Nijkerk Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Vandaag zijn er in Nijkerk 28.0 inwoners positief getest op corona. Hiervan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met corona in Nijkerk. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nijkerk per 100.000 mensen komt neer op 64.2.

Coronacijfers Nijkerk vandaag, 08 december

Coronavirus besmettingen* 28.0
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Doden met COVID 31
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 86% / 85%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In heel Nederland zijn tot nu toe 2365409 besmettingen met het coronavirus. Hiervan zijn er 81473 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 09 december geeft het RIVM Nijkerk nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Nijkerk

Kaarten van Coronavirusdashboard Nijkerk van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Nijkerk
kaart van Nijkerk - corona-teller.nl - Coronavirus Nijkerk Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Nijkerk
Ziekenhuisopnames Nijkerk - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronavirus in regio Gelderland

Overzicht Plaatsen Gemeente Nijkerk

Cijfers covid-19 virus aantal besmettingen:

Onderstaand vind u verschillende gegevens over coronavirus (covid-19) gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze gegevens zijn uitgebeeld in grafieken die per dag de aantallen tonen. Houd er rekening mee dat sommige voorvallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

Bij het GGD gemelde besmettingen

Deze diagram toont het aantal coronavirus gevallen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Nijkerk

Aantal besmettingen Nijkerk grafiek Coronavirus Nijkerk Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal coronavirus besmettingen in Nijkerk ligt hoger, omdat niet wordt getest.

Corona (covid-19) patiënten in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal corona patiënten in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Nijkerk

Ziekenhuis opnames Nijkerk Corona cijfers rivm en GGD Nijkerk
Het daadwerkelijke aantal coronabesmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Nijkerk in enkele gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Hieronderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden corona virus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

grafiek aantal doden coronavirus Nijkerk
Het werkelijke aantal doden in Nijkerk door coronavirus (covid-19) ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona (covid-19)

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en in het blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona virus leeftijd en geslacht
Let op daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden.

Corona virus in riolering Nijkerk

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Nijkerk is 681. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Nijkerk van één week te delen door het aantal coronatesten. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Nijkerk, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Nijkerk.

Corona afvalwater Nijkerk rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Coronavirus cijfers en nieuws van heel de wereld. Op deze pagina vind u de internationale het laatste nieuws en cijfers over corona virus

Vragen over coronavirus Nijkerk

Er zijn in Nijkerk enorm veel vragen over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Nijkerk

Vandaag zijn 28.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op onze (COVID-19) corona-teller bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in Nijkerk. Klik hier voor regio Nijkerk

Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in de regio Nijkerk?

Voor coronatesten met klachten in Nijkerk kun je gratis terecht bij de test straat van de GGD Nijkerk. Testen voor een reis naar het buitenland? Vanaf 1-10-2021 kan dit niet meer via testenvoorjereis.nl, vind op PCR coronatest Nijkerk waar je een covidtest kunt kopen voor je reis in Nijkerk.

Huidige maatregelen tegen corona Nijkerk

Aantal Coronavirus besmettingen nijkerk COVID 19

Lees corona.maatregelen en specefieke coronavragen zoals nachtklok, hoe lang blijft corona op kleding. De basisregels in Nijkerk blijven van kracht:

  • Niezen en hoest enkel in de elleboog
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Schud geen handen
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk vanuit huis
  • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal 1,5m (twee armlengtes) afstand van andere mensen
  • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

Meer statistieken corona in de buurt

Bronnen voor coronavirus

Gebruikte Databronnen vind u op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie