Coronavirus in Twenterand Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Twenterand 0 inwoners positief getest op corona. Hiervan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met corona (covid-19) in Twenterand. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Twenterand per 100.000 inwoners komt neer op 0.

Coronacijfers Twenterand vandaag, 28 mei

Coronavirus besmettingen* 0
Ziekenhuisopnames 0
Overledenen 36
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 86% / 85%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In heel Nederland zijn tot nu toe 8.081.987 besmettingen met corona. Hiervan zijn er 109.807 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 29 mei geeft het RIVM Twenterand nieuwe data uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Twenterand

Kaarten uit het Coronadashboard Twenterand van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Twenterand
kaart van Twenterand - corona-teller.nl - Coronavirus Twenterand Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Twenterand
Ziekenhuisopnames Twenterand - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Coronavirus in regio Overijssel

Gemeente Twenterand: Plaatsen

Laatste Cijfers coronavirus:

Hieronder vind u diverse cijfers over corona gemeld door het GGD. Deze gegevens zijn gevisualiseerd in grafieken die per dag de gegevens tonen. Wees je er bewust van dat sommige voorvallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Aan GGD gemelde besmettingen met covid-19

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Twenterand

Aantal besmettingen Twenterand grafiek Coronavirus Twenterand Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal corona virus besmettingen in Twenterand ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Corona patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal corona virus patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Twenterand

Ziekenhuis opnames Twenterand Corona cijfers rivm en GGD Twenterand
Het werkelijke aantal coronabesmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Twenterand soms niet op de hoogte is van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona per dag

Onderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden een paar dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

grafiek aantal doden corona (covid-19) gemeente Twenterand
Het daadwerkelijke aantal doden in Twenterand door corona (covid-19) ligt hoger, omdat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en violet het aantal overleden vrouwen.

Doden coronavirus (covid-19) geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke data kan afwijken, doordat niet alle overledenen worden getest.

Coronavirus (covid-19) in Riool Twenterand

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Twenterand is 75. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona deeltjes in Twenterand van één week te delen door het aantal water testen. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Twenterand, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Twenterand.

Corona afvalwater Twenterand rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Besmettingen met Corona cijfers internationaal. Op deze link lees je de internationale het laatste nieuws en cijfers over coronavirus

Vragen over COVID-19 in Twenterand

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in in Twenterand

Vandaag zijn 0 positief getesten personen in Staphorst (28 mei). Op de (COVID-19) corona-kaar bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Twenterand. Klik hier voor coronavirus kaart van gemeente Twenterand

Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Twenterand?

GGD Twenterand heeft een teststraat in de omgeving Twenterand, hier kun je gratis testen met klachten. Wil je testen voor vakantie in Twenterand? Vanaf 1 oktober moet je testen voor je reis zelf betalen. Hiervoor verwijzen we je naar PCR test Twenterand, dit is een pagina met alle testlocaties in Twenterand geschikt voor reizen.

Nieuwe coronavirus maatregelen omgeving Twenterand

Aantal Coronavirus besmettingen regio twenterand COVID 19

Lees nieuwe maatregelen nederland en vragen als: wat zijn niet essentiele winkels, weer vandaag in Twenterand. NatuurlijkTwenterand blijven de basisregels in Twenterand van kracht:

  • Niezen en hoest in de binnenzijde van je elleboog
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Schud geen handen
  • Blijf binnen; werk thuis
  • Kom je toch buiten? Behoud dan 150 centimeter afstand van anderen
  • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

Het laatste nieuws over COVID-19 in de buurt

Data Bronnen voor corona

De bronnen die gebruikt zijn voor dit bericht kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie