Boosterprik locatie Eindhoven

Op 6 januari 2021 werd bij Sanna Elkadiri, een 39-jarige verpleeghuismedewerker, het eerste coronavaccin gezet. Dat is ondertussen meer dan een jaar geleden en sindsdien zijn naar schatting ruim 24,7 miljoen vaccinaties tegen het coronavirus gezet onder alle Nederlanders boven de 12 jaar. Het gaat hierbij om zowel 1e als 2e prikken. De vaccinatiegraad is hiermee ongeveer 89% in heel Nederland

Boosterprik 

Heel even waren we met zijn allen blij en opgelucht dat zoveel mensen ingeënt waren, maar helaas gooide de nieuwe corona-variant Omikron, en de sterke afname van de werking van het vaccin roet in het eten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen 6 maanden na de laatste inenting veel minder goed beschermd zijn tegen corona dan in de eerste weken na de laatste prik. Het is daarom noodzakelijk om het immuunsysteem weer een oppepper te geven met de zogenaamde boosterprik. 

Versnelde boostercampagne

In eerste instantie wilde de Nederlandse overheid dat iedereen eind januari 2022 de kans heeft gehad om een afspraak in te plannen voor een booster als de laatste prik meer dan 6 maanden geleden is gezet. Maar door de komst van de nieuwe coronavariant Omikron is er de angst dat de zorg nog meer onder druk komt te staan en zijn de regels bijgesteld. Het boosterprik doel is nu:

 • Iedereen boven de 18 kan voor half januari een booster halen. 
 • Iedereen die langer dan 3 maanden geleden zijn laatste prik tegen corona heeft gekregen mag een prik halen. 

Boosterprik locatie Eindhoven

Ook in de gemeente Eindhoven is het mogelijk om een boosterprik te halen. In Eindhoven gebeurt dat voornamelijk bij het Beursgebouw in het centrum van Eindhoven. 

 • Beursgebouw Eindhoven
 • Ladrinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven (route)

Deze locatie is iedere dag geopend. Het is belangrijk om te weten dat de dichtstbijzijnde parkeerplekken niet direct bij de ingang van het gebouw zijn. Vooral voor mensen die slecht ter been zijn kan dit lastig zijn. Mocht het een dusdanig probleem vormen dat een bezoek hierdoor niet meer mogelijk is wordt aangeraden om geen boosterafspraak te maken voor Eindhoven maar voor Helmond. 

Voorbereiding op je boosterprik bij locatie Eindhoven

Heb je via coronatest.nl of het landelijke nummer 0800-0707 een afspraak gemaakt voor je boosterprik dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Neem de volgende dingen mee: 

 • Je identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart)
 • De uitnodigingsbrief of bevestigingse-mail
 • De ingevulde gezondheidsverklaring (pdf) die je bij je uitnodiging krijgt
 • Het gele boekje als je dat wil (Dit kan handig zijn voor internationaal reizen). 

Let ook op het volgende:

 • Draag altijd een mondkapje (alleen tijdens de 15 minuten wachttijd na de prik wordt je gevraagd het mondkapje te verwijderen).
 • Eet iets voordat je naar de afspraak gaat. 
 • Kom ongeveer 5 minuten voor je afspraak naar de locatie.
 • Trek kleding aan waarbij je je arm makkelijk vrij kan maken. 
 • Zorg dat je alle documenten en het gele boekje direct aan de baliemedewerker geeft zodat alles soepel verloopt.

Prikangst

Ben je bang voor het laten zetten van het vaccin dan kun je dat op de locatie in Eindhoven bij binnenkomst aangeven. Je zal dan begeleid worden door een persoonlijke assistent die je zal begeleiden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie