Voerendaal Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (06-12-2021)

Op het moment van publiceren zijn er in Voerendaal 14.0 inwoners positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op het coronavirus in Voerendaal. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Voerendaal per honderdduizend inwoners komt neer op 112.3.

Coronacijfers Voerendaal vandaag, 06 december

Coronavirus besmettingen* 14.0
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Overledenen 12
Corona vaccinatiegraad(eerste/volledig) 88% / 87%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

Totaal zijn er in Nederland 2365409 inwoners besmet met het coronavirus (covid-19). Hiervan zijn er 81473 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 07 december geeft het RIVM Voerendaal nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Voerendaal

Kaarten van Coronavirusdashboard Voerendaal van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Voerendaal
kaart van Voerendaal - corona-teller.nl - Coronavirus Voerendaal Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Voerendaal
Ziekenhuisopnames Voerendaal - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Limburg

Overzicht Steden en Dorpen in de Gemeente Voerendaal

Laatste Cijfers corona virus besmettingen:

Onderstaand vind u meerdere data over corona virus gemeld door het GGD. Deze statistieken zijn gevisualiseerd in grafieken die van dag op dag de cijfers tonen. Enkele voorvallen worden pas een paar dagen later gemeld aan de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze data wordt achteraf beoordeeld, hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

Bij GGD gemelde besmettingen met corona

Deze diagram toont het aantal coronavirus (covid-19) gevallen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Voerendaal

Aantal besmettingen Voerendaal grafiek Coronavirus Voerendaal Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Voerendaal ligt hoger, aangezien niet wordt getest op het coronavirus.

Corona patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal inwoners opgenomen in het ziekenhuis voor corona.

Grafiek ziekenhuis opnames Voerendaal

Ziekenhuis opnames Voerendaal Corona cijfers rivm en GGD Voerendaal
Het feitelijke aantal corona virus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Voerendaal in enkele gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona virus per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

aantal doden coronavirus Voerendaal
Het daadwerkelijke aantal doden in Voerendaal door coronavirus ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

In het violet het aantal overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona (covid-19) geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke data kan afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Corona virus in riolering Voerendaal

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Voerendaal is 2126. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Voerendaal van één week te delen door het aantal metingen. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Voerendaal, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Voerendaal.

Corona afvalwater Voerendaal rivm
Wij hebben ook een kaart van Coronabesmettingen cijfers van heel de wereld. Op dit webadres vind u de internationale cijfers en nieuws over coronavirus

Vragen over coronavirus in Voerendaal

Er zijn in Voerendaal enorm veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Voerendaal

Vandaag zijn 14.0 positief getesten personen in Staphorst (06 december). Op de coronavirus-kaar kun je exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Voerendaal. Bekijk corona kaart regio Voerendaal

Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in regio Voerendaal?

GGD Voerendaal heeft een testlocatie in de buurt van Voerendaal waar je gratis kunt coronatesten met klachten. Op corona testen voor vakantie gemeente Voerendaal? Vanaf oktober 2021 moet je testen voor je reis zelf betalen. We verwijzen je naar PCR corona-test Voerendaal, dit is een pagina met alle commerciële testlocaties in Voerendaal geschikt voor reizen.

Coronavirusmaatregelen in Voerendaal

Aantal Corona besmettingen regio voerendaal COVID 19

Bekijk rivm maatregelen en andere specefieke regels zoals coffeeshop open tot 3 uur, 10 mensen bij elkaar corona, horeca binnen open, naar buiten corona. De basisregels in Voerendaal blijven zeer belangrijk tegen verspreiding van corona:

  • Niezen en hoesten enkel in de elleboog
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis en werk vanuit huis
  • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal anderhalve meter afstand van andere personen
  • Heb je last van lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid? Blijf dan binnen!

De laatste COVID-19 nieuws berichten uit de buurt

Data Bronnen voor coronavirus

Gebruikte Databronnen kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie