Aantal Coronavirus besmettingen Paraguay

Op dit moment (24-06-2021) zijn er in Paraguay, 411,615 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn +2,148 meer dan gisteren. 570 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 11,973 overleden in Paraguay aan corona. Gelukkig zijn er ook al 352,014 patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers covid-19 virus besmettingen in Paraguay 24 juni:

Land Paraguay
Positief getest 411,615
Aantal Doden 11,973
Hersteld 352,014
Actieve gevallen 47,628
Kritische toestand 570
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart Corona in Paraguay vandaag

Opzoek naar een kaart van Paraguay? Wij tonen hieronder duidelijke plattegronden aan van Paraguay, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Paraguay, Paraguay nieuws en meer!

Realtime Coronavirus Kaart Paraguay zones

Hieronder vind u een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Paraguay:

Corona-teller.nl

Paraguay departementen kaart

Covid-19 Kaart Paraguay besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Paraguay en lokaal

Vakantie naar Paraguay mogelijk?

Op vakantie naar Paraguay coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Paraguay geen optie. Inmiddels zijn de maatregelen in Paraguay versoepeld. En is in 2021 op vakantie tijdens corona in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Paraguay. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Paraguay of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Paraguay | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

Het vliegverbod tussen Paraguay en Nederland is opgeheven. U kunt weer rechtstreeks terugvliegen naar Nederland. Maar let op: de kleurcode voor Paraguay is oranje, want het land is door het coronavirus een zeer hoog risicogebied en er is een zorgwekkende variant van het coronavirus. Reis alleen naar Paraguay als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Paraguay naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en moet u bij thuiskomst verplicht in quarantaine. Meer informatie over de in Paraguay en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Reischecklist Paraguay

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Paraguay favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Paraguay reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Paraguay in Brussel (België).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Paraguay een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Paraguay een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Paraguay. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Paraguay. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen.

Onveilige gebieden

Er zijn in Paraguay veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let goed op.

Terrorisme

In de noordelijke departementen San Pedro, Pedro Juan Caballero, Concepción, Amambay en Canindeyu komen af en toe aanslagen voor. Hier is de guerrillabeweging EPP (El Ejército del Pueblo Paraguayo) actief. De activiteiten van het EPP vinden vooral op het platteland plaats. Ze zijn niet gericht op buitenlanders/toeristen.

Criminaliteit

Wees in heel Paraguay alert op diefstal. Soms wordt daarbij geweld gebruikt. Vooral in de hoofdstad Asunción komen gewapende overvallen en berovingen voor. Let goed op uw geld, paspoort en andere waardevolle documenten. Vooral op treinstations en busstations.

Vermijd na zonsondergang wijken als Chacarita (dicht bij de kathedraal en het congres). Ook in de grensstreken en in Ciudad del Este is veel criminaliteit. Dat heeft te maken met drugshandel in deze gebieden.

Bent u op reis in Paraguay? Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Draag niet te veel geld op zak en geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Houd uw bagage goed in de gaten. Zeker op plekken waar veel mensen komen, zoals een busstation.
 • Neem niet in één keer een grote hoeveelheid geld op bij de bank.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bewaar een fotokopie van uw paspoort apart van uw paspoort.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
Natuurgeweld

Het regenseizoen loopt van ongeveer november tot maart. Bij aanhoudende hevige regenval kunnen overstromingen voorkomen. Deze gebeuren vooral bij de grote rivieren. Tijdens het regenseizoen zijn de wegen in het noordelijk deel van de Chaco-regio onbegaanbaar. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Paraguay

Buitenlandse reizigers mogen Paraguay alleen inreizen als ze een gezondheidsverklaring, een negatieve COVID-19-testuitslag (vanaf 10 jaar en maximaal 72 uur voor vertrek) en een internationale reisverzekering voor COVID-19-kosten overleggen. Bij aankomst in Paraguay geldt op dit moment een verplichte thuisquarantaine van 7 dagen. De grenzen zijn open voor vertrek. Bij vertrek moeten reizigers ook een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien.

De COVID-19 situatie in Paraguay is nog niet onder controle. Het aantal coronabesmettingen en sterfgevallen is op dit moment hoog. Het dragen van een mondkapje in het openbaar is verplicht. Er is een avondklok van 00.00 tot 05.00 uur.

Zie meer informatie over de coronamaatregelen in Paraguay op de website van de Paraguayaanse overheid (informatie in het Engels).

De beperkingen tussen de provincies verschillen. Soms gelden de regels van ‘sociale afstand’, waarbij aan meer activiteiten deelgenomen mag worden, maar wel op 2 meter afstand van elkaar. Het dragen van een mondkapje in het openbaar is verplicht. Zodra de coronasituatie verslechtert, kan de lokale overheid de coronamaatregelen opnieuw aanscherpen. Informeer bij de lokale, provinciale autoriteiten wat precies toegestaan is en wat niet. 

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in Paraguay een gevaarlijke virusvariant is moet u naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Paraguay moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Paraguay

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Paraguay de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Paraguay te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Wanneer u met een auto rondreist in Paraguay, heeft u op afgelegen plekken buiten de grote steden soms geen mobiel netwerk. Als u pech krijgt met uw auto kan het enkele uren kan duren voordat er hulp komt. Zorg daarom altijd voor voldoende brandstof in uw auto. Neem ook altijd voldoende water en eten mee.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Paraguay.

Smokkel geen drugs

De straffen voor drugssmokkel zijn hoog en de gevangenissen in Paraguay zijn niet vergelijkbaar met die in Nederland. Diefstal en onveilige situaties komen voor in de gevangenis. De leefomstandigheden in de gevangenissen zijn zeer slecht.

Geld laten overmaken

Financiële transacties met Western Union zijn niet mogelijk zonder een reisdocument. Er wordt niet gewerkt met een code en een naam.

Paspoort bewaren

Wees voorzichtig met uw paspoort. Als uw paspoort niet direct nodig heeft, bewaar het dan op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van uw hotel.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Paraguay en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 911
 • Ambulance: 141
 • Brandweer: 132
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Paraguay

Er is geen Nederlandse ambassade in Paraguay. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Buenos Aires, Argentinië. In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat-generaal in Asunción.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Paraguay op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Paraguay

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Paraguay?

Door coronavirus was op vakantie naar Paraguay in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Paraguay mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Paraguay en bekijk ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Paraguay

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Paraguay:

Klik hier voor Paraguay

😪 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Paraguay?

Als je wilt reizen naar Paraguay heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Paraguay incl. reisdocument. Dit overzicht benoemd meer dan 150+ coronavirustest straten door heel het land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Paraguay

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Hoesten en niezen enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis; werk thuis als dit mogelijk is
 • Ben je buiten? Behoud dan minimaal 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten