de parkeerplaats P1, in het midden van hal 1. 

De priklocatie ligt naast het Centraal Station in Utrecht. Het is vanaf het station maar een paar minuten lopen. Met de fiets kun je terecht bij de onbewaakte fietsenstalling op parkeerterrein P3 naast Kinepolis. Met de auto kun je parkeren bij P1 aan de Graadt van Roggenweg. Als je eenmaal geparkeerd hebt, volg je de borden ‘Covid-19 vaccineren GGD’. 

Voorwaarden booster prikafspraak maken 

In principe kan iedereen die 18 jaar of ouder is een afspraak maken om een boosterprik te halen. Toch zitten daar een aantal voorwaarden aan:

  • Als je minder dan 3 maanden geleden corona hebt gehad mag je geen booster halen. Je moet dan wachten tot de 3 maanden voorbij zijn. 
  • Je laatste coronavaccinatie moet minimaal 3 maanden geleden zijn. 
  • Als je hoort bij de groep die jaarlijks een griepprik mag halen dan moet je na de groepprik minimaal 2 weken wachten totdat je een booster mag nemen. Wetenschappelijk is niet aangetoond dat de vaccins effect hebben op elkaar, maar voor de zekerheid worden toch twee weken aangehouden.

Afspraak maken booster priklocatie Utrecht

Iedereen boven de 18 jaar die aan eerder genoemde voorwaarden voldoet, mag telefonisch of online een afspraak maken. Wil je een telefonische afspraak maken dan kan dat via het landelijke nummer 0800-0707 of het Klant Contact Center van de GGD regio Utrecht via: 030-630 54 00. Houdt er rekening mee dat er vaak lange wachttijden zijn, heb je hier geen geduld voor dan kun je online een afspraak maken.

Zonder afspraak vaccineren

boosterprik zonder afspraak in Utrecht

GGD Utrecht biedt nog geen boosterpik zonder afspraak aan. Je moet vooraf een online afspraak maken voor de boostervaccinatie.

Online een booster inplannen

Je kunt online een booster inplannen als je een DigiD hebt. Heb je die niet en wil je toch online een afspraak inplannen dan moet je eerst een DigiD aanvragen. Dat kan voor iedereen die ingeschreven staat in Nederland en een Nederlands Burgerservicenummer heeft. Aanvragen kan via de website van DigiD. Houdt er rekening mee dat het een aantal dagen duurt voordat je de gegevens voor je DigiD ontvangt nadat je die hebt aangevraagd. 

Boosterprik website

Het daadwerkelijk inplannen van de afspraak voor jouw booster kun je doen via de website www.coronatest.nl. Op deze pagina kies je voor het laten zetten van een vaccinatie. Daarna vul je eerst alle vragen in alvorens je inlogt met je DigiD. Als je eenmaal bent ingelogd voer je de postcode in van jouw woonadres, of van de locatie waar je graag een booster wil halen. Daarna krijg je een aantal opties te zien voor jouw afspraak. Als de getoonde opties niet passen in jouw planning kun je een pagina terug gaan en vervolgens de pagina verversen, je krijgt dan andere data te zien. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie