Het belang van een goede conditie

Onze conditie is voor het grootste deel verantwoordelijk voor hoe we ons voelen. Doordat we ons er steeds meer van bewust worden wat het effect van gezonde voeding en voldoende beweging op ons lichaam is, merken we dat we steeds meer bezig zijn met de conditie van ons lichaam. Door je conditie op de juiste manier te trainen, zal je merken, dat je na verloop van tijd een steeds beter uithoudingsvermogen krijgt. Waar traplopen in het begin een echte opgave bleek, zal je merken dat na wat weekjes training, dit een fluitje van een cent wordt. Daarnaast heeft een goede conditie tal van andere voordelen. Welke dat zijn, dat lees je hier.

Herstel

Wanneer je conditie op pijl is, dan zul je merken dat je een stuk sneller herstel. Dit heeft er simpelweg mee te maken, dat je lichaam is getraind en dus een stuk sterker is. Wanneer je dan een flinke inspanning hebt geleverd, dan is je lichaam hier op voorbereid en zal er alles aan doen om zo snel mogelijk te herstellen om vervolgens net weer een stukje sterker te worden dan die keer daarvoor. Het is te vergelijken met het trainen van je spieren. Wanneer jij jezelf hebt lopen uitsloven in je compressie bh in de sportschool, dan zul je merken dat je de volgende dag last hebt van spierpijn. Dit zijn kleine scheurtjes, die door voldoende rust en voeding zullen herstellen. Dit herstel zal naarmate je vaker sport steeds sneller gaan. Je lichaam wil immers de volgende keer niet voor een verrassing komen te staan.

Langzaam beginnen

Voor wie wel eens heeft getraind voor een marathon, zal kunnen beamen dat het langzaam opbouwen ontzettend belangrijk is. Vooral wanneer je weinig tot niet beweegt, is het essentieel je lichaam te laten wennen aan deze nieuwe inspanning. Wanneer je direct als een wilde tekeer gaat, dan is de kans op blessures enorm. Vooral wanneer je net begint, is het belangrijk stap voor stap te bouwen aan een betere conditie. Door gedurende een bepaalde periode langzaam te beginnen, zal je merken dat de oefeningen je na verloop van tijd een stuk gemakkelijker af gaan. Dit is hét moment om de frequentie of duur van de oefeningen ietwat op te voeren. Lijkt je het wat? Verruil dan je rosa faia bh voor een sport bh, trek je gympen aan en gaan!

Voeding

Naast beweging, is ook voldoende rust en goede voeding belangrijk voor het herstel na een stevige inspanning. De juiste voeding zijn immers de bouwstenen voor je lichaam. Zorg er dus voor, dat je na een stevige inspanning en eigenlijk gedurende de gehele dag zorgt voor voldoende en gezonde voeding. Dit zal je helpen in je herstel en je zult merken dat jij je simpelweg een stuk fitter voelt. Ben je zwanger of heb je een baby, dan is voeding bij het geven van borstvoeding nog essentiëler. Wanneer jij in je voedingsbh je kleintje voorziet van voeding, dan zal een deel van de door jouw ingenomen voeding ook bij je kleintje terechtkomen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie