Coronavirus in Schouwen-Duiveland Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Schouwen-Duiveland 1 inwoners positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met corona (covid-19) in Schouwen-Duiveland. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Schouwen-Duiveland per honderdduizend inwoners komt neer op 2.

Coronacijfers Schouwen-Duiveland vandaag, 27 mei

covid-19 besmettingen* 1
Ziekenhuisopnames 0
Doden 44
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 85% / 84%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In Nederland zijn er totaal 8.080.027 Besmettingen met het coronavirus. Hiervan zijn er 109.763 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 28 mei geeft het RIVM Schouwen-Duiveland nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Schouwen-Duiveland

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Schouwen-Duiveland van de Rijksoverheid met daarop het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Schouwen-Duiveland
kaart van Schouwen-Duiveland - corona-teller.nl - Coronavirus Schouwen-Duiveland Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Schouwen-Duiveland
Ziekenhuisopnames Schouwen-Duiveland - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Zeeland

Gemeente Schouwen-Duiveland: Alle Steden en Dorpen

Cijfers corona virus besmettingen:

Onderstaand vind u verschillende statistieken over coronavirus (covid-19) gemeld door het GGD. Deze statistieken zijn weergegeven in grafieken die per dag de cijfers tonen. Enkele voorvallen worden pas een paar dagen later gemeld aan het GGD houd hier rekening mee. Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Aan het GGD gemelde besmettingen met corona

Deze diagram toont het aantal corona virus gevallen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Schouwen-Duiveland

Aantal besmettingen Schouwen-Duiveland grafiek Coronavirus Schouwen-Duiveland Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Schouwen-Duiveland ligt hoger, aangezien niet wordt getest op het coronavirus.

Corona patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal corona virus patiënten in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Schouwen-Duiveland

Ziekenhuis opnames Schouwen-Duiveland Corona cijfers rivm en GGD Schouwen-Duiveland
Het daadwerkelijke aantal coronavirus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Schouwen-Duiveland in sommige gevallen niet op de hoogte is van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden een paar dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona virus Schouwen-Duiveland
Het werkelijke aantal doden in Schouwen-Duiveland door coronavirus (covid-19) ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden corona (covid-19) geslacht en leeftijd
Let op daadwerkelijke data kan afwijken, aangezien niet alle overledenen getest worden op het virus.

Coronavirus (covid-19) in riolering Schouwen-Duiveland

Het aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Schouwen-Duiveland is 588. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Schouwen-Duiveland van één week te delen door het aantal water testen. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Schouwen-Duiveland, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Schouwen-Duiveland.

Corona afvalwater Schouwen-Duiveland rivm
Wij hebben ook een kaart van Besmettingen met Corona laatste nieuws internationaal. Hierop vind u de wereldwijde coronavirus cijfers

Vragen over COVID-19 in Schouwen-Duiveland

Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er Schouwen-Duiveland

Vandaag zijn 1 positief getesten personen in Staphorst (27 mei). Op de (COVID-19) corona-kaar bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Schouwen-Duiveland. Bekijk coronavirus kaart gemeente Schouwen-Duiveland

Waar kan ik me voor een test aanmelden in regio Schouwen-Duiveland?

Voor covidtesten met klachten in Schouwen-Duiveland kun je gratis naar covidtestlocaties van de GGD Schouwen-Duiveland. Ga je naar het buitenland en moet je testen? Vanaf 1-10-2021 bestaat de gratis sneltest met testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR test Schouwen-Duiveland waar je de PCR-reistest kunt kopen voor je reis in Schouwen-Duiveland.

Maatregelen tegen COVID-19 in Schouwen-Duiveland

Aantal Corona virus besmettingen in schouwen-duiveland COVID 19

Ga naar tot hoelaat mag je drank halen en coronavragen zoals horeca dicht tot, tot wanneer is avondklok, coronaregels restaurant, corona personen in auto. NatuurlijkSchouwen-Duiveland blijven de basisregels in Schouwen-Duiveland belangrijk tegen verspreiding van het coronavirus:

  • Niezen en hoesten alleen in de binnenzijde van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Schud geen handen
  • Blijf thuis en werk uit huis als dat kan
  • Moet je toch buiten komen? Behoud dan meer dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van elkaar
  • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf ten alle tijden binnen!

Meer cijfers van COVID-19 in de omgeving

Data Bronnen voor corona

Gebruikte Databronnen vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie