Landkaart Kaaimaneilanden aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Kaaimaneilanden en Lokaal nieuws

Op het moment van publiceren (03-08-2021) zijn er in Kaaimaneilanden, 644 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 2 overleden in Kaaimaneilanden aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 635 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden geupdate op 04 augustus

Laatste cijfers coronavirus aantal besmettingen in Kaaimaneilanden 03 augustus:

Land Kaaimaneilanden
Positief getest 644
Aantal Doden 2
Hersteld 635
Actieve gevallen 7
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Kaaimaneilanden vandaag

Opzoek naar een kaart van Kaaimaneilanden? Wij tonen u hieronder actuele plattegronden aan van Kaaimaneilanden, met daarop mooie vakantie plekken, actueel nieuws en meer!

Live Corona Kaart Kaaimaneilanden rode zones

Hieronder vind u een overzicht van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Kaaimaneilanden:

Kaaimaneilanden Landkaart streken

Landkaart Kaaimaneilanden aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Kaaimaneilanden en Lokaal nieuws

Vakantie naar Kaaimaneilanden mogelijk?

Op vakantie naar Kaaimaneilanden coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Kaaimaneilanden geen optie. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Kaaimaneilanden versoepeld. En is vakantie vieren ondanks het covid-19 virus in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Kaaimaneilanden. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Kaaimaneilanden of een ander land.

Reisadvies Kaaimaneilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-07-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode van de Kaaimaneilanden is oranje, want de Kaaimaneilanden is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar de Kaaimaneilanden als het noodzakelijk is. Als u vanuit de Kaaimaneilanden naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in de Kaaimaneilanden en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Kaaimaneilanden

Reischecklist Kaaimaneilanden

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Kaaimaneilanden favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de informatieservice van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar de Kaaimaneilanden reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Groot-Brittannië in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op de Kaaimaneilanden een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u op de Kaaimaneilanden een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Kaaimaneilanden. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Kaaimaneilanden. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Op de Kaaimaneilanden zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld

Op de Kaaimaneilanden kunnen van ongeveer juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naar toe reist via de (sociale) media.

Op de Kaaimaneilanden is de kans op aardbevingen groot. Na aardbevingen kunnen tsunami’s (vloedgolven) voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Sinds 1 oktober 2020 zijn de grenzen weer beperkt open. Er zijn commerciële vluchten vanuit Engeland.

Alleen inwoners en staatsburgers van de Kaaimaneilanden en hun familieleden, en studenten mogen op dit moment naar de Kaaimaneilanden reizen. Zij moeten vooraf toestemming vragen via  de website van de overheid van de Kaaimaneilanden.

Bij aankomst moet een negatieve PCR-test worden overlegd. Daarnaast moet u in quarantaine. Het is niet altijd mogelijk om thuis in quarantaine te gaan. Na 14 dagen zal er een nieuwe PCR-test worden afgenomen.

Meer informatie over de inreisbeperkingen vindt u op de website van de overheid van de Kaaimaneilanden (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Meer informatie over de algemene maatregelen vindt u op de website van de overheid van de Kaaimaneilanden (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 24 uur oud voor vertrek) in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Kaaimaneilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Kaaimaneilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Kaaimaneilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt. 

Ziekenhuizen op de Kaaimaneilanden zijn van goede kwaliteit. Voor specialistische zorg worden patiënten wel eens overgebracht naar de VS.

Verkeer

Wegverkeer

 Op de Kaaimaneilanden wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee.

Verkeer tussen de eilanden

Er zijn geen ferries tussen de eilanden, maar tussen Little Cayman en Cayman Brac worden wel privé shuttle diensten aangeboden. Tussen Gran Cayman, Little Cayman en Cayman Brac is dagelijks vliegverkeer. Op Gran Cayman komen veel cruiseschepen aan.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. De Kaaimaneilanden zijn een Brits overzees gebiedsdeel met een heel eigen cultuur en eigen wetten. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor de Kaaimaneilanden.

Drugs

Op de Kaaimaneilanden wordt streng opgetreden tegen elke vorm van drugs. Ook op het bezit van kleine hoeveelheden drugs voor eigen gebruik staan zware straffen.

LHBTI’s  

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) is niet algemeen geaccepteerd. Een huwelijk tussen partners van gelijk geslacht wordt op de Kaaimaneilanden niet erkend. Buiten de omgeving van de toeristische trekpleisters op de Kaaimaneilanden wordt LHBTI niet altijd algemeen geaccepteerd. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Kaaimaneilanden en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 911.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op de Kaaimaneilanden

Er is geen Nederlandse ambassade op de Kaaimaneilanden. Neem bij vragen contact op met het Nederlands consulaat-generaal in Miami, Verenigde Staten.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij informatieservice van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees meer over Kaaimaneilanden op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Kaaimaneilanden

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Kaaimaneilanden?

Door coronavirus was op vakantie naar Kaaimaneilanden in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Kaaimaneilanden mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Kaaimaneilanden en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Kaaimaneilanden

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Kaaimaneilanden:

Klik hier voor corona kaart van Kaaimaneilanden

🤒 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Kaaimaneilanden?

Wanneer je opreis gaat naar Kaaimaneilanden heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Kaaimaneilanden + reisdocument. Ons overzicht toont meet dan 80+ pcr en snel testlocaties door heel het land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Kaaimaneilanden

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoest en nies doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten