Rusland afgeremd door sterke Oekraïense verdediging

Het feit dat de Oekraïense strijdkrachten meer weerstand bieden dan was voorspeld, heeft de operatie van Rusland in Oekraïne bemoeilijkt. Dat hebben vertegenwoordigers van de Amerikaanse en Britse ministeries van defensie zaterdag bekendgemaakt.

In een telefonisch interview vertelde een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie aan verslaggevers dat de Oekraïense verdediging “sterker is dan de Russen dachten“. Het gebrek aan dynamiek, met name in het noorden van Oekraïne, zou de Russische strijdkrachten “frustreren“.

Bovendien beweren de Amerikanen dat de Russen met grotere logistieke problemen te maken zullen krijgen. “Meer dan de helft van Poetins troepen zijn momenteel op Oekraïens grondgebied. Hij zal ze in beweging moeten houden. Er zijn eerder verhalen geweest over Russisch legermaterieel dat in bossen en op wegen zou zijn verstopt.

Volgens de meest recente beoordeling van informatie die via Twitter is vrijgegeven, is de Britse regering het eens met de conclusies van de Amerikanen. Zij waarschuwt er wel voor dat het hoofddoel van de Russische soldaten de inname van Kiev blijft.

Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne, had zijn strijdkrachten reeds geprezen voor hun verzet tegen de Russische invasie. Alle Oekraïners “die vechten en hun leven verliezen om hun land te verdedigen” worden door hem geprezen.

Troepen uit Rusland wachten op versterkingen.

Het offensief werd volgens het Russische ministerie van Defensie vrijdag doelbewust stopgezet, in afwachting van waarschijnlijke onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne. Maar volgens verschillende persorganen wachten de troepen op versterkingen, die elke dag kunnen arriveren.

Volgens het Russische persbureau RIA hebben alle Russische strijdkrachten in het land opdracht gekregen om opnieuw op te rukken.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie