Zo versterk jij je immuunsysteem

Vooral wanneer het kwik richting het einde van het jaar begint te dalen, tot vaak onder het nulpunt, krijgen we te maken met de welbekende griepgolf. Waar onze leven de afgelopen twee jaar is beheerst door corona, lijkt het erop alsof we voor het eerst sinds lange tijd weer te maken krijgen met een griepgolf. Ziek zijn, dat vindt natuurlijk niemand fijn. Toch zijn er ontzettend veel dingen die jij zelf kunt doen om de kans om ziek te worden tot het minimum te verkleinen. Da hebben we het uiteraard over het versterken van ons immuunsysteem. Dit systeem, ook wel onze weerstand genoemd, zorgt ervoor dat we beter bestand zijn tegen virussen en bacteriën. Maar hoe heb je hier zelf invloed op?

Weerstand door sporten

Ons immuunsysteem wordt ook wel onze weerstand genoemd. Dit is een combinatie van cellen, organen en onder andere antilichamen, die in ons lichaam keihard aan het werk zijn om bacteriën buiten de deur te houden. Daarnaast zorgt het ook voor een constante bestrijding van alle andere invloeden van buitenaf die ons lichaam willen aantasten. Kortom, ontzettend belangrijk dus! Ons immuunsysteem wordt ook wel het ‘menselijk schild’ genoemd en is juist daarom essentieel om ons te beschermen tegen allerlei nare virussen en bacteriën. Want zelfs een schaafwondje van een sport bh kan ervoor zorgen dat je een vervelende infectie oploopt. Wanneer je immuunsysteem dus niet sterk genoeg is, zal je merken dat je een stuk vatbaarder bent voor bijvoorbeeld een griepje.

Verhogen

Ons immuunsysteem bestaat uit allerlei verschillende facetten en juist dat maakt het zo enorm lastig te bepalen of je een sterk of minder sterk immuunsysteem hebt. Wel is het zo, dat voldoende beweging en gezonde en vooral gevarieerde bijdraagt aan het zowel op peil houden van je weerstand, als het verhogen ervan. Door gezond te eten, zorg je ervoor dat je lichaam voldoende bouwstoffen binnen krijgt om alles wat nodig is de boel te bestrijden aan het werk te zetten. Zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende slaapt. Te weinig slaap is funest voor zowel lichaam als geest en kan zelfs, wanneer dit gedurende een langere periode aanhoudt zorgen voor serieuze gezondheidsklachten. Daarnaast is ook dagelijks voldoende beweging belangrijk. Hierdoor blijft je lichaam in topconditie en worden giftige stoffen sneller door het lichaam afgebroken en afgevoerd. Dus verruilt je fantasie bh voor je sport bh en ga aan de slag.

Vitamines

Naast voldoende beweging en gevarieerd en gezond eten, is het ook heel belangrijk te zorgen voor voldoende vitamines. Niet alleen voor jezelf, maar ook wanneer jij je baby borstvoeding geeft, zal je merken dat voldoende vitamines je kleine ten goede komt, wanneer jij vanuit je voedingsbh borstvoeding geeft. Krijg je nou niet voldoende vitamines binnen, dan kun je er ook voor kiezen deze in de vorm van supplementen bij te nemen. Vooral vitamine A, C en D zijn belangrijk om voldoende van binnen te krijgen. Over het algemeen, zal je met een gevarieerde en gezonde levensstijl, waarin je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit zit, alles binnen moeten krijgen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie