PCR of CORONATEST Doezum, Grootegast 160+ locaties

Bekijk de uitleg video

De onderstaande instructie video hieronder licht toe hoe het testen in zijn werk gaat. Er wordt ook toegelicht met wat soort klachten u zich moet laten testen op COVID-19.

ervaringen snelheid uitslag Doezum coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • hart problemen
 • Leverproblemen of schade
 • Bloedproppen
 • Rode oog
 • Bloed ophoesten
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Gezwollen ogen
 • Nierschade
 • Epileptische aanvallen
 • Flauwvallen
 • Guillain-Barre-syndroom

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Hoest: 54%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Kortademigheid: 13%
 • Koorts: 56%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Doezum aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Overzicht Corona straten

 • District 12 De Wilp
 • Lokaliteit 04 Leek
 • Buurt Wilpstervaart
 • Streek Niebert

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Doezum - corona-teller.nl - Coronavirus Doezum Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Doezum coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen op Corona in Doezum

GGD vragen corona Doezum

Dit verschilt per test een sneltest geeft in 15-20 minuten een positief of negatieve uitslag. Bij een PCR test daarintegen duurt het langer om een corona uitslag te krijgen.

Nadat je getest bent, krijg je in 15 tot 20 minuten de uitslag via de mail.

Er is een erg kleine kans dat Katten, honden, varkens of kippen besmet raken met het coronavirus COVID-19. Toch zijn er wereldwijd en in Nederland een aantal gevallen bekend waar dieren als deze besmet zijn geraakt met COVID-19. Deze kunt u terugvinden op de pagina “Dieren en COVID-19” van het RIVM. Er zijn ook gevallen bekend met dier-op-mensbesmettingen, maar dit komt waarschijnlijk weinig voor. Een uitzondering hierop is de mutatie met Nertsen, maar deze is inmiddels onder controle.

De positief of negatieve uitslag van de coronatest krijg je via de email.

Je hoeft niet te bellen voor de corona testuitslag. Deze ontvang je namelijk digitaal! Ook heb maken van een testafspraak kan via onze website.

Een coronasneltest kost 65 euro.

De uitslag van de GGD duurt 24 tot 48 uur. De uitslag van de coronatest moet je in quarantaine afwachten.

Je hoeft niet te bellen voor de uitslag van de coronasneltest. Deze krijg je namelijk via de email.

Er zijn meerdere coronavirussen:

 • MERS-CoV (Middle East Respiratory Syndrome)
 • Sars-CoV (Severe Acute Respiratory Syndrome)
 • Sars-CoV-2 het “nieuwe coronavirus”

Als we in 2021 praten over het coronavirus praten we meestal over SARS-CoV-2 dit is het nieuwe coronavirus. Dit virus zorgt voor de ziekte COVID-19 en vormt op dit moment een wereldwijde pandemie.

Als je last hebt van (milde) klachten moet je je direct laten testen!

Het coronatest staafje moet diep genoeg komen om slijm uit de neus en keel af te nemen.

De corona sneltest geeft in 15 tot 20 minuten na testen de uitslag.

Het niet naleven van de coronavirus maatregelen is strafbaar. De boete voor meerderjarigen is 390 euro, voor minderjarigen geldt een boete bedrag van 95 euro.

Een coronatest kun je laten doen door heel Nederland. Verschillende organisaties bieden verschillende soorten testen aan. Op deze pagina vind je een overzicht van alle locaties en test bedrijven in de buurt!

Bedrijven die verlies of andere economische nadelen ervaren door de corona epidemie hebben recht op comensatie. Dit bied de overheid aan in een uitgebreid noodpakket met verschillende financiële hulp middelen. Meer informatie over de corona steunpakketten en hoe je je hiervoor aanmeld vind je op de website van rijksoverheid.

De horeca is sinds 14 oktober 2020 gesloten. Om het aantal coronabesmettingen en aantal sociale contacten beperkt te houden.

De uitslag van een sneltest heeft u binnen 20 minuten en krijgt u ter plekke of via de mail.

Als je vragen hebt over het coronavirus kun die die onderaan in onze reactie sectie inzenden.

Het begint met online een afspraak maken, bij een sneltest kan dit nog op dezelfde dag. Vervolgens rijd u naar de teststraat toe, waar een beetje slijm wordt afgenomen. Dit slijm wordt bij een sneltest direct onderzocht. Hierdoor krijgt u in ongeveer 15 minuten na het testen een positief of negatieve uitslag.

Sporten met max 2 personen is toegestaan zolang:

 • De Sporten buiten wordt uitgeoefend
 • Er 1,5 meter tussen de spelers blijft

Door de maatregelen te volgen zijn mooie resultaten behaald. Hierdoor zijn de cijfers beperkt gebleven. Ondanks de enorme inpakt van de padimie, zien wij een positieve ontwikkeling in de afname van het aantal besmettingen.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie