Aantal Corona virus besmettingen Canada

Op dit moment (03-08-2021) zijn er in Canada, 1,431,605 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 231 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 26,600 overleden in Canada aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,398,168 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden geupdate op 04 augustus

Laatste Statistieken covid-19 virus besmettingen in Canada 03 augustus:

Land Canada
Positief getest 1,431,605
Aantal Doden 26,600
Hersteld 1,398,168
Actieve gevallen 6,837
Kritische toestand 231
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart coronavirus Canada vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Canada? Corona Teller bied u hieronder realtime plattegronden aan van Canada, met daarop mooie vakantie bestemmingen, laatste nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Canada zones

Je vind hieronder een kaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Canada:

Landkaart gebieden Canada

Landkaart Canada aantal inwoners besmet, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Canada en vandaag

Vakantie naar Canada mogelijk?

Op vakantie naar Canada coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Canada geen optie. Sinds kort zijn de maatregelen in Canada versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren tijdens het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Canada. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Canada of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Canada | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-07-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode van Canada is geel. Maar let op: er zijn nu nog verregaande inreisbeperkingen (geen toegang voor niet-noodzakelijk personenverkeer). Reizen naar Canada is alleen mogelijk in specifieke gevallen. Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een coronabewijs laten zien als u terugkomt uit Canada. Lees wat dat voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Canada

Reischecklist Canada

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Canada favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Canada reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Canada in Den Haag.
 • Nederlandse reizigers naar Canada moeten in het bezit zijn van een elektronische reisautorisatie. Dit wordt een eTA (Electronic Travel Authorization) genoemd. Let op: dit geldt ook in het geval van een transit/doorreis. Meer informatie om een eTa aan te vragen, vindt u op de website van de Canadese overheid (informatie in het Engels).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem de Engelstalige versie mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen paspoort nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Canada een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Canada een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten vaak niet volledig omdat de kosten voor medische zorg in Canada hoger zijn dan in Nederland. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Canada. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Canada. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Natuurgeweld

Er komt natuurgeweld voor in Canada. Voor de provincie Ontario kunt u veiligheidsinformatie vinden via de website Ontario Government. Voor de provincie Quebec kunt u veiligheidsinformatie vinden op het Engelstalige deel van de website Sécurite publique Québec.   

Bosbranden

In heel Canada, vooral in het westelijk deel, komen bosbranden voor. Vooral in de zomermaanden kunnen deze veel schade aanrichten. In 2016 vonden bosbranden in de provincie Alberta plaats en in 2017 in de provincie British Columbia. Door extreem hoge temperaturen ontstonden in 2021 bosbranden in British Columbia. Reist u naar een gebied waar bosbranden zijn of kunnen ontstaan? Volg de berichten in de media en laat u goed informeren over de situatie. Actuele informatie kunt u vinden op de Engelstalige website van de Canadese overheid Canadian Wildland Fire Information. Volg de instructie van de autoriteiten op.

Strenge en lange winters

Canada heeft strenge en lange winters. De temperatuur zakt in diverse gebieden dan regelmatig naar min 30 graden Celsius. Sneeuw en ijzel kunnen de wegen dan onbegaanbaar maken. In de Canadese wintersportgebieden komen lawines voor. Volg de instructie van de lokale autoriteiten op.

Overstromingen

Ook komen er vaak overstromingen voor in Canada. Canada is een uitgestrekt land. In grote gebieden komt u geen mensen, benzinestations, winkels of voorzieningen tegen. Volg de (weer)berichten in de media en informeer u over de weersomstandigheden. Volg de instructie van de lokale autoriteiten op.

Meer over de weersomstandigheden in Canada vindt u op de Engelstalige website van het Weather Office.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Canada blokkeert de toegang tot het land voor alle internationale reizigers met uitzondering van Canadese staatsburgers of permanente inwoners van Canada. Uitgezonderd zijn ook aircrew, diplomaten, en directe familieleden van Canadese staatsburgers en onder voorwaarden internationale studenten. Toeristisch bezoek is nog steeds NIET toegestaan. Om erachter te komen of u Canada in mag reizen kunt u een tool van de Canadese overheid gebruiken.

Voor niet-volledig gevaccineerde Nederlandse reizigers blijven restricties (quarantaine, 3-daagse hotelverplichting  en verplichte test na 8 dagen) gelden (naast alle andere vereisten, waaronder een negatieve PCR-testuitslag, die niet ouder is dan 72 uur). Let op: u kunt niet met uw CoronaCheck app Canada inreizen, dit is alleen geldig binnen de EU. U moet de test op papier uitprinten.

Alle reizigers naar Canada met symptomen wordt verboden naar Canada te reizen. Vliegmaatschappijen moeten een basis gezondheidscheck uitvoeren bij iedere reiziger naar Canada. Deze maatregelen gelden niet voor handel en goederenvervoer.

De landsgrens tussen Canada en de Verenigde Staten is tot nader order gesloten voor niet-essentiële reizen. Tot “niet-essentieel” reizen behoort toerisme en recreatie.

Provincies binnen Canada kunnen grensoverschrijdend verkeer beperken. Check de provinciale websites.

Er zijn controles bij grensovergangen en luchthavens.

Tijdelijke Canadese werkvisum, studentenvisum of “visitor”-visum

U kunt in sommige gevallen met deze visa naar Canada reizen. Alle reizigers ondergaan voor vertrek op het vliegveld een gezondheidscheck. Vertoont u symptomen van het coronavirus, dan wordt u niet toegelaten op de vlucht. Na aankomst in Canada vindt ook een gezondheidscheck plaats. Houd de updates van de Canadese overheid in de gaten (informatie in het Engels).

IEC programma

Aanvragen voor het IEC programma worden door Canada in behandeling genomen. Voor voorwaarden en meer informatie kijk op de website van de Canadese overheid.

Terugkeer naar Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Canada? Dan hoeft u geen negatieve NAAT(PCR)-testuitslag te laten zien. Na een verblijf in Canada hoeft u bij terugkeer in Nederland ook niet in thuisquarantaine te gaan. Canada staat op de lijst van landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien als u terugkomt uit Canada.

Vanaf 8 augustus 2021 mag een NAAT(PCR)-test maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen.
Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Gebruik de checklist bij (terug)reizen naar Nederland voor uw voorbereiding. Ook voor reizigers die terugkomen uit Canada geldt; test uzelf na aankomst in Nederland.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat.

Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.  

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Canada

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Canada de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidsverklaring vliegreizen

Mocht u per vliegtuig naar Nederland reizen, dan moet u een gezondheidsverklaring bij u hebben voordat u aan boord gaat. U ontvangt dit formulier van de luchtvaartmaatschappij. Zonder ingevuld formulier mag u niet aan boord. U moet het formulier tijdens de reis bij u houden en als dat gevraagd wordt laten zien bij aankomst op Schiphol.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Voor informatie over regels in het wegverkeer, autohuur, rijbewijzen en veiligheid, ga naar de website van de Canadese overheid (informatie in het Engels). Voor actuele informatie over wegen, ga naar de website van het ministerie van Transport (informatie in het Engels).

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Canada bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Canada.

Drugs

Drugsgebruik, bezit van drugs en handel in drugs wordt in Canada streng bestraft. Cannabis (marihuana) is legaal en gereguleerd in Canada. Maar het blijft illegaal om cannabis bij binnenkomst in of vertrek uit Canada mee te nemen. Houd daar rekening mee.

LHBTI

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) zijn wordt algemeen geaccepteerd in Canada. Het in het openbaar afkeuren van LHBTI is in Canada strafbaar.

Meer informatie

Op deze website (informatie in het Engels) vindt u meer informatie over veiligheid, wetten en regels in Canada.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Canada en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 911.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in Canada en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade +1 613 237 5031 of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse vertegenwoordigingen in Canada

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Ottawa.

Meer informatie over het Nederlands consulaat-generaal in Toronto.

Meer informatie over het Nederlands consulaat-generaal in Vancouver.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Canada op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Canada

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Canada?

Door corona was op vakantie naar Canada in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Canada mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Canada en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Canada

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Canada:

Bekijk COVID-19 kaart Canada

😷 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Canada?

Wanneer je opreis gaat naar Canada heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Canada incl. reisverklaring. Deze kaart heeft meer dan 2500+ COVID-19 testlocaties door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Canada

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten alleen in de elleboog
 • Blijf thuis; werk thuis
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan meer dan 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten