PCR of CORONATEST Moerstraten, Heerle 160+ locaties
Inhoudsopgave Toon

Zo werkt de corona-sneltest

De instructie video hier beneden annoteerd wanneer u zich zal moeten laten sneltesten op het virus. Er wordt ook uitgelegt hoe jezelf laten testen op corona in zijn werk gaat:

ervaringen snelheid uitslag Moerstraten coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

  • Rode oog
  • Bloed ophoesten
  • Guillain-Barre-syndroom
  • Nierschade
  • Bloedproppen
  • Epileptische aanvallen
  • Gezwollen ogen
  • hart problemen
  • Flauwvallen
  • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
  • Leverproblemen of schade

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

  • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
  • Koorts: 56%
  • Kortademigheid: 13%
  • Hoest: 54%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Moerstraten aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Overzicht Covid-19 test straten

  • Stadsdeel Kalsdonk
  • Gebuurte Vroenhout
  • Buurt Weihoek-West
  • Buurt Verspreide huizen Wouw in het Noorden
  • Buurt Verspreide huizen Wouw in het Zuiden

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Moerstraten - corona-teller.nl - Coronavirus Moerstraten Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Moerstraten coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen op Corona in Moerstraten

GGD vragen corona Moerstraten

Het landelijk nummer om een GGD testafspraak te maken is 0800-1202. Voor het maken van een online afspraak vind je op onze pagina meer informatie.

Een coronatest bij de GGD kost u niks. Deze wordt betaald vanuit de overheid.

Het kabinet probeerd voor de mediasector de gevolgen van het coronavirus op 3 manier te beperken:

  • Tijdelijk Steunfonds met financiële hulp
  • Coulancemaatregelen
  • Kabinetsbrede Steunpakketten

Meestal krijgt u in 24-48 uren de uitslag van de GGD. Wanneer de uitslag bekend is wordt u gebeld door het GGD.

SARS-CoV-2 is de officiele naam van het nieuwe coronavirus.

Voor sneltest betaald u een vergoeding van 65 euro. PCR testen via het GGD wordt betaald vanuit de overheid en is gratis

De uitslag van een coronatest krijgt u binnen 48 uren van de GGD. Tenzij u heeft gekozen voor een sneltest, dan krijgt u direct 20 minuten na testen de uitslag!

Coronatest kan bij een GGD teststraat of een commerciële partij.

Sinds 14 december is het niet toegestaan om wedstrijden en toernooien te organiseren. Dit is besloten omdat wedstrijden leiden tot meer sociale contacten en meer reisbewegingen.

Over het algemeen vestaan we onder een huishouden: geregistreerde partners, echtgenoten of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen. Studentenhuizen, tehuizen en Woongroepen vallen dus niet onder één huishouden. Personen die tot één huishouden behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden. Dit is een algemene omschrijving van een huishouden, per gemeente kan de definitie verschillen. Doe bij twijvel navraag bij betreffende gemeente

Een coronabesmetting zorgt binnen 10 dagen na contact met een geinfecteerd persoon voor klachten.

Op dit moment is alle horeca gesloten, dus ook sportkantines.

Als u in contact bent geweest met een persoon besmet met het coronavirus. Moet u binnen blijven totdat u een negatieve coronauitslag heeft. Deze krijgt u door een coronavirustest te laten afnemen bij het GGD of een Commerciële Teststraat

De GGD coronatest kost helemaal niets. De overheid betaald namelijk de testen van het GGD. De gratis testen van het GGD zijn wel aanzienelijk langzamer. Je moet 24 tot 48 uur in quarantaine wachten op de uitslag. Bij commerciële testen heb je dezelfde dag nog uitslag.

Ook honden kunnen besmet raken met het nieuwe coronavirus COVID-19. Ook zijn er enkele gevallen bekend met dier-op-mensbesmettingen. Over alle bekende gevallen met honden, katten en andere dieren bekijk “Dieren en COVID-19” op het RIVM.

Bij elke klacht gerelateerd aan het coronavirus moet je thuis blijven en je laten testen! Ook als je last hebt van milde klachten. Klachten gerelateerd aan het coronavirus zijn: koorts, droge hoest, vermoeidheid, pijn in het lichaam, keelpijn, diarree, bindvliesontsteking, hoofdpijn, aangetast smaak- of reukvermogen, huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen, kortademigheid of ademhalingsproblemen, pijn of druk op de borst, aangetast spraak- of bewegingsvermogen

Voor het testen op het coronavirus kunt u kiezen uit verschillende soorten testen. De meest betrouwbare testen zijn die van het GGD en de sneltest in samenwerking met het GGD. De normale GGD test is gratis, maar heeft als nadeel dat u na de test 48uur niet naar buiten mag. Aangezien u de uitslag moet afwachten. Bij een GGD sneltest moet u een bijdrage van 65 euro betalen, maar heeft u binnen 20 minuten al de uitslag. Hierdoor hoeft u niet in quarantaine las u niet besmet bent, u weet namelijk al voordat u thuis bent of u besmet bent.

Het coronavirus verspreid zich door Druppeltjes in de lucht. Deze onstaan wanneer een geinfecteerd persoon hoest of niest. Wanneer andere mensen deze druppeltjes inademen, of door bijvoorbeeld de handen in hun mond, neus of ogen krijgen, kunnen zei ook besmet raken met dit virus. Dit corona virus resulteerd meestal in de ziekte COVID-19.

Het RIVM heeft tot op heden geen coronavirus aangetroffen in ons drinkwater. Nederland heeft stenge wetgeving om ons drinkwater vrij te houden van microbiologische drijgingen. Waarbij ook wordt gemonitord op virussen zoals het nieuwe coronavirus.

Ben jij een Nederlandse ondernemer die de economische gevolgen van de corona epidemie ervaart? Dan bied de overheid een breed noodpakket aan met finaciële hulp. Meer informatie lees je op “Coronavirus: financiële regelingen” op rijksoverheid.nl

COVID-19 is de ziekte die u krijgt als u besmet bent met het nieuwe Coronavirus SARS-CoV-2. De COVID-19 ziekte gevolgt vaak in luchtwegklachten en koorts, in sommige gevallen zorgt het ook voor ademhalingsproblemen. Een besmetting met het coronavirus gebeurd meestal door het inademen van druppeltjes uit de lucht. Deze geinfecteerde druppeltjes verspreiden zich door de lucht wanneer iemand besmet met het virus hoest of niest.

Een afspraak maken voor de coronatest kun je hier doen.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie