PCR of CORONATEST Nieuwkuijk, Vlijmen 160+ locaties

Bekijk de instructie video

In onderstaande uitleg video leggen we uit met wat soort klachten u zich zal moeten laten sneltesten op COVID. Daarnaast word er omschreven hoe PCR en Sneltesten in zijn werk gaat.

ervaringen snelheid uitslag Nieuwkuijk coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Bloedproppen
 • Rode oog
 • hart problemen
 • Flauwvallen
 • Bloed ophoesten
 • Nierschade
 • Epileptische aanvallen
 • Leverproblemen of schade
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Gezwollen ogen
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Hoest: 54%
 • Koorts: 56%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Kortademigheid: 13%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Nieuwkuijk aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Covid-19 test straten

 • Wijk 04 Nieuwkuijk
 • Gebuurte Oudheusden
 • Buurt Centrum Drunen
 • Buurt Heusden
 • Wijk 11 Oudheusden
 • District 07 Hedikthuizen
 • Streek Braken-Oost

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Nieuwkuijk - corona-teller.nl - Coronavirus Nieuwkuijk Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Nieuwkuijk coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen in Nieuwkuijk

GGD vragen corona Nieuwkuijk

Het afnemen van het testmateriaal in de neusholte en mond duurt slechts 5 minuten. Bepalen of het testmateriaal ook daadwerkelijk het coronavirus bevat duurt even. Bij een sneltest gaat dit vrij rap, namelijk binnen 20 minuten. Bij de GGD test daarintegen wordt het niet op locatie onderzocht. Wat resulteert in een quarantaine periode van 24 tot 48 uur na het afnemen van de test.

De telefoonnummer van de landelijk GGD coronavragen lijn is 0800-1351. Voor het maken van een testafspraak kunt u dit hier online doen.

De uitslag van een sneltest heeft u binnen 20 minuten en krijgt u ter plekke of via de mail.

Ja, sportkantines moeten gesloten blijven. Dit is om het aantal besmettingen te verminderen.

De corona sneltest geeft in 15 tot 20 minuten na testen de uitslag.

Je hoeft niet te bellen voor de uitslag van de coronasneltest. Deze krijg je namelijk via de email.

Elke lokale mediaorganisatie welke voldoet aan de doelgroep komt in aanmerking voor het tijdelijke steunfonds. Deze doelgroepen zijn: Lokale nieuwssites, lokale publieke omroepen, huis-aan-huisbladen en lokale nieuwskranten. Meer informatie vind u op de pagina “Regelingen voor media en omroepen” op rijksoverheid.nl

Een testafspraak maken kun je gemakkelijk online doen. Op deze link vind je alle info om een afspraak te maken voor een coronatest.

De horeca is sinds 14 oktober 2020 gesloten. Om het aantal coronabesmettingen en aantal sociale contacten beperkt te houden.

Bron- en contactonderzoek van het RIVM wijst uit dat 99% van de contacten. Binnen 10 last van klachten krijgt nadat ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Daarom geld er een quarantainetijd van 10 dagen na het in contact komen met een besmet persoon.

Jazeker, sinds de lockdown van 29 september 2020 zijn sportkantines gesloten.

De corona sneltesten verschillen in betrouwbaarheid. Daarom maken wij enkel gebruik van RIVM goedgekeurde testen. De testen op onze site, zijn allemaal in samenwerking met de GGD. Ook wordt de sneltest afgenomen onder toezicht van een BIG geregistreerde arts.

Het coronatest staafje moet diep genoeg komen om slijm uit de neus en keel af te nemen.

Hoe lang de virus epedemie zal gaan duren in helaas nog niet bekend. Dit is sterk afhankelijk van hoe het coronavirus en ook de nieuwe Briste variant zich ontwikkelen. Om op de hoogte te blijven van de besmettingen raden wij u aan om de corona kaart in de gaten te houden.

Het kabinet probeerd voor de mediasector de gevolgen van het coronavirus op 3 manier te beperken:

 • Tijdelijk Steunfonds met financiële hulp
 • Coulancemaatregelen
 • Kabinetsbrede Steunpakketten

Een afspraak maken voor de coronatest kun je hier doen.

Een GGD test geeft binnen 48uur een positief of negatieve uitslag. Duurt dit te lang? Sneltesten geeft binnen 15-20 minuten uitslag.

Wanneer u (milde) klachten ervaart die passen bij corona, moet u zich op corona laten testen. Dit doet u door bij de GGD teststraat via internet een afspraak te maken.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie