Coronastress laat Nederlandse skister vroegtijdig naar huis gaan

Adriana Jelinkova heeft besloten zich terug te trekken van de Olympische Spelen. Volgens sportkoepel NOC*NSF heeft de Nederlandse alpine skiester eerder deze week positief getest op corona en heeft ze nu testwaarden die telkens in de buurt komen van de in China toegestane waarden. “Mijn olympisch debuut is uitgelopen op een list”, gaf Jelinkova toe.

Yelinkova nam gisteren deel aan de grote slalom, maar ze zal morgen niet deelnemen aan de slalom.

Een grote angst

Vanwege de belangrijke ct-waarde, die bepaalt of iemand al dan niet besmet is met het coronavirus, kreeg de 26-jarige skiester gisteren laat het advies dat zij aan de slalom mocht beginnen.

Zij miste een poortje en kon daardoor geen tijd vaststellen. De skiester had veel stress als gevolg van het scenario. Ze beweert dat ze niet wil dat dit nog eens gebeurt.

“Ik ben trots, maar ik ben teleurgesteld.”

Ik heb in nauw overleg met mijn team ervoor gekozen om onmiddellijk terug te vliegen met een trotse, maar vooral teleurgestelde emotie,” voegt Jelinkova eraan toe.

Mijn Olympisch debuut is uitgelopen op een deceptie in een race tegen de klok om op tijd gezond te zijn voor de Olympische Spelen in een tijd waarin we allemaal op onze gezondheid moeten letten,” zegt de atleet.

Yelinkova testte begin vorige maand positief op het coronavirus. Volgens NOC*NSF is de positieve test in Peking hoogstwaarschijnlijk hierdoor veroorzaakt, evenals de hoge ct-waarde. Vanwege haar positieve test heeft Jelinkova afgelopen week geen communicatie gehad met de andere leden van TeamNL.

“Vlieg vandaag naar huis,” zegt de verteller.

Toen ik me vorig jaar kwalificeerde, was het een droom die uitkwam. Het is vooral schrijnend voor mij om te horen dat sommige externe gebeurtenissen een grote impact hebben gehad op mijn mentale en fysieke welzijn, omdat ik zo hard heb gewerkt om hier te komen,” zei Yelinkova.

Na overleg met mijn coach en rekening houdend met mijn eigen gezondheid, zijn we tot de conclusie gekomen dat mijn olympische ervaring hier helaas tot een einde moet komen. Ik vlieg vandaag naar huis om dit een thuis te geven in mijn eigen comfort zone.”

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie