Thuisblijven bij coronaklachten, ook kinderen van 4 tot 12 jaar moeten eraan geloven volgens het advies van het OMT

Er is op dit moment nog veel onduidelijk over het coronavirus. Het is sowieso lastig dat het virus is gemuteerd waardoor bepaalde eigenschappen veranderd kunnen zijn. Dat is ook de reden dat we op dit moment in een lockdown zitten. De Britse variant lijkt besmettelijker dan de ‘klassieke’ variant van het coronavirus. Daarom heeft het kabinet er voor gekozen om geen risico te nemen met de maatregelen die ze treffen. Zo hebben zij besloten om ook de basisscholen nog langer dicht te houden. Op dit moment is nog niet zeker hoe snel de Britse variant van het coronavirus zich kan verspreiden onder kinderen. 

Nieuw advies

corona school

Het Outbreak Management Team(OMT) heeft vrijdag haar advies aangepast. Zij adviseren ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar om hun kinderen thuis te houden wanneer zij klachten hebben. Ook adviseert het OMT om deze kinderen met klachten zo snel mogelijk een coronatest te laten doen. Het advies voor deze groep kinderen is op die manier dus gelijk getrokken met het advies voor oudere kinderen en volwassenen. De reden dat het OMT dit advies op dit moment loslaat is het feit dat de scholen weer open gaan. 

Laat je kind testen

Het is de bedoeling dat ouders hun kinderen thuis houden wanneer zij één of meerdere van de bekende symptomen van het coronavirus vertonen. Bij alle verkoudheidsklachten moeten je kinderen sowieso thuis blijven. Er is een uitzondering gemaakt voor kinderen die af en toe hoesten en kinderen met bepaalde chronische klachten. Hierbij kun je denken aan chronische luchtwegklachten die al bekend waren of bijvoorbeeld aan astma of hooikoorts. Ook kinderen moeten thuis blijven wanneer zij een coronatest hebben gedaan. Pas als de uitslag van de test negatief is, kunnen zij weer naar school.

Milde klachten 

corona en griep

Dit nieuwe advies van het Outbreak Management Team moet er voor zorgen dat het coronavirus zich niet te makkelijk kan verspreiden op scholen. Het advies geldt alleen voor de kinderen in de leeftijd tussen de 4 en 12 jaar. Kinderen tot 4 jaar mogen wel naar de kinderopvang wanneer zij milde klachten hebben. Zij moeten dan wel thuis blijven wanneer de klachten erger worden. Bovendien moet je je kind ook thuis houden wanneer je kind net een coronatest heeft gedaan. Pas als je de uitslag weet en deze is negatief mag je kind weer naar school.

Britse variant

De reden dat er steeds meer maatregelen nodig zijn op basisscholen is de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus. Er zijn verschillende aanwijzingen dat deze mutatie van het virus zich makkelijker verspreid onder kinderen. Daarom is het van belang om voldoende maatregelen te treffen zodat er zo min mogelijk kinderen besmet raken.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie