Oekraïners halen expres verkeersborden weg

De Russische militairen vinden het steeds moeilijker om de weg te vinden in het land dat zij zijn binnengevallen. Ukravtodor, het Oekraïense bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verkeersborden in het Oost-Europese land, heeft aangekondigd dat alle borden zullen worden verwijderd. “Ze zijn vrij om naar de hel te gaan.”

Alle Oekraïners worden aangespoord om te beginnen met het vernietigen van bewegwijzering, aldus de Oekraïense wegencorporatie. Bewegwijzering met plaatsnamen en borden met plaatsnamen zijn uiterst belangrijk. “Aan alle snelweg groepen, gemeenten en lokale overheden. Begin meteen met het verwijderen van verkeersborden in uw gemeenschap. Dat is het allerbelangrijkste.”

Oekraïners: “Wij helpen hen om rechtstreeks naar de hel te gaan.”

Op sociale media beweert het bedrijf dat het zo de opmars van de Russen in het land wil vertragen. “De tegenstander heeft moeite met communiceren. Navigeren is een uitdaging voor hen omdat ze onbekend zijn met het land. Laten wij hen helpen om rechtstreeks naar de hel te gaan.”

Een gewoon Oekraïens verkeersbord is te zien op een gemanipuleerde foto die bij de gedeelde post hoort. Op zijn minst zijn de namen van Oekraïense steden vervangen, dus helemaal standaard is het niet. Eerder zijn er een aantal zinnen gericht aan Russische militairen.

Het herinnert aan de acties van dertien Oekraïense soldaten die nog maar enkele dagen geleden tot hun schrik een Russisch schip zagen naderen. Zij schreeuwden beledigingen naar de Russen, en betaalden de prijs met hun leven. Volgens The Guardian wijst dit alles erop dat de Oekraïense soldaten misschien nog in leven zijn.

Oekraïne heeft bij het Internationaal Gerechtshof een klacht ingediend tegen Rusland.

Intussen heeft Oekraïne het Internationaal Gerechtshof in Den Haag verzocht een onderzoek in te stellen naar de Russische inval in het land. Volgens president Volodimir Zelensky heeft zijn regering hiertoe een verzoek ingediend.

Rusland moet ter verantwoording worden geroepen voor het gebruik van genocide om agressie te rechtvaardigen“, verklaarde de Oekraïense president Petro Porosjenko. Hij verwacht dat Rusland op die manier zal worden gelast de militaire operaties in Oekraïne te staken.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie