Hoe gaat het in de rest van Europa met het coronavirus

Het coronavirus is momenteel het gespreksonderwerp van de dag. Dit omdat het een bepalende rol speelt in het dagelijkse leven. De maatregelen zorgen er namelijk voor dat erg veel leuke dingen niet mogelijk zijn. Daarnaast kent elk individu wel iemand die hij of zij liever niet besmet ziet worden. Wanneer er in Nederland over het virus wordt gesproken, gaat het voornamelijk over hoe het in eigen land gaat. Over de coronacrisis in andere landen hoor je dan ook maar weinig.

In Duitsland zijn de cijfers schrokkend

In Duitsland gaat het momenteel erg slecht met het coronavirus. Zo komen er momenteel zo’n 500 mensen per dag te overlijden door het virus. Voor het reizen naar Duitsland geldt op dit moment een negatief reisadvies. 

corona-612

Ook in België gaat het niet goed met het coronavirus

In België raken er momenteel erg veel nieuwe mensen per dag besmet met het virus. Hierdoor gelden er in België erg strenge regels met de feestdagen. Zo mag er tijdens kerst in België maar één gast over de vloer komen. In Nederland zjin dit drie gasten.

In Denemarken en Luxemburg gaat het erg goed op het gebied van corona

In Denemarken en Luxemburg gaat het qua coronabeleid erg goed. Zo zijn er in Denemarken nog maar 800 mensen overlijden aan de gevolgen van het virus. Dit heeft mede te maken met de directe aanpak die zij hanteren. Zo hebben zij een maand geleden alle nertsen geruimd omdat zij een gemuteerde variant van het virus droegen. Als Nederlander is het op dit moment dan ook niet mogelijk om naar Denemarken te gaan. Dit omdat wij daar niet gewenst zijn. 

In Nederland erg veel nieuwe besmettingen

In Nederland zijn er de afgelopen 24 uur erg veel nieuwe besmettingen bijgekomen. Zo zijn er dit afgelopen etmaal 8793 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Als dit zo door blijft gaan, is er een kans dat ook in Nederland er strengere maatregelen worden genomen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie