PCR of CORONATEST Foxhol, Kropswolde 160+ locaties
Inhoudsopgave Toon

Video: Zo werkt de corona-sneltest

De instructie video hier beneden omschrijft bij welke klachten u zich zal moeten laten sneltesten op COVID-19. Daarnaast word er verteld hoe PCR Test en Sneltesten werkt.

ervaringen snelheid uitslag Foxhol coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Epileptische aanvallen
 • hart problemen
 • Bloed ophoesten
 • Leverproblemen of schade
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Rode oog
 • Flauwvallen
 • Bloedproppen
 • Nierschade
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Gezwollen ogen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Koorts: 56%
 • Kortademigheid: 13%
 • Hoest: 54%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Foxhol aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Covid-19 teststraat

 • Omgeving Kalkwijk-Zuid
 • Omgeving Foxham en Hoogezand-Noord
 • Stadsdeel Noordbroek Buitengebied
 • Buurt Kiel-Windeweer
 • Streek Froombosch
 • Streek Woudbloem
 • Streek Foxhol
 • Buurt Noordbroek

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Foxhol - corona-teller.nl - Coronavirus Foxhol Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Foxhol coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen op het Coronavirus in Foxhol

GGD vragen corona Foxhol

U kunt zich altijd laten sneltesten, ook zonder klachten. Een PCR test laten doen kan alleen als u (milde) klachten ervaart.

Iedereen met corona (COVID-19) symptomen kan zich laten testen. Heb je geen symptomen? Dan kunt u kiezen voor een commerciële sneltest.

Als je vragen hebt over het coronavirus kun die die onderaan in onze reactie sectie inzenden.

Je hoeft niet te bellen voor de uitslag van de coronasneltest. Deze krijg je namelijk via de email.

De uitslag van de GGD duurt 24 tot 48 uur. De uitslag van de coronatest moet je in quarantaine afwachten.

Als je last hebt van klachten of milde klachten. Direct een testafspraak maken! Ga ook niet naar buiten tot je een negatieve coronatestuitslag hebt gehad.

Geen test kan honderdprocent zekerheid geven. Ook is er verschil in de betrouwbaarheid van de coronatesten. Daarom tonen wij op deze pagina enkel RIVM goedgekeurde testen. Deze worden in samenwerking met de GGD afgenomen. Hierdoor zijn de testen hierboven genoemd zeer betrouwbaar.

Nadat de sneltest is afgenomen, krijgt u binnen 15-20min de uislag.

Dan is het allereerst belangrijk om direct in quarantaine te gaan. Zodat je andere mensen niet kunt besmetten met het virus. Volgens kun je online een testafspraak maken via deze link. Meestal kun je vandaag nog terecht voor het testen op corona. Na de test krijg je binnen 20min een email. In deze mail staat of je besmet bent met het coronavirus of niet.

Dit verschilt per coronatest. De sneltest geeft binnen 20 minuten resultaat. De commerciële PCR test geeft binnen enkele uren een uitslag. De GGD PCR test duurt wat langer, namelijk 24 tot 48 uur.

De positief of negatieve uitslag van de coronatest krijg je via de email.

Een coronasneltest kost 65 euro.

Aanmelden voor een coronasneltest kan snel en gemakkelijk online. Een afspraak inplannen kun je hier doen. Voor het voltooien van uw aanvraag is, zul je je burgerservicenummer (BSN) moeten invullen.

Een coronatest kun je laten doen door heel Nederland. Verschillende organisaties bieden verschillende soorten testen aan. Op deze pagina vind je een overzicht van alle locaties en test bedrijven in de buurt!

Er is (nog) geen medicijn tegen COVID-19.

Er zijn wel meerdere Vaccins, hieronder vind je meer op onze Vaccin teller Foxhol.

Een coronabesmetting zorgt binnen 10 dagen na contact met een geinfecteerd persoon voor klachten.

Coronatesten kan bij verschillende testlocaties door heel Nederland. Zowel met de auto, zonder auto, lopend of met de fiets. Let wel op dat als u klachten ervaart u niet mag reizen met het openbaar vervoer.

Onze coronasneltest uitslag krijg je via de email, De GGD coronatest uitslag wordt telefonisch bekend gemaakt.

Meestal krijgt u in 24-48 uren de uitslag van de GGD. Wanneer de uitslag bekend is wordt u gebeld door het GGD.

Het RIVM heeft tot op heden geen coronavirus aangetroffen in ons drinkwater. Nederland heeft stenge wetgeving om ons drinkwater vrij te houden van microbiologische drijgingen. Waarbij ook wordt gemonitord op virussen zoals het nieuwe coronavirus.

Een coronatest afnemen duur slechts 5 minuten. Daarna krijg je afhankelijk van de test in maximaal 20 minuten resultaat

Het landelijk nummer om een GGD testafspraak te maken is 0800-1202. Voor het maken van een online afspraak vind je op onze pagina meer informatie.

0800 1351, Kun je bellen voor vragen over het coronavirus. Voor het maken van een testafspraak ga je naar deze link.

De GGD coronatest kost helemaal niets. De overheid betaald namelijk de testen van het GGD. De gratis testen van het GGD zijn wel aanzienelijk langzamer. Je moet 24 tot 48 uur in quarantaine wachten op de uitslag. Bij commerciële testen heb je dezelfde dag nog uitslag.

Bedrijven die verlies of andere economische nadelen ervaren door de corona epidemie hebben recht op comensatie. Dit bied de overheid aan in een uitgebreid noodpakket met verschillende financiële hulp middelen. Meer informatie over de corona steunpakketten en hoe je je hiervoor aanmeld vind je op de website van rijksoverheid.

Voor een coronatest laat je testmateriaal afnemen uit je mond en neusholte bij een testlocatie. Deze testlocatie onderzoekt dit testmateriaal vervolgens om te concluderen of je geinfecteerd bent met het coronavirus.

U kunt zich testen op Corona bij het GGD. De uitslag hiervan duurt 24 tot 48uur. Of u kunt een commerciële sneltest doen, deze geeft binnen 20 minuten uislag.

Ja, sportkantines moeten gesloten blijven. Dit is om het aantal besmettingen te verminderen.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie