KLM schrapt deze vluchten komende dagen (september 2022)

Er worden momenteel KLM-vluchten geannuleerd op Schiphol. Dit heeft alles te maken met de enorme drukte op Schiphol Airport. Check daarom optijd of jouw KLM-vlucht niet is geschrapt.

Geannuleerde KLM-vluchten

Kijk voor actuele informatie over de wachttijden op Schiphol op de website van Schiphol.
Ga naar de website van Schiphol
Kijk voor actuele informatie over uw vlucht in de KLM flight tracker.
Bekijk de vluchtstatus

Wat is er aan de hand?

KLM heeft een groot aantal vluchten geschrapt Door de enorme drukte op Schiphol. Zo wordt er bijvoorbeeld minder worden gevlogen naar Barcelona, Milaan, Parijs en nog veel meer landen. Ook vertrekken er vliegtuigen leeg. Omdat passagiers niet op tijd bij het vliegtuig kunnen komen.

Hoe lost KLM de annuleringen op

Na het nieuws van vorige week dat KLM Annuleringen gaat schrappen, is het onderwerp weer in de media aan het cirkelen. Op dit moment is vluchten schrappen één van de maatregelen om meer problemen en drukte te voorkomen. Recent heeft Schiphol een plan gepubliceerd om de drukte te verminderen. Hopelijk hoeft KLM dan geen vluchten meer te annuleren.

Wat is de consequentie voor reizigers?

KLM is ermee bezig om de vluchten vanaf Schiphol te schrappen. Voor reizigers is dit erg frustrerend, want nu hebben ze een lastige keuze: of om vijf uur ’s ochtends op tijd aan de vertrekhal te zijn om op een van de laatste vluchten te genieten, of om de reis af te remmen tot het laatst moment en misschien wel niet door te laten gaan.

Hier heb je recht op als KLM je vlucht schrapt

Als KLM je vlucht schrapt, heb je recht op een annuleringsvergoeding. De meeste annuleringen kunnen worden verholpen door je vlucht naar de luchthaven of door een andere vlucht te nemen. Maar soms is er geen andere vlucht mogelijk of je bent te laat om een andere te boeken. In dat geval heb je vaak recht op geld terug en/of compensatie van de luchtvaartmaatschappij.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie