2 jaar sinds de eerste Nederlandse coronabesmetting

Precies twee jaar geleden, op 27 februari 2020, werd het eerste covidgeval in Nederland bevestigd. Tijdens een tv-uitzending werd een briefje in handen gestopt van toenmalig minister voor Medische Diensten Bruno Bruins, waarin werd beweerd dat een patiënt met het virus was opgenomen in het Tilburgse Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Er was een man uit Loon op Zand die me benaderde. Hij was net terug uit Noord-Italië, waar het coronavirus al had toegeslagen.

Tilburg staat stil bij corona

Zondag wordt in Tilburg stilgestaan bij twee jaar lang het virus in Nederland. In een digitale uitzending zullen Commissaris van de Koningin Ina Adema en de Tilburgse burgemeester Theo Weterings ingaan op de gevolgen van het virus in Brabant.

Zo wordt een Eindhovense patiënt belicht die nog steeds langdurig last heeft van covid, terwijl een Bredase ondernemer ingaat op de gevolgen van de coronacrisis voor zijn sportschool.

’s Avonds zal de herdenking live op internet worden uitgezonden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie