Wassenaar Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (07-12-2021)

Vandaag zijn er in Wassenaar 37.0 mensen positief getest op corona. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus (covid-19) in Wassenaar. Het aantal besmettingen met corona in Wassenaar per 100.000 mensen komt neer op 137.3.

Coronacijfers Wassenaar vandaag, 07 december

Corona besmettingen* 37.0
Ziekenhuisopnames 0
Doden met COVID 34
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 88% / 87%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn er totaal 2365409 mensen besmet met het corona virus. Hiervan zijn er 81473 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan covid-19. Hieronder een visualisatie van de landelijke cijfers, 08 december geeft het RIVM Wassenaar nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Wassenaar

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Wassenaar van de Rijksoverheid met daarop weergegeven aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Wassenaar
kaart van Wassenaar - corona-teller.nl - Coronavirus Wassenaar Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Wassenaar
Ziekenhuisopnames Wassenaar - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Corona in regio Zuid Holland

Gemeente Wassenaar: Steden en Dorpen

Laatste cijfers corona virus:

Hieronder vind u meerdere data over corona virus gemeld door het GGD. Deze zijn uitgebeeld in grafieken die per dag de gegevens tonen. Enkele voorvallen worden pas enkele dagen later gemeld aan de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) houd hier rekening mee. Deze data wordt achteraf beoordeeld, waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden aangepast.

Bij het GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal corona patiënten gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Wassenaar

Aantal besmettingen Wassenaar grafiek Coronavirus Wassenaar Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen met corona in Wassenaar ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op corona.

Corona (covid-19) patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Wassenaar

Ziekenhuis opnames Wassenaar Corona cijfers rivm en GGD Wassenaar
Het daadwerkelijke aantal besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Wassenaar in enkele gevallen niet op de hoogte is van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus (covid-19) overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden gecorrigeerd.

grafiek aantal doden coronavirus Wassenaar
Het werkelijke aantal doden in Wassenaar door coronavirus (covid-19) ligt hoger, aangezien niet alle overledenen getest worden op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke data kan afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Coronavirus (covid-19) in Riool Wassenaar

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Wassenaar is 1455. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Wassenaar van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Wassenaar, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Wassenaar.

Corona afvalwater Wassenaar rivm
Wij hebben ook een kaart van Corona laatste nieuws internationaal. Op deze link lees je de wereldwijde cijfers en nieuws over corona virus

Vragen over corona in Wassenaar

Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in regio Wassenaar

Vandaag zijn 37.0 positief getesten personen in Staphorst (07 december). Op de corona-kaar bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in de regio Wassenaar. Klik hier voor regio Wassenaar

Hoe kan ik me voor een test aanmelden in de regio Wassenaar?

Voor een sneltest met klachten in Wassenaar kun je kostenloos terecht bij de test straat van de GGD Wassenaar. Ga je naar het buitenland en moet je testen? Vanaf 1 oktober 2021 bestaat bestaat coronatesten via testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR corona-test Wassenaar waar je de PCR-reistest kunt kopen voor je reis in Wassenaar.

Nieuwe maatregelen tegen corona Wassenaar

Aantal Corona virus besmettingen wassenaar COVID 19

Zoek op mag je alcohol kopen na 8 uur en andere maatregelen waaronder corona regels bijeenkomsten, huidige tijd Wassenaar. De basisregels in Wassenaar blijven zeer goed tegen verspreiding van het coronavirus:

  • Geen handen schudden
  • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk uit huis als dat kan
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Ben je buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter afstand van andere personen
  • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Het laatste nieuws over corona in de buurt

Data Bronnen voor corona

De bronnen die gebruikt zijn voor dit bericht kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie