Op vakantie naar Colombia

Colombia is zowat één van de meest exotische bestemmingen die je kan bedenken om je vakantie door te brengen. Het land ligt in Zuid Amerika en is maar liefst 1.141.748 km² groot, een hele oppervlakte om te verkennen. De officiële taal is het Spaans en het land wordt bestuurd door een democratisch verkozen regering. Er wonen net iets meer dan 50 miljoen mensen in Colombia en daardoor is de bevolkingsdichtheid zeer laag, zeker als je weet dat 7,5 miljoen van deze mensen in de hoofdstad Bogotá wonen.

Ga wijs op Reis: Reisadvies en Coronacijfers Colombia

Doorheen de recente geschiedenis heeft het land een slechte naam gekregen vanwege de drugkartels waarbij de naam Pablo Escobar wel een belletje doet rinkelen, echter ligt dit in het verleden en is het land nu stilaan deze reputatie aan het afwerpen. Als je dan weer naar de langere geschiedenis kijkt kan je deze opsplitsen in de tijd vóór de Spaanse koloniale tijd en de tijd na de Spaanse verovering.

Colombia is een groen land, er is veel natuur, vooral de oude regenwouden en bergketens zijn zeker een bezoekje waard, of je nu een korte daguitstap in de natuur wil of eerder een heuse trektocht, er is voor ieder wat wils!

Wat kan je nu echt gaan doen in Colombia?

Allereerst is er de hoofdstad Bogotá, hier kan je niet rond de rijke geschiedenis van de streek en je begint er best aan door het Gold Museum te bezoeken, een groot museum dat je het verhaal vertelt van het goud en andere mineralen die in de streek gevonden zijn.

Je kan het nationale museum bezoeken dat gehuisvest is in de oude gevangenis van de stad. De lokale markt op de Plaza de Mercado de Paloquemao voorziet je van het beste fruit en andere producten uit de streek terwijl de botanische tuin genaamd Jardin Botanico de Bogota Jose Celestino Mutis je de mogelijkheid biedt om in alle rust de drukte van de stad te ontglippen.

Nog een grote aanrader is het fantastische kloostercomplex van Mount Monserrate, dit complex omvat een kapel, religieuze gebouwen, tuinen, eetgelegenheden en door zijn prachtige ligging op één van de heuvels rond de stad biedt het een indrukwekkend uitzicht over de vallei en de stad.

Natuurlijk is de hoofdstad slechts een begin van een vakantie in Colombia, laten we daarom enkele van de meest populaire trekpleisters opsommen.

Cartagena

De militaire stad Cartagena. Deze stad kleurrijk noemen is een zwaar understatement! De stad diende als bescherming in de oude tijd en bevatte een groot garnizoen soldaten met een sterk fort, het Castillo San Felipe de Barajas. Een indrukwekkend bouwwerk dat de stad en mede ook het land moest verdedigen tegen vijandelijke aanvallen en tevens de schepen in de haven beschermen.

Casa Terracota

Casa Terracota Colombia

Het Casa Terracota is een bezoekje waard wanneer je in de buurt bent, deze woning die volledig werd opgetrokken uit terracota toont je hoe de mensen hier in de oudheid leefden.

Parque Nacional de Chicamocha

Parque Nacional de Chicamocha in Colombia

Parque Nacional de Chicamocha biedt tal van mogelijkheden, het is gelegen hoog in de bergen en bevat wilde natuur, grotten, watervallen maar ook een toeristisch centrum met zwembad, restaurant, beelden, uitkijkpunten en veel meer. Om het verplaatsen iets gemakkelijker te maken kan je er ook de kabelbaan nemen.

Nevado Santa Isabel

Berg Nevado Santa Isabel

Wie het aandurft een lange avontuurlijke wandeling in de bergen te maken kan in de Nevado Santa Isabel naar de permanent besneeuwde toppen trekken.

Reservaat van Nevado del Ruiz

Reservaat van Nevado del Ruiz in Colombia

Het reservaat van Nevado del Ruiz biedt een soortgelijke omgeving, voor de echte avonturiers kan je hier ook de vulkaan beklimmen, de vulkaan is actief en kan soms lichtjes gevaarlijk zijn, daarom is advies in het plaatselijke ticketkantoor aangeraden, je kan er ook voor kiezen om een gids mee te nemen.

Laguna de Guatape

Laguna de Guatape - Rijkdom aan Natuur

De Laguna de Guatape bevat dan weer een adembenemende rijkdom aan natuur, de stad Guatape ligt er middenin en als blikvanger rijst een hoge massieve rots op over de laaggelegen lagune met stranden en waterpartijen tot het open meer.

Colombiaanse jungle

Colombiaanse jungle

De stad Medellin biedt je weer een culturele beleving in de Colombiaanse jungle, met de kabelbaan kan je ook hier een zware wandeling vermijden en heb je een mooi zicht over de stad. Pablo Escobar kwam hier vandaan en hoewel hij een controversiëel figuur was kan je hem toch niet wegdenken uit de geschiedenis van de regio, er is zelfs een heus museum en tour aan hem gewijd.

Colombia en Geloof

Colombia geloof

Je kan Colombia op zijn minst een zeer religieus land noemen, de bevolking is over het algemeen zeer gelovig en het Christendom is de algemene godsdienst sinds de Spaanse bezettingen al die eeuwen geleden. Ook hier werd een groot beeld opgericht, genaamd, Cristo Rey. Het is niet zo groot als zijn bijna evenbeeld in Rio de Janeiro maar daarom niet minder indrukwekkend, en zeker niet zo druk!

Als je nu nog niet genoeg te doen hebt is er natuurlijk ook de mogelijkheid om het nog avontuurlijker aan te pakken. Je kan de oude ruïnes bezoeken die door de vroegere bevolkingsstammen werden gebouwd en eveneens kan je kiezen voor tochten per 4×4 of quad. Boot of zeiltochten, al dan niet met een duikexcursie en zelfs een moddervulkaan waar je kan genieten van een natuurlijk modderbad behoren allen tot de mogelijkheden.

Kortom, bezoek dit prachtige land en laat je leiden door zijn rijke natuur, cultuur en geschiedenis!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie