PCR of CORONATEST Venhuizen, Oosterleek 160+ locaties
Inhoudsopgave Toon

Zo werkt een corona snelteststraat

De instructie video hieronder omschrijft in welke omstandigheden u zich moet sneltesten op het coronavirus. Er wordt ook toegelicht hoe het testen werkt.

ervaringen snelheid uitslag Venhuizen coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Guillain-Barre-syndroom
 • hart problemen
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Nierschade
 • Epileptische aanvallen
 • Gezwollen ogen
 • Rode oog
 • Flauwvallen
 • Leverproblemen of schade
 • Bloed ophoesten
 • Bloedproppen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Kortademigheid: 13%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Koorts: 56%
 • Hoest: 54%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Venhuizen aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Corona straten

 • Stadsdeel Oosterblokker
 • Buurt De Hout en Blokdijk
 • Wijk 04 Wijdenes
 • Stadswijk 05 Schellinkhout
 • Wijk 02 Oosterblokker
 • Buurt Binnenwijzend
 • Stadsdeel Hem

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Venhuizen - corona-teller.nl - Coronavirus Venhuizen Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Venhuizen coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen in Venhuizen

GGD vragen corona Venhuizen

Coronavirus SARS-CoV-2, ook wel COVID-19 genoemd. Heeft de volgende symptomen:

 • Vermoeidheidsklachten
 • Verhoging (boven 38 graden celsius)
 • Droge hoest

Eerst zult u een afspraak moeten plannen. Nadat u op de gemaakte afspraak bent getest kunt u op de parkeerplaats wachten. In 10 tot 20 minuten krijgt u de uitslag.

U kunt zich gratis laten testen bij het GGD.

Dit verschilt per test organisatie en per testlocatie. Als je de testafspraak wilt verzetten raden we aan contact op te nemen met de locatie waar je bent getest.

Dit verschilt per soort coronavirus test. Bij een sneltest kunt u zich altijd laten testen, ook zonder klachten. Bij een regulier PCR Coronatest bij het GGD kunt u alleen worden getest wanneer u één of meer coronaklachten heeft: verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts (boven 37,5 graden) en/of moeite met ademen.

Wij raden aan bij testen direct een afspraak te maken en in quarantaine te gaan tot u de uitslag heeft.

Een afspraak bij een sneltest kunt u hier online maken of bekijk hierboven alle GGD locatie in Venhuizen.

Nadat u bent getest moet u in quarantaine tot u de uitslag heeft. Bij een GGD test krijgt u meestal binnen 48 uur de uitslag. Wilt u niet 48uur in quarantaine? Dan zult u moeten kiezen voor een sneltest. Een coronasneltest geeft namelijk binnen 20 minuten resultaat.

Elke lokale mediaorganisatie welke voldoet aan de doelgroep komt in aanmerking voor het tijdelijke steunfonds. Deze doelgroepen zijn: Lokale nieuwssites, lokale publieke omroepen, huis-aan-huisbladen en lokale nieuwskranten. Meer informatie vind u op de pagina “Regelingen voor media en omroepen” op rijksoverheid.nl

Als je last hebt van klachten of milde klachten. Direct een testafspraak maken! Ga ook niet naar buiten tot je een negatieve coronatestuitslag hebt gehad.

Een coronasneltest kost 65 euro. Er zijn ook andere soorten testen, waaronder de GGD test. De test van het GGD is gratis.

Er zijn coronatest locaties verspreid door heel Nederland. Voor een overzicht van alle locatie klik hier.

Het coronavirus SARS-CoV-2, is het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Het coronavirus verspreid zich via geinfecteerde druppeltjes in de lucht, druppeltjes op objecten of aanraking. Wanneer een persoon in contact komt met deze coronavirus druppeltjes kan deze ook besmet raken.

0800 1351, Kun je bellen voor vragen over het coronavirus. Voor het maken van een testafspraak ga je naar deze link.

Het afnemen van de test duurt slechts enkele seconden.

De positief of negatieve uitslag van de coronatest krijg je via de email.

Als je last hebt van (milde) klachten moet je je direct laten testen!

Als je positief getest wordt op COVID-19 moet je in quarantaine. Zolang je geen ernstige klachten ervaart kan dit thuis. Als je erniste klachten ervaart wordt je opgenomen in het ziekenhuis.

Je laten testen op corona bij het GGD is gratis. De overheid betaald alle testen van het GGD.

Heb je vragen over het coronavirus? Geen enkel probleem op onze website beantwoorden we al je vragen!

Op dit moment is alle horeca gesloten, dus ook sportkantines.

Er is (nog) geen medicijn tegen COVID-19.

Er zijn wel meerdere Vaccins, hieronder vind je meer op onze Vaccin teller Venhuizen.

Bij vragen over het coronavirus kun je bellen naar 0800 1351. Afspraak maken voor een coronatest? Dit kun je hier online doen.

De uitslag van een sneltest heeft u binnen 20 minuten en krijgt u ter plekke of via de mail.

De telefoonnummer van de landelijk GGD coronavragen lijn is 0800-1351. Voor het maken van een testafspraak kunt u dit hier online doen.

Het RIVM heeft tot op heden geen coronavirus aangetroffen in ons drinkwater. Nederland heeft stenge wetgeving om ons drinkwater vrij te houden van microbiologische drijgingen. Waarbij ook wordt gemonitord op virussen zoals het nieuwe coronavirus.

Iedereen met corona (COVID-19) symptomen kan zich laten testen. Heb je geen symptomen? Dan kunt u kiezen voor een commerciële sneltest.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie