PCR of CORONATEST Etten-Leur, St. Willebrord 160+ locaties
Inhoudsopgave Toon

Bekijk de instructie video

De video hier beneden illustreert hoe jezelf laten testen op het virus werkt. Er wordt ook verteld in welke omstandigheden u zich moet testen op corona:

ervaringen snelheid uitslag Etten-Leur coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Bloed ophoesten
 • Leverproblemen of schade
 • Epileptische aanvallen
 • hart problemen
 • Nierschade
 • Flauwvallen
 • Bloedproppen
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Rode oog
 • Gezwollen ogen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Hoest: 54%
 • Koorts: 56%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Kortademigheid: 13%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Etten-Leur aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Covid-19 teststraat

 • Buurt Baai 3
 • Stadsdeel Midden landelijk gebied
 • Buurt Banakkers 3
 • Buurt De Streek
 • Buurt Midden Bedrijventerrein
 • Omgeving Grauwe Polder 4
 • Buurt Centrum West 1
 • Buurt Noord landelijk gebied 2

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Etten-Leur - corona-teller.nl - Coronavirus Etten-Leur Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Etten-Leur coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen op Corona in Etten-Leur

GGD vragen corona Etten-Leur

Een coronatest moet je laten afnemen wanneer je milde klachten ervaart. Vaak lijken deze klachten op een verkoudheid, maar het is belangrijk om je alsnog te laten testen!

Als je bent getest op covid krijg je zo snel mogelijk een resultaat. Bij sneltesten is dit bijna direct (max 20 minuten). Bij GGD krijg je meestal binnen 24 tot 48 uur de uitslag.

Je hoeft niet te bellen voor de corona testuitslag. Deze ontvang je namelijk digitaal! Ook heb maken van een testafspraak kan via onze website.

Een coronatest afnemen duur slechts 5 minuten. Daarna krijg je afhankelijk van de test in maximaal 20 minuten resultaat

Geen test kan honderdprocent zekerheid geven. Ook is er verschil in de betrouwbaarheid van de coronatesten. Daarom tonen wij op deze pagina enkel RIVM goedgekeurde testen. Deze worden in samenwerking met de GGD afgenomen. Hierdoor zijn de testen hierboven genoemd zeer betrouwbaar.

De preciese werking van de coronatest verschilt iets per type test. Algemeen genomen wordt er testmateriaal afgenomen in de neusholte en in de mond. Dit testmateriaal wordt vervolgens onderzocht, zodat er kan worden vastgesteld of je besmet bent.

Voor een coronatest van het GGD, moet je op de site van de overheid inloggen met je DigiID. Zodat deze gekoppeld kan worden aan je testresultaat. Vervolgens krijg je toegang tot het GGD systeem om een locatie te kiezen en afspraak te plannen. Nadat je een afspraak hebt ingeplant moet je in quarantaine tot je bent getest. Ook na het testen moet je in quarantaine blijven tot je een negatieve uitslag hebt. Dit duurt ongeveer 24 uur tot 48 uur.

Wil je minder lang in quarantaine? Dan is de sneltest een optie. Vaak kun je bij een sneltest dezelfde dag nog terecht. Ook krijg je dezelfde dag de uitslag en als deze negatief is mag je direct uit quarantaine.

Bij vragen over het coronavirus kun je bellen naar 0800 1351. Afspraak maken voor een coronatest? Dit kun je hier online doen.

Tijdens het wachten op de COVID-19 testuitslag moet je binnen blijven! Bij een sneltest is het slechts 20 minuten, dus kun je dit in je auto afwachten. Maar bij een GGD coronavirus test moet je gemiddeld 24 tot 48 uur in quarantaine blijven tot je een negatief testresultaat ontvangt.

Sneltest geeft binnen een halfuur uitslag. De GGD PCR test geeft in 24 tot 48uur uitslag

De uitslag van de GGD duurt 24 tot 48 uur. De uitslag van de coronatest moet je in quarantaine afwachten.

Het testresultaat moet je afwachten in quarantaine. Bij een sneltest is dit slechts 20 minuten na het afnemen van de test. Dit kan je dus gemakkelijk in de auto afwachten. De GGD coronatest daarintegen duurt 24 tot 48 uren, hierdoor moet je enkele dagen in quarantaine.

U krijgt de coronatest uitslag via de e-mail, ongeveer 15 minuten nadat de test is afgenomen.

Meestal krijgt u in 24-48 uren de uitslag van de GGD. Wanneer de uitslag bekend is wordt u gebeld door het GGD.

Voor een coronatest moet je naar een teststraat. Bij de teststraat neemt een zorgmedewerker met een swab (speciaal wattenstaafje) materiaal af uit de neus en mond. Dit materiaal wordt vervolgens in een lab (of zoals bij een sneltest op locatie) uitvoerig onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt of je besmet bent met het coronavirus.

De risicogroep voor COVID-19 zijn mensen die ouder zijn dan 70 jaar. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek. Ook in Nederlandse ziekenhuizen is de helft van de patiënten met ernstige COVID-19 ouder dan 69 jaar. Van de doden ter gevolgen van het coronavirus is driekwart ouder dan 76 jaar.

Er geld een maximale gezelschapsgrotte van 2 personen. Kinderen tot 12 jaar zijn hier van uitgesloten.

Coronavirus is het virus welke zorgt voor COVID-19.

U kunt zich altijd laten sneltesten, ook zonder klachten. Een PCR test laten doen kan alleen als u (milde) klachten ervaart.

De telefoonnummer van de landelijk GGD coronavragen lijn is 0800-1351. Voor het maken van een testafspraak kunt u dit hier online doen.

Aanmelden voor een coronasneltest kan snel en gemakkelijk online. Een afspraak inplannen kun je hier doen. Voor het voltooien van uw aanvraag is, zul je je burgerservicenummer (BSN) moeten invullen.

Als u last hebt van koorts moet u zich laten testen op het coronavirus.

Over het algemeen vestaan we onder een huishouden: geregistreerde partners, echtgenoten of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen. Studentenhuizen, tehuizen en Woongroepen vallen dus niet onder één huishouden. Personen die tot één huishouden behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden. Dit is een algemene omschrijving van een huishouden, per gemeente kan de definitie verschillen. Doe bij twijvel navraag bij betreffende gemeente

Bij elke klacht gerelateerd aan het coronavirus moet je thuis blijven en je laten testen! Ook als je last hebt van milde klachten. Klachten gerelateerd aan het coronavirus zijn: koorts, droge hoest, vermoeidheid, pijn in het lichaam, keelpijn, diarree, bindvliesontsteking, hoofdpijn, aangetast smaak- of reukvermogen, huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen, kortademigheid of ademhalingsproblemen, pijn of druk op de borst, aangetast spraak- of bewegingsvermogen

Dit verschild of je voor een gratis test of een betaalde testlocatie kiest. Een commerciële test geeft dezelfde dag nog uitslag. Bij een test van de GGD moet je 24 tot 48 uur in quarantaine wachten op de uitslag.

De horeca is sinds 14 oktober 2020 gesloten. Om het aantal coronabesmettingen en aantal sociale contacten beperkt te houden.

Op dit moment is het aantal mensen dat in Nederland is gezen van het Coronavirus (COVID-19) onbekend. Dit komt doordat er in Nederland (nog) geen meldplicht is om aan te geven of je bent genezen van de ziekte. Wel is het bekend hoeveel patiëuit het ziekenhuis en Intensive Care zijn ontslagen. Lees ook: cijfers van testlocaties(naam)

Je hoeft niet te bellen voor de uitslag van de coronasneltest. Deze krijg je namelijk via de email.

Er is (nog) geen medicijn tegen COVID-19.

Er zijn wel meerdere Vaccins, hieronder vind je meer op onze Vaccin teller Etten-Leur.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie