PCR of CORONATEST Garrelsweer, Wirdum 160+ locaties

Bekijk de uitleg video

In de uitleg video wordt beschreven hoe jezelf laten testen op COVID werkt. Daarnaast word er omschreven in welk geval u zich zal moeten sneltesten op het virus.

ervaringen snelheid uitslag Garrelsweer coronatest

COVID-19 is een aandoening van de luchtwegen die wordt veroorzaakt door een coronavirus. Sommige mensen zijn besmet, maar merken geen symptomen op. De meeste mensen zullen milde symptomen hebben en vanzelf beter worden. Maar ongeveer 1 op de 6 krijgt ernstige klachten, zoals moeite met ademhalen. De kans op ernstigere symptomen is groter als u ouder bent of een andere gezondheidstoestand heeft, zoals diabetes of hartaandoeningen. Hier is waar u op moet letten als u denkt dat u COVID-19 heeft.

Veel voorkomende symptomen

Onderzoekers in China ontdekten dat de meest voorkomende symptomen bij mensen die met COVID-19 in het ziekenhuis waren opgenomen, zijn:

 • Een droge hoest : 59%
 • Verlies van eetlust: 40%
 • Slijm of slijm: 27%
 • Koorts : 99%
 • Vermoeidheid: 70%
 • Kortademigheid: 31%
 • Pijn in het lichaam: 35%

Symptomen beginnen meestal 2 tot 14 dagen nadat u in contact bent gekomen met het virus.

Andere symptomen kunnen zijn:

 • Verlies van geur of smaak
 • Keelpijn
 • Congestie of loopneus
 • Rillingen, soms met trillen
 • Misselijkheid of braken
 • Diarree
 • Hoofdpijn

Heeft u één van de klachten hierboven beschreven? Blijf thuis en laat u testen! Als u geen tijd heeft om 48uur te wachten op het testresultaat. Dan kunt u hier direct een sneltest aanvragen Garrelsweer. Deze geeft binnen 20 minuten een testuitslag.

Noodsymptomen

Bel onmiddellijk een arts of ziekenhuis als u een of meer van deze acute COVID-19-symptomen heeft:

 • Moeite met ademhalen
 • Constante pijn of druk op uw borst
 • Plotselinge verwarring
 • Blauwachtige lippen of gezicht

U heeft zo snel mogelijk medische zorg nodig! Bel het kantoor van uw arts of het ziekenhuis voordat u naar binnen gaat. Dit zal hen helpen om u voor te bereiden en het medisch personeel en andere patiënten te beschermen.

Beroertes zijn ook gemeld bij sommige mensen met COVID-19. Controleer nu:

 • Gezicht. Is een kant van het gezicht van de persoon gevoelloos of hangend? Is hun glimlach scheef?
 • Armen. Is een arm zwak of gevoelloos? Als ze beide armen proberen op te heffen, zakt dan één arm?
 • Toespraak. Kunnen ze duidelijk spreken? Vraag ze om een ​​zin te herhalen.

Wees Snel! Elke minuut telt als iemand tekenen van een beroerte vertoont. Bel meteen 112.

Laboratoriumtests kunnen uitwijzen of COVID-19 uw symptomen veroorzaakt. Daarom is het belangrijk om u te laten testen! Ook als u geen of slechts milde symptomen heeft. Bel uw arts of maak online een afspraak.

GGD coronatest Garrelsweer aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Overzicht Coronastraten

 • Wijk 00
 • Buurt Garrelsweer
 • Stadsdeel Eenum
 • Buurt Garsthuizen (gedeeltelijk)
 • Gebuurte Winneweer (gedeeltelijk)
 • Streek Wirdumerdraai

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Garrelsweer - corona-teller.nl - Coronavirus Garrelsweer Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Garrelsweer coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen op het Coronavirus in Garrelsweer

GGD vragen corona Garrelsweer

U kunt zich altijd laten sneltesten, ook zonder klachten. Een PCR test laten doen kan alleen als u (milde) klachten ervaart.

Iedereen met corona (COVID-19) symptomen kan zich laten testen. Heb je geen symptomen? Dan kunt u kiezen voor een commerciële sneltest.

De uitslag krijg je meestal binnen 15 minuten na de corona sneltest.

Onderstaande video legt het uit:

https://www.youtube.com/watch?v=ZBe9lbxC-7U

Een coronasneltest kost 65 euro.

Er zijn coronatestlocaties verspreid door heel Nederland. Voor de beste testlocatie in jouw regio, raadpleeg je corona-teller.nl!

Er geld een maximale gezelschapsgrotte van 2 personen. Kinderen tot 12 jaar zijn hier van uitgesloten.

De GGD test is voor u geheel gratis. De overheid betaald de kosten voor deze test. Een sneltest of thuistest daarintegen zijn een commerciële testen. Deze moet u of uw werkgever betalen. Op deze pagina vind u de kosten van een thuistest.

Je hoeft niet te bellen voor de corona testuitslag. Deze ontvang je namelijk digitaal! Ook heb maken van een testafspraak kan via onze website.

Je hoeft niet te bellen voor de uitslag van de coronasneltest. Deze krijg je namelijk via de email.

Om je te laten testen op corona, maak je online een afspraak. Ons website geeft een overzicht van testlocaties, waar je je kan laten testen.

Terwijl je wacht op een uitslag van de coronatest moet je in quarantaine blijven. Bij de gratis GGD test is dit meestal 24 tot 48 uur. Bij een commerciële sneltest is dit slechts 20 minuten.

De positief of negatieve uitslag van de coronatest krijg je via de email.

De horeca is sinds 14 oktober 2020 gesloten. Om het aantal coronabesmettingen en aantal sociale contacten beperkt te houden.

De coronavirus maatregelen hebben een enorme impact op het dagelijks leven. Gelukkig zorgen de maatregelen er wel voor dat het aantal corona besmettingen beperkt blijft. Hierdoor is veel erger voorkomen.

Een GGD test geeft binnen 48uur een positief of negatieve uitslag. Duurt dit te lang? Sneltesten geeft binnen 15-20 minuten uitslag.

Voor het laten doen van een corona test kunt u terecht bij het GGD voor een PCR test of een commerciële teststraat voor een sneltest.

Een coronasneltest kost 65 euro. Er zijn ook andere soorten testen, waaronder de GGD test. De test van het GGD is gratis.

Het is belangrijk dat de coronatest in quarantaine wordt afgewacht. Zo is het niet mogelijk om andere mensen te infecteren. Bij de GGD test moet je 2 tot 3 dagen in quarantaine afwachten. Gelukkig zijn er commerciële testen die snellere en net zulke betrouwbare labs hebben. Deze commerciële testen geven al dezelfde dag een betrouwbare uitslag.

Dit verschild of je voor een gratis test of een betaalde testlocatie kiest. Een commerciële test geeft dezelfde dag nog uitslag. Bij een test van de GGD moet je 24 tot 48 uur in quarantaine wachten op de uitslag.

De Coronatest van het GGD is een PCR test. Bij de PCR test wordt er door middel van een speciaal wattenstaafje (swab) bij de patiënt in de neusholte en keel testmateriaal afgenomen. Dit testmateriaal wordt vervolgens in een laberatorium van het GGD onderzocht op corona virusdeeltjes.

Als u in contact bent geweest met een persoon besmet met het coronavirus. Moet u binnen blijven totdat u een negatieve coronauitslag heeft. Deze krijgt u door een coronavirustest te laten afnemen bij het GGD of een Commerciële Teststraat

De officiële naam is SARS-CoV-2.

Dit verschilt per coronatest. De sneltest geeft binnen 20 minuten resultaat. De commerciële PCR test geeft binnen enkele uren een uitslag. De GGD PCR test duurt wat langer, namelijk 24 tot 48 uur.

De prijzen verschillen. De GGD bied gratis de mogelijkheid om je te laten testen op coronavirus. Deze testen hebben als nadeel dat je 2 tot 3 dagen in quarantaine moet wachten op de uitslag. Commerciële testen geven sneller resultaat, zoals de sneltest. De sneltest geeft binnen 20 minuten al een positief of negatieve uitslag!

Een testafspraak maken kun je gemakkelijk online doen. Op deze link vind je alle info om een afspraak te maken voor een coronatest.

Dit verschilt per test, een GGD coronatest in 24 tot 48uur een uitslag. Een sneltest geeft binnen 20minuten resultaat.

Als u een test heeft gedaan omdat u (milde) klachten ervaart moet u in quarantaine tot u een testuitslag heeft. Dit is voornamelijk bij een GGD test belangrijk, aangezien deze niet direct resultaat geeft.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie