KAART Paraguay Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (24-01-2022) zijn er in Paraguay, 536,977 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 150 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 16,970 overleden in Paraguay aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 466,474 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden geupdate op 25 januari

Statistieken coronavirus aantal besmettingen in Paraguay 24 januari:

Land Paraguay
Positief getest 536,977
Aantal Doden 16,970
Hersteld 466,474
Actieve gevallen 53,533
Kritische toestand 150
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart coronavirus in Paraguay vandaag

Opzoek naar een landkaart van Paraguay? Corona Teller bied op onze website up to date plattegronden aan van Paraguay, met daarop mooie vakantie plekken in Paraguay, laatste nieuws en meer!

Live Corona Kaart Paraguay zones

U vind hieronder een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Paraguay:

Paraguay Landkaart regio’s

Landkaart Paraguay aantal besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Paraguay en actueel

Vakantie naar Paraguay mogelijk?

Op vakantie naar Paraguay coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Paraguay lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Paraguay versoepeld. En is in 2022 op vakantie ondanks het virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Paraguay. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Paraguay of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Paraguay | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 21-01-2022 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode van Paraguay is oranje, want Paraguay is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Paraguay als het noodzakelijk is. Meer informatie over de in Paraguay en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek Coronavirus. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Paraguay

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Paraguay favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Paraguay. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Paraguay. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Er zijn in Paraguay veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let goed op.

Terrorisme

In de noordelijke departementen San Pedro, Pedro Juan Caballero, Concepción, Amambay en Canindeyu komen af en toe aanslagen voor. Hier is de guerrillabeweging EPP (El Ejército del Pueblo Paraguayo) actief. De activiteiten van het EPP vinden vooral op het platteland plaats. Ze zijn niet gericht op buitenlanders/toeristen.

Criminaliteit

Wees in heel Paraguay alert op diefstal. Soms wordt daarbij geweld gebruikt. Vooral in de hoofdstad Asunción komen gewapende overvallen en berovingen voor. Let goed op uw geld, paspoort en andere waardevolle documenten. Vooral op treinstations en busstations.

Vermijd na zonsondergang wijken als Chacarita (dicht bij de kathedraal en het congres). Ook in de grensstreken en in Ciudad del Este is veel criminaliteit. Dat heeft te maken met drugshandel in deze gebieden.

Bent u op reis in Paraguay? Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Draag niet te veel geld op zak en geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Houd uw bagage goed in de gaten. Zeker op plekken waar veel mensen komen, zoals een busstation.
 • Neem niet in één keer een grote hoeveelheid geld op bij de bank.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bewaar een fotokopie van uw paspoort apart van uw paspoort.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
Natuurgeweld

Het regenseizoen loopt van ongeveer november tot maart. Bij aanhoudende hevige regenval kunnen overstromingen voorkomen. Dit gebeurt vooral bij de grote rivieren. Tijdens het regenseizoen zijn de wegen in het noordelijk deel van de Chaco-regio onbegaanbaar. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Let op: u kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Paraguay inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend.  Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Inreisbeperkingen Paraguay

Buitenlandse reizigers (volledig gevaccineerd tenminste 14 dagen voor vertrek), mogen Paraguay alleen inreizen als ze het volgende kunnen laten zien:

 • Een gezondheidsverklaring (vanaf 12 jaar) (formulier in het Engels). Deze moet u tot 24 uur voor vertrek online invullen. Print dit formulier uit en neem deze ook op papier mee
 • Volledig vaccinatiebewijs (vanaf 18 jaar)
 • Een negatieve PCR-testuitslag (vanaf 12 jaar) die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen of een negatieve antigeentestuitslag die maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen
 • Personen die COVID-19 hebben gehad in de periode van 90 tot 14 dagen voor vertrek naar Paraguay, zijn vrijgesteld van de testverplichting. Zij moeten dat wel kunnen aantonen met een positieve PCR-test of antigeentest uit de eerdergenoemde periode
 • Een internationale reisverzekering die COVID-19-kosten dekt
 • Op de 5e dag na de test die u voor vertrek heeft gedaan moeten alle reizigers vanaf 12 jaar opnieuw een PCR-test laten afnemen in een door de Paraguayaanse autoriteiten erkend laboratorium. U moet het testresultaat naar viajerosbase@gmail.com mailen

Inwoners van Paraguay kunnen bij uitzondering zonder volledige vaccinatie het land inreizen als zij aan de inreisregels voldoen. Zij gaan 10 dagen in quarantaine en doen op dag 5 een PCR-test. Als deze negatief is, wordt de quarantaine opgeheven.

Meer informatie over de inreismaatregelen kunt u vinden op de website van de Paraguayaanse overheid (informatie in het Spaans).

Algemene maatregelen

De COVID-19 situatie in Paraguay is nog niet onder controle. Het aantal coronabesmettingen en sterfgevallen is wisselend. Het dragen van een mondkapje in het openbaar is verplicht.

Zie meer informatie over de coronamaatregelen in Paraguay op de website van de Paraguayaanse overheid (informatie in het Spaans).

De beperkingen tussen de provincies verschillen. Overal gelden de regels van ‘sociale afstand’, waarbij aan meer activiteiten deelgenomen mag worden, maar wel op 2 meter afstand van elkaar. Het dragen van een mondkapje in het openbaar is verplicht. Zodra de coronasituatie verslechtert, kan de lokale overheid de coronamaatregelen opnieuw aanscherpen. Informeer bij de lokale, provinciale autoriteiten wat precies toegestaan is en wat niet. 

Vertrek uit Paraguay

De grenzen zijn open voor vertrek. Bij vertrek moeten reizigers ook een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien.

Testlocaties in Paraguay

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Paraguay de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Gebruik antiseptische gel.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Paraguay te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Landsgrenzen

De landsgrenzen zijn gesloten.

Reizen met een auto

Wanneer u met een auto rondreist in Paraguay, heeft u op afgelegen plekken buiten de grote steden soms geen mobiel netwerk. Als u pech krijgt met uw auto kan het enkele uren kan duren voordat er hulp komt. Zorg daarom altijd voor voldoende brandstof in uw auto. Neem ook altijd voldoende water en eten mee.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Paraguay.

Smokkel geen drugs

De straffen voor drugssmokkel zijn hoog en de gevangenissen in Paraguay zijn niet vergelijkbaar met die in Nederland. Diefstal en onveilige situaties komen voor in de gevangenis. De leefomstandigheden in de gevangenissen zijn zeer slecht.

Geld laten overmaken

Financiële transacties met Western Union zijn niet mogelijk zonder een reisdocument. Er wordt niet gewerkt met een code en een naam.

Paspoort bewaren

Wees voorzichtig met uw paspoort. Als uw paspoort niet direct nodig heeft, bewaar het dan op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van uw hotel.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Paraguay en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 911
 • Ambulance: 141
 • Brandweer: 132
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Paraguay

Er is geen Nederlandse ambassade in Paraguay. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Buenos Aires, Argentinië. In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat-generaal in Asunción.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Paraguay op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Paraguay

Er zijn in Paraguay enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Paraguay?

Door COVID-19 was op vakantie naar Paraguay in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Paraguay mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Paraguay en bekijk ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Paraguay

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in Paraguay:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Paraguay

🤒 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Paraguay?

Wanneer je wilt reizen naar Paraguay heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Paraguay + reisdocument. Deze kaart benoemd meer dan 150+ corona teststraten door het hele land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Paraguay

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoesten en niezen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis en werk thuis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie