Politie treedt niet op bij protestactie De Nacht Staat Op

De politievakbonden ACP, ANPV, Equipe en NPB hebben hun leden gevraagd tussen vrijdag en maandag niet in te grijpen als nachtclubs in strijd met de coronabeperkingen blijven opereren. Zij doen een beroep op de medewerking van politieagenten, die de voorschriften ook mogen handhaven.

De politiebonden zijn ongelukkig met de toezeggingen van de regering over een nieuwe CAO. Nachtclubs in heel Nederland gaan dit weekend weer open als gevolg van de coronaproblematiek, waardoor ze gedwongen waren te sluiten. Kaartjes voor een avondje uit dit weekend zijn erg in trek.

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en hoofd van het Veiligheidsberaad, verklaarde woensdag op NOS Radio 1 dat hij verwacht dat de politie ingrijpt als grote aantallen personen zich niet aan de richtlijnen houden. Bij een calamiteit in een horecagelegenheid hebben de politiebonden beloofd in actie te komen.

Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken heeft laten weten dat handhaving zal plaatsvinden tijdens de onlangs aangekondigde nachtclubcampagne, De Nacht Staat Op. Zij heeft maandag een gesprek gehad met ondernemers in de nachthoreca. Zij waren enthousiast over het debat, maar besloten toch door te gaan met hun plan.

De regering heeft verklaard dat zij wellicht pas op 15 februari meer duidelijkheid zal kunnen verschaffen over de verwachte versoepelingen voor de horecasector.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie