Komende 7 dagen geen vluchten naar Rusland

Volgens een woordvoerster van KLM zal de luchtvaartmaatschappij de komende zeven dagen niet naar of over Rusland vliegen. Er wordt nu naar alternatieven gezocht voor deze vluchten.

Ze mogen door het Midden-Oosten vliegen. Volgens de woordvoerster zijn er elke week 19 vluchten naar het land dat een invasie van Oekraïne startte.

Rusland is onderworpen aan sancties, als gevolg waarvan geen vervangingsonderdelen voor vliegtuigen het land binnen mogen komen. Dit geldt ook voor onderdelen voor persoonlijk gebruik.

Een noodlanding zou zelfs onmogelijk zijn als een vliegtuig door het land zou vliegen op weg naar een andere bestemming. “Als gevolg daarvan kunnen we niet langer garanderen dat vluchten van en naar Rusland veilig zullen aankomen,” verklaarde de luchtvaartmaatschappij.

KLM heeft zaterdag een aantal vluchten geannuleerd naar Rusland

KLM heeft zaterdagmiddag twee vluchten naar Moskou en Sint-Petersburg geannuleerd. De vlucht van Sint Petersburg naar Amsterdam kon omkeren en in Amsterdam aankomen, aldus KLM.

De vlucht naar Moskou moest een korte tussenlanding maken in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Ook deze vlucht zal zaterdag op Schiphol aankomen, aldus KLM.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie