Boosterprik locatie Hoorn

Door de opkomst van de Omikronvariant en de verminderde werking van de werking van de vaccins bij mensen die volledig gevaccineerd zijn, is boosteren noodzakelijk. Op heel veel plekken in Nederland is de boosterprik beschikbaar, zo ook in de buurt van Hoorn. 

Waarom een boosterprik halen?

Boostervaccinatie inplannen

De boosterprik is precies wat het woord al zegt een booster of oppepper van de vaccinaties die je al hebt. Vaccins werken altijd, maar voor een bepaalde tijd. Zo moet je bijvoorbeeld ook jaarlijks een griepprik halen, bij het coronavaccin is dat niet anders. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die volledig gevaccineerd zijn na zes maanden veel minder goed beschermd zijn. Daarom werd er besloten om mensen een booster te geven.

Bescherm jezelf tegen nieuwe varianten

In eerste instantie werd besloten om iedereen van 18 jaar of ouder na 6 maanden de kans te geven om een boosterprik te halen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een booster dan het meeste effect heeft. Maar nu is dus toch gekozen voor een periode van 3 maanden dat heeft voornamelijk te maken met Omikron. 

Omikron is de nieuwste variant van het coronavirus, deze lijkt zich veel sneller te verspreiden dan eerdere varianten waardoor de overheid er alles aan wil doen om deze golf zo snel mogelijk te remmen. Daarom is er nu dus voor gekozen om mensen al na drie maanden opnieuw te vaccineren. 

Boosterprik locatie in de buurt van Hoorn

In Hoorn zelf kun je jezelf niet laten vaccineren. De dichtstbijzijnde plek waar je terecht kunt, is aan de Torenweg 44, 1607 CP Hem. Priklocatie is dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00 uur. De GGD locatie is ongeveer 10 minuten auto rijden, maar ook bereikbaar per fiets of openbaar vervoer.

Testen in Hoorn! Vanaf 1 januari 2022 is de testlocatie in Zwaag verhuisd naar het voormalige distributiecentrum van Deen op Protonweg 13 in Hoorn.

Hoe maak je een afspraak voor je boosterprik op locatie Hoorn

Het lijkt erop dat je binnenkort zonder afspraak een boosterprik kunt halen, maar zover is het nog niet. Om een booster te krijgen moet je nu nog online of telefonisch een afspraak maken.  

Online afspraak maken

Ga naar www.coronatest.nl om online een afspraak te maken bij jou in de regio. Je hebt hiervoor wel een DigiD nodig.

Telefonisch afspraak maken

Bel het nummer 0800-0707 om telefonisch een afspraak te maken voor jouw boosterprik in Hoorn

Waar op letten bij je boosterprik afspraak 

Als je een afspraak gemaakt hebt, is het belangrijk om je een beetje voor te bereiden. Ga bijvoorbeeld niet naar de afspraak als:

  • Je corona hebt. 
  • Je coronaklachten hebt, maar nog niet zeker weet of je het ook hebt. 
  • Als je net corona hebt gehad. 
  • Als je in quarantaine zit omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft. 

Bel in deze gevallen nogmaals naar het nummer om je afspraak te verzetten. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie