corona vaccin

Over de hele wereld kunnen landen niet wachten totdat zij genoeg coronavaccins hebben om hun hele bevolking te vaccineren. Het vaccineren heeft alleen nut wanneer de vaccinatiegraad hoog genoeg is. Dat wil zeggen dat een relatief groot deel van de bevolking van een land moet zijn gevaccineerd om er voor te zorgen dat het coronavirus zich niet zomaar verspreidt onder de mensen die geen vaccin hebben gehad. Daarom zijn overheden in verschillende landen bezig met campagnes om mensen aan te zetten tot het nemen van een coronavaccin. Als te veel mensen dit weigeren kan dat er voor zorgen dat het langer duurt voordat het coronavirus onder controle is. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona vaccin

Problemen met de levering

Er zijn simpelweg niet genoeg doses van de verschillende coronavaccins om iedereen op de wereld in te enten. Daarom is het van belang dat er zo snel mogelijk zo veel mogelijk doses van de coronavaccins worden geproduceerd. De vraag naar deze vaccins is enorm en daarom lukt het de fabrikanten niet om aan de vraag te voldoen. Dat is een probleem aangezien ieder land het liefst zo snel mogelijk zo veel mogelijk vaccins wil hebben. AstraZeneca heeft al verschillende keren problemen gehad met de levering. Dit wil zeggen dat zij niet konden voldoen aan de bestelling die de Europese Unie had geplaatst. Daarom is het goed nieuws dat het AstraZeneca vaccin binnenkort ook in Nederland zal worden gemaakt. 

Goedkeuring van EMA

Het Europees Medicijn Agentschap(EMA) heeft afgelopen vrijdag goedkeuring gegeven aan de Leidse medicijnproducent Halix om ook vaccins van AstraZeneca te produceren. Dit moet een grote stap zijn om te voldoen aan de constante vraag naar het vaccin. Als sinds december is Halix vaccins voor AstraZeneca aan het produceren, maar de fabriek in Leiden kreeg pas afgelopen vrijdag goedkeuring. Dit is goed nieuws aangezien deze fabriek de capaciteit heeft om maandelijks zo’n 5 miljoen vaccins te produceren. Hierdoor zal het voor AstraZeneca minder moeilijk zijn om te voldoen aan de grote vraag uit de EU, maar ook uit vele andere landen. 

corona vaccin

VK

In het Verenigd Koninkrijk had Halix al toestemming om coronavaccins van AstraZeneca te produceren. Dat heeft er voor gezorgd dat de EU bang was dat Halix enkel vaccins zou produceren die aan het VK worden geleverd. In Seneffe in België staat de enige fabriek die coronavaccins voor de EU produceerde. Het is dan ook niet gek dat de EU aangeeft reikhalzend uit te kijken naar de productie van de vaccins in Leiden. Dit moet er immers voor zorgen dat de leveringen van coronavaccins in de toekomst minder tegenvallen dan de laatste keren. Tot nu toe kon AstraZeneca iedere keer niet voldoen aan de bestellingen van de Europese Unie. 

PCR en Sneltest prijzen

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten