PCR of CORONATEST Kootwijk, Stroe Keuze uit 160+ locaties

VIDEO: Zo werkt sneltest corona

In onderstaande uitleg video wordt uitgelegt bij welke symptomen u zich moet laten testen op corona. Daarnaast word er verteld hoe PCR Test en Sneltesten in zijn werk gaat:

ervaringen snelheid uitslag Kootwijk coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Leverproblemen of schade
 • Bloed ophoesten
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Guillain-Barre-syndroom
 • hart problemen
 • Flauwvallen
 • Bloedproppen
 • Epileptische aanvallen
 • Nierschade
 • Rode oog
 • Gezwollen ogen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Kortademigheid: 13%
 • Hoest: 54%
 • Koorts: 56%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Kootwijk aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Alle Covid-19 teststraat

 • Gebuurte Buitengebied Terschuur
 • Lokaliteit 58 Terschuur
 • Wijk 60 Zwartebroek
 • Omgeving De Wheem
 • Gebuurte De Steenkamp
 • District 61 De Glind

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Kootwijk - corona-teller.nl - Coronavirus Kootwijk Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Kootwijk coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen op Corona in Kootwijk

GGD vragen corona Kootwijk

Er zijn meerdere coronavirussen:

 • MERS-CoV (Middle East Respiratory Syndrome)
 • Sars-CoV (Severe Acute Respiratory Syndrome)
 • Sars-CoV-2 het “nieuwe coronavirus”

Als we in 2021 praten over het coronavirus praten we meestal over SARS-CoV-2 dit is het nieuwe coronavirus. Dit virus zorgt voor de ziekte COVID-19 en vormt op dit moment een wereldwijde pandemie.

Om je te laten testen op corona, maak je online een afspraak. Ons website geeft een overzicht van testlocaties, waar je je kan laten testen.

Voor een coronatest moet je naar een teststraat. Bij de teststraat neemt een zorgmedewerker met een swab (speciaal wattenstaafje) materiaal af uit de neus en mond. Dit materiaal wordt vervolgens in een lab (of zoals bij een sneltest op locatie) uitvoerig onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt of je besmet bent met het coronavirus.

Je laten testen op corona bij het GGD is gratis. De overheid betaald alle testen van het GGD.

Ook honden kunnen besmet raken met het nieuwe coronavirus COVID-19. Ook zijn er enkele gevallen bekend met dier-op-mensbesmettingen. Over alle bekende gevallen met honden, katten en andere dieren bekijk “Dieren en COVID-19” op het RIVM.

U kunt zich altijd laten sneltesten, ook zonder klachten. Een PCR test laten doen kan alleen als u (milde) klachten ervaart.

Het afnemen van het testmateriaal in de neusholte en mond duurt slechts 5 minuten. Bepalen of het testmateriaal ook daadwerkelijk het coronavirus bevat duurt even. Bij een sneltest gaat dit vrij rap, namelijk binnen 20 minuten. Bij de GGD test daarintegen wordt het niet op locatie onderzocht. Wat resulteert in een quarantaine periode van 24 tot 48 uur na het afnemen van de test.

Coronatesten kan bij verschillende testlocaties door heel Nederland. Zowel met de auto, zonder auto, lopend of met de fiets. Let wel op dat als u klachten ervaart u niet mag reizen met het openbaar vervoer.

Het landelijk nummer om een GGD testafspraak te maken is 0800-1202. Voor het maken van een online afspraak vind je op onze pagina meer informatie.

De uitslag van een coronatest krijgt u binnen 48 uren van de GGD. Tenzij u heeft gekozen voor een sneltest, dan krijgt u direct 20 minuten na testen de uitslag!

Ben jij een Nederlandse ondernemer die de economische gevolgen van de corona epidemie ervaart? Dan bied de overheid een breed noodpakket aan met finaciële hulp. Meer informatie lees je op “Coronavirus: financiële regelingen” op rijksoverheid.nl

U krijgt de coronatest uitslag via de e-mail, ongeveer 15 minuten nadat de test is afgenomen.

Op dit moment is het onverantwoord de horeca te openen. Eind Januari 2021 wordt er bekeken of restaurant onder voorwaarden weer op kunnen. Dit kan alleen als het aantal IC-opnames afneemt onder de 10 opnames per dag.

Dit verschilt per test organisatie en per testlocatie. Als je de testafspraak wilt verzetten raden we aan contact op te nemen met de locatie waar je bent getest.

Er is (nog) geen medicijn tegen COVID-19.

Er zijn wel meerdere Vaccins, hieronder vind je meer op onze Vaccin teller Kootwijk.

Er is een erg kleine kans dat Katten, honden, varkens of kippen besmet raken met het coronavirus COVID-19. Toch zijn er wereldwijd en in Nederland een aantal gevallen bekend waar dieren als deze besmet zijn geraakt met COVID-19. Deze kunt u terugvinden op de pagina “Dieren en COVID-19” van het RIVM. Er zijn ook gevallen bekend met dier-op-mensbesmettingen, maar dit komt waarschijnlijk weinig voor. Een uitzondering hierop is de mutatie met Nertsen, maar deze is inmiddels onder controle.

Je hoeft niet te bellen voor de uitslag van de coronasneltest. Deze krijg je namelijk via de email.

De telefoonnummer van de landelijk GGD coronavragen lijn is 0800-1351. Voor het maken van een testafspraak kunt u dit hier online doen.

Een coronasneltest kost 65 euro. Er zijn ook andere soorten testen, waaronder de GGD test. De test van het GGD is gratis.

Testen is essentieel om het virus onder controle te krijgen. Daarom heeft de overheid de regel gesteld: Last van (milde) klachten? Direct testen!

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie