Mensen zijn bang voor het coronavirus, hoe kan het dat 98 procent niet in het ziekenhuis belandt?

Op dit moment zorgt het coronavirus voor ontzettend veel vervelende situaties. Dit geldt al helemaal voor de oudere generaties. Ook een groot deel van de zwakkere in de mensen uit de Nederlandse samenleving. In een aantal gevallen zijn zij ontzettend bang om het coronavirus te krijgen. Helaas geldt dit ook voor een groot deel van de mensen die minder hoeven te vrezen voor het coronavirus. Een groot deel van hen heeft vooral last van psychische klachten.

Welke psychische klachten zijn er?

Een groep kritische artsen heeft een stichting opgericht om meer aandacht te vragen voor de corona maatregelen. Volgens een groot deel van de artsen in Nederland zijn de maatregelen van de Nederlandse Overheid disproportioneel. Zij zijn namelijk abng voor de gevolgen op lange termijn. Daarnaast ervaren steeds meer mensen de verschillende soorten psychische klachten. 

corona

Volgens hen is gezondheid meer dan de afwezigheid van het coronavirus. Wanneer mensen psychische klachten ervaren, kan dit op lange termijn voor ontzettend veel vervelende situaties zorgen. Zo hebben mensen op dit moment last van stress en paniek. Ook zijn er nog nooit zoveel jongeren depressief geweest. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat de Nederlandse overheid samen met het OMT (Outbreak Management Team) in gesprek gaat. Mogelijk kunnen zij de adviezen van de artsen opvolgen. 

Medici vinden dat het beleid op dit moment verkeerd is

Een groot deel van de medici vindt het op dit moment nog niet helemaal prettig hoe het corona beleid op dit moment opgesteld is. Volgens een aantal medici is het van belang dat de Nederlandse Overheid meer zou moeten doen om te voorkomen dat mensen in de toekomst in het ziekenhuis terecht gaan komen. Er wordt op dit moment afgewacht totdat mensen echt ziek worden, niet door besmetting met het coronavirus, maar bijvoorbeeld door een andere ziekte. De kans bestaat dat zij in de toekomst in het ziekenhuis terecht gaat komen. 

Angst, maar testen blijft belangrijk

De meeste Nederlanders zijn bang voor het coronavirus. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende berichten uit het nieuws. Toch vinden de experts dat het ontzettend belangrijk is om wel corona testen af te laten nemen en voldoende afstand te houden. Hierdoor kunnen de zwakkere in de samenleving beschermd worden. Daarentegen is het wel ontzettend belangrijk dat operaties zo vaak mogelijk door blijven gaan en dat mensen met klachten naar het ziekenhuis gaan. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie