aanvragen covid19 test Chaam kosten ggd corona sneltest Chaam online uitslag doen in 15 minuten testen!

VIDEO: Zo werkt de corona-sneltest

In onderstaande uitleg video leggen we uit bij welke klachten u zich moet sneltesten op COVID-19. Daarnaast word er verteld hoe PCR en Sneltesten werkt:

ervaringen snelheid uitslag Chaam coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Epileptische aanvallen
 • Rode oog
 • Gezwollen ogen
 • Leverproblemen of schade
 • Bloed ophoesten
 • Flauwvallen
 • Bloedproppen
 • Nierschade
 • hart problemen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Koorts: 56%
 • Kortademigheid: 13%
 • Hoest: 54%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Chaam aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Covid-19 test straten

 • Stadswijk 01 Chaam
 • Gebuurte Galder
 • Buurt Villawijk ‘t Zand
 • Buurt Verspreide huizen in het Noordoosten
 • Wijk 08 Verspreide huizen
 • Buurt Chaam
 • Stadsdeel Verspreide huizen Ulvenhout
 • Streek Buitengebied Alphen
 • Streek Verspreide huizen in het Zuidwesten

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Chaam - corona-teller.nl - Coronavirus Chaam Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Chaam coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen op Corona in Chaam

GGD vragen corona Chaam

Een coronabesmetting zorgt binnen 10 dagen na contact met een geinfecteerd persoon voor klachten.

De overheid vergoed de kosten. Een corona test is dus gratis.

Wij proberen op corona-teller.nl al je vragen rond het coronavirus te beantwoorden. Kan je antwoord niet op onze site vinden? Stel je vraag in onze reactie sectie.

Terwijl je wacht op een uitslag van de coronatest moet je in quarantaine blijven. Bij de gratis GGD test is dit meestal 24 tot 48 uur. Bij een commerciële sneltest is dit slechts 20 minuten.

Je laten testen op corona bij het GGD is gratis. De overheid betaald alle testen van het GGD.

Je laten testen bij het GGD kost niets.

Sinds 14 december is het niet toegestaan om wedstrijden en toernooien te organiseren. Dit is besloten omdat wedstrijden leiden tot meer sociale contacten en meer reisbewegingen.

Er is (nog) geen medicijn tegen COVID-19.

Er zijn wel meerdere Vaccins, hieronder vind je meer op onze Vaccin teller Chaam.

Wanneer u bent getest kunt u even wachten op de parkeerplaats en krijgt u in 15-20minuten de uitslag.

Aanmelden voor een coronasneltest kan snel en gemakkelijk online. Een afspraak inplannen kun je hier doen. Voor het voltooien van uw aanvraag is, zul je je burgerservicenummer (BSN) moeten invullen.

SARS-CoV-2 is de officiele naam van het nieuwe coronavirus.

Wanneer je (vage) klachten hebt als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid. Moet je je zo snel mogelijk laten testen!

De corona sneltest geeft in 15 tot 20 minuten na testen de uitslag.

Een coronatest moet je laten afnemen wanneer je milde klachten ervaart. Vaak lijken deze klachten op een verkoudheid, maar het is belangrijk om je alsnog te laten testen!

Het afnemen van de test duurt slechts enkele seconden.

Tijdens het wachten op de COVID-19 testuitslag moet je binnen blijven! Bij een sneltest is het slechts 20 minuten, dus kun je dit in je auto afwachten. Maar bij een GGD coronavirus test moet je gemiddeld 24 tot 48 uur in quarantaine blijven tot je een negatief testresultaat ontvangt.

Het afnemen van het testmateriaal in de neusholte en mond duurt slechts 5 minuten. Bepalen of het testmateriaal ook daadwerkelijk het coronavirus bevat duurt even. Bij een sneltest gaat dit vrij rap, namelijk binnen 20 minuten. Bij de GGD test daarintegen wordt het niet op locatie onderzocht. Wat resulteert in een quarantaine periode van 24 tot 48 uur na het afnemen van de test.

De GGD Chaam is op werkdagen geopend van 8.15 tot 17.00 uur. De openingstijden kunnen afwijken, ook bent u afhankelijk van een wachtrij.

Direct vandaag op coronatesten? Dan zult u moeten kiezen voor een commerciële sneltest

Je hoeft niet te bellen voor de uitslag van de coronasneltest. Deze krijg je namelijk via de email.

De positief of negatieve uitslag van de coronatest krijg je via de email.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie