PCR of CORONATEST Klaaswaal, Numansdorp 160+ locaties

Zo werkt de corona-sneltest

In onderstaande video leggen we uit hoe de snelteststraat in zijn werk gaat. Daarnaast word er toegelicht in welk geval u zich moet sneltesten op het virus.

ervaringen snelheid uitslag Klaaswaal coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Gezwollen ogen
 • Bloed ophoesten
 • Nierschade
 • Bloedproppen
 • hart problemen
 • Epileptische aanvallen
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Leverproblemen of schade
 • Rode oog
 • Flauwvallen
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Kortademigheid: 13%
 • Koorts: 56%
 • Hoest: 54%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Klaaswaal aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Corona straten

 • Buurt Klaaswaal
 • Omgeving Oud-Beijerland Poortwijk
 • Streek Oud-Beijerland Zeeheldenwijk
 • Streek Nieuw-Beijerland
 • Buurt Oud-Beijerland Bedrijventerr. De Bossche
 • Omgeving Heinenoord Buitengebied
 • Gebuurte Westmaas Woonkern
 • Omgeving Heinenoord Bedrijvenpark Hoeksche Waard

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Klaaswaal - corona-teller.nl - Coronavirus Klaaswaal Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Klaaswaal coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen in Klaaswaal

GGD vragen corona Klaaswaal

De risicogroep voor COVID-19 zijn mensen die ouder zijn dan 70 jaar. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek. Ook in Nederlandse ziekenhuizen is de helft van de patiënten met ernstige COVID-19 ouder dan 69 jaar. Van de doden ter gevolgen van het coronavirus is driekwart ouder dan 76 jaar.

Een coronatest doen kan bij locaties door heel Nederland. Zowel bij commerciële partijen als de GGD zelf. Welke test het beste is voor jouw lees je op onze website.

Meeste mensen kiezen voor corona sneltest. Deze geeft namelijk bijna direct een uitslag (in 15 tot 20min). Een alternatief is GGD testen, dit is een gratis test, maar je moet na de test tot 48uur in quarantaine totdat je een negatieve uitslag hebt.

Als je last hebt van (milde) klachten moet je je direct laten testen!

Als u één of meerdere (milde) klachten heeft moet u zich laten testen. Hiervoor kunt u online een afspraak maken. Bij het GGD of een Sneltest locatie in de buurt.

Als je positief getest wordt op COVID-19 moet je in quarantaine. Zolang je geen ernstige klachten ervaart kan dit thuis. Als je erniste klachten ervaart wordt je opgenomen in het ziekenhuis.

Een coronasneltest kost 65 euro. Er zijn ook andere soorten testen, waaronder de GGD test. De test van het GGD is gratis.

Er geld een maximale gezelschapsgrotte van 2 personen. Kinderen tot 12 jaar zijn hier van uitgesloten.

De positief of negatieve uitslag van de coronatest krijg je via de email.

Nee, op dit moment is er een maximuum van 2 personen (trainer niet meegeteld). Ook mag er alleen buiten gesport worden en moet er anderhalve meter afstand worden gehouden.

Geen één test is 100% betrouwbaar. Maar wij kunnen met zekerheid zeggen dat de door het RIVM goedgekeurde coronatesten zeer betrouwbaar zijn, mits deze juist worden afgenomen.

Een coronabesmetting zorgt binnen 10 dagen na contact met een geinfecteerd persoon voor klachten.

Je maakt online een afspraak, Gaat op de afgesproken tijd naar de testlocatie en laat je testen. Vervolgens krijg je digitaal de uitslag van de coronatest.

Bij vragen over het coronavirus kun je bellen naar 0800 1351. Afspraak maken voor een coronatest? Dit kun je hier online doen.

Een coronatest moet je laten afnemen wanneer je milde klachten ervaart. Vaak lijken deze klachten op een verkoudheid, maar het is belangrijk om je alsnog te laten testen!

De overheid vergoed de kosten. Een corona test is dus gratis.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie