Landkaart Kaaimaneilanden besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Kaaimaneilanden en overzicht

Op het moment van publiceren (14-04-2021) zijn er in Kaaimaneilanden, 523 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 2 overleden in Kaaimaneilanden aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 498 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers corona besmettingen in Kaaimaneilanden 14 april:

Land Kaaimaneilanden
Positief getest 523
Aantal Doden 2
Hersteld 498
Actieve gevallen 23
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart coronavirus Kaaimaneilanden vandaag

U zoekt een kaart van Kaaimaneilanden? Wij bieden hieronder duidelijke plattegronden aan van Kaaimaneilanden, met daarop mooie vakantie plekken, Kaaimaneilanden nieuws en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart Kaaimaneilanden rode zones

Je vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Kaaimaneilanden:

Corona-teller.nl

departementen kaart Kaaimaneilanden

Landkaart Kaaimaneilanden besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Kaaimaneilanden en overzicht

Vakantie naar Kaaimaneilanden mogelijk?

Op vakantie naar Kaaimaneilanden coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Kaaimaneilanden lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Kaaimaneilanden versoepeld. Hierdoor is reizen tijdens het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Kaaimaneilanden. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Kaaimaneilanden of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Kaaimaneilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 04-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Kaaimaneilanden

Reischecklist Kaaimaneilanden

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Kaaimaneilanden favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de informatieservice van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar de Kaaimaneilanden reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Groot-Brittannië in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op de Kaaimaneilanden een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u op de Kaaimaneilanden een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Kaaimaneilanden. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Kaaimaneilanden. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Op de Kaaimaneilanden zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld

Op de Kaaimaneilanden kunnen van ongeveer juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naar toe reist via de (sociale) media.

Op de Kaaimaneilanden is de kans op aardbevingen groot. Na aardbevingen kunnen tsunami’s (vloedgolven) voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Wegverkeer

 Op de Kaaimaneilanden wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee.

Verkeer tussen de eilanden

Er zijn geen ferries tussen de eilanden, maar tussen Little Cayman en Cayman Brac worden wel privé shuttle diensten aangeboden. Tussen Gran Cayman, Little Cayman en Cayman Brac is dagelijks vliegverkeer. Op Gran Cayman komen veel cruiseschepen aan.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Kaaimaneilanden gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Kaaimaneilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Kaaimaneilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Inreisbeperkingen

Sinds 1 oktober 2020 zijn de grenzen weer beperkt open. Er zijn commerciële vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Alleen inwoners en staatsburgers van de Kaaimaneilanden en hun familieleden, en studenten mogen op dit moment naar de Kaaimaneilanden reizen. Zij moeten vooraf toestemming vragen via  de website van de overheid van de Kaaimaneilanden.

Bij aankomst moet een negatieve PCR-test worden overlegd. Daarnaast moet u in quarantaine. Het is niet altijd mogelijk om thuis in quarantaine te gaan. Na 14 dagen zal er een nieuwe PCR-test worden afgenomen.

Meer informatie over de inreisbeperkingen vindt u op de website van de overheid van de Kaaimaneilanden (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Meer informatie over de algemene maatregelen vindt u op de website van de overheid van de Kaaimaneilanden (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Kaaimaneilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt. 

Ziekenhuizen op de Kaaimaneilanden zijn van goede kwaliteit. Voor specialistische zorg worden patienten wel eens overgebracht naar de VS.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. De Kaaimaneilanden zijn een Brits overzees gebiedsdeel met een heel eigen cultuur en eigen wetten. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor de Kaaimaneilanden.

Drugs

Op de Kaaimaneilanden wordt streng opgetreden tegen elke vorm van drugs. Ook op het bezit van kleine hoeveelheden drugs voor eigen gebruik staan zware straffen.

LHBTI’s  

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) is niet algemeen geaccepteerd. Een huwelijk tussen partners van gelijk geslacht wordt op de Kaaimaneilanden niet erkend. Buiten de omgeving van de toeristische trekpleisters op de Kaaimaneilanden wordt LHBTI niet altijd algemeen geaccepteerd. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Kaaimaneilanden en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 911.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op de Kaaimaneilanden

Er is geen Nederlandse ambassade op de Kaaimaneilanden. Neem bij vragen contact op met het Nederlands consulaat-generaal in Miami, Verenigde Staten.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij informatieservice van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees meer over Kaaimaneilanden op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Kaaimaneilanden

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Kaaimaneilanden?

Door coronavirus was op vakantie naar Kaaimaneilanden in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Kaaimaneilanden mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Kaaimaneilanden en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Kaaimaneilanden

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Kaaimaneilanden:

Klik hier voor Kaaimaneilanden

😪 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Kaaimaneilanden?

Als je wilt reizen naar Kaaimaneilanden heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Kaaimaneilanden met reisdocument. Deze kaart bevat 80+ coronateststraten door het hele land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Kaaimaneilanden

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Hoest en nies doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk uit huis als dit mogelijk is
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten