Corona Sabbeltest in 10 minuten een betrouwbare test

Niemand vindt het leuk om te testen op corona omdat het wattenstaafje in je neus heel onaangenaam kan zijn. Er zijn continu geruchten over andere soorten testen die worden uitgebracht, maar nu is het dan ook echt zo ver. Het bedrijf Care for Companies verkoopt een coronatest waar je op kunt sabbelen: V-Check 2019-nCoV Sabbeltest van Lollypopzelftest.

Wat is een sabbeltest?

De sabbeltest wordt op de website van Care for Companies verkocht als de Lollypop zelftest. En dat is ook min of meer hoe het werkt, als een lolly. Het lijkt op een standaard teststrip voor zelftests met een sponsje waar je op moet sabbelen zodat het sponsje doordrenkt wordt met speeksel. Zodra de stip op het sponsje blauw wordt plaats je het in de teststrip waar je na 10 minuten de uitslag kunt aflezen. Op de test zit een dunne lijn antilichaam die rood kleurt als die in aanraking komt met het coronavirus. 

Betrouwbaarheid lollypop zelftest

Veel mensen denken dat we vooral zelftests via de neus afnemen omdat de enige betrouwbare manier is. Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn er nu dus ook andere opties op de markt. Wie hoort dat de testen worden geproduceerd in China zullen misschien niet meteen overtuigd zijn van de betrouwbaarheid, maar de test heeft een CE-markering.

Een CE-markering wordt alleen aan producten gegeven als ze door de Europese Unie worden goedgekeurd, en dat kan alleen als het product aan alle Europese wetten voldoet. Onthoud wel dat je de test niet kunt gebruiken als negatief testbewijs voor je coronatoegangsbewijs

  • 96,47 % nauwkeurig
  • 92,14 % sensitiviteit
  • 98,83 % specficiteit

De sabeltest en Omikron

De Omikron variant is een flinke opmars aan het maken waardoor het belangrijk is dat je een test gebruikt die ook daarop reageert. De sabbeltest controleert of er zogenoemde N-eiwitten in je speeksel aanwezig zijn. Dit is een deeltje dat niet muteert, wat wel muteert is het Spike-eiwit, maar daar wordt dus niet op getest waardoor je met de sabbeltest ook Omikron kunt opsporen. 

Eenvoudig kinderen zelftesten op het coronavirus

De belangrijkste reden voor het gebruiken van deze sabbeltest is het feit dat deze test zo eenvoudig te gebruiken is. Veel kinderen vinden een wattenstaaf in hun neus heel vervelend waardoor het afnemen van een gewone test niet eenvoudig is.

Met deze sabbel coronatest kun je spelenderwijs controleren of een kind corona heeft, ze zullen het bijna niet door hebben. Maar er zijn ook volwassenen die het liefst geen test doen omdat ze niet zeker weten of ze de test goed uitvoeren. Met deze test hoef je hier niet meer bang voor te zijn. Het kan haast niet fout gaan.

Hoe het werkt 

In de verpakking vindt je de teststrip, het sponsje en een gebruiksaanwijzing. Controleer of alles goed en steriel verpakt is en of de test niet over de datum is (hij is ongeopend 2 jaar goed. De test moet tussen 2 en 30 graden bewaard worden. Doe vervolgens het volgende:

Uitleg Sabbeltest van lollypopzelftest.nl
  1. Eet, drink en rook niet in de 30 minuten voor de corona test. 
  2. Je kan de test op elk tijdstip uitvoeren, maar het beste is in de ochtend voordat je je tanden hebt gepoetst en gegeten hebt. 
  3. Stop het uiteinde van het sponsje in je mond en veeg hiermee langs je wang en tong om zoveel mogelijk speeksel op het sponsje te krijgen. Bijt niet in het sponsje
  4. Blijf speeksel verzamelen totdat het sponsje zacht wordt en de indicator een blauwe stip laat zien. 
  5. Plaats het sponsje van de sabbeltest in de teststrip en druk naar beneden. Er zit een bultje op het uiteinde van het sponsje dat in het van van de teststrip moet vallen. Doe dit zo snel mogelijk na het afnemen van het monster.
  6. Wacht 10 minuten. Je moet rode strepen zien verschijnen. Wacht echt de 10 minuten af 

Test aflezen 

De test heeft een witte strip waarnaast de letters C en T staan. Na 10 minuten moet in ieder geval bij C een rode streep verschijnen. Gebeurt dat niet dan is de test niet geldig, ook niet als bij T wel een streep verschijnt. Als bij C en T een rode streep verschijnt, heb je corona.

In dat geval moet je direct in isolatie en contact opnemen met de GGD om een afspraak te maken voor een PCR test en bron- en contactonderzoek laten doen: Uitslag van je coronatest online met DigiD. Is de uitslag negatief, maar blijf je klachten houden dan is het aan te raden om na een paar dagen nogmaals een test te doen. 

Sabbelcoronatest-uitslag

Waar sabbeltest kopen en prijzen

Wil je nu direct de tests in huis halen dan kun je ze op dit moment alleen bestellen op de website www.lollypopzelftest.nl. Je kunt de test per 10 stuks of 20 stuks bestellen. De prijs is €4,99 per stuk en de levertijd is ongeveer 12 dagen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie