Scholen in Suriname weer open, avondklok opgeheven.

Amar Ramadhin, de Surinaamse minister van Volksgezondheid, heeft zondagmiddag (lokale tijd) verklaard dat de avondklok in het land zal worden opgeheven. Op maandag zullen de coronamaatregelen worden ingetrokken.

Scholen open

Bovendien zullen alle scholen maandag volledig hervat worden. De scholen waren de afgelopen maanden open, hoewel veel jongeren slechts twee of drie dagen per week les hadden.

De Surinaamse overheid durft zich te ontspannen nu al enkele weken duidelijk is dat de omikron-variant van het coronavirus in Suriname beduidend minder problemen veroorzaakt dan bijvoorbeeld de delta-variant.

Veel ziekenhuis, IC-opnames en doden

Op zaterdag werden slechts 52 nieuwe besmettingen gemeld. Dit vertegenwoordigt 29% van het totale aantal geteste personen. Nog eens acht coronapatiënten worden op de intensive care behandeld, terwijl 28 anderen op een standaardziekenhuisafdeling worden behandeld.

corona ziekenhuis

Lage vaccinatiegraad

COVID-19 heeft tot nu toe 1.310 mensen in Suriname gedood. De vaccinatiegraad is laag: slechts ongeveer de helft van de bevolking is gevaccineerd. Toch schatten analisten dat 75% van de bevolking nog goed beschermd is. Dit is te wijten aan het feit dat veel mensen recent besmet zijn geweest en dus antilichamen hebben.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie