Kerstmarkt Essen

Essen is een net iets minder bekende stad in Duitsland, gelegen in het Westen van Duitsland, niet ver van de Belgische en Nederlandse grenzen. Ondanks het feit dat de Kerstmarkten van Keulen, Hamburg en andere grote steden net iets meer bekendheid hebben vergaard, is de Kerstmarkt van Essen een echte aanrader, zeker wanneer je het liever iets rustiger wil. CoronaRegels op de Duitse kerstmarkten

één grote kerstmarkt

Waar de Kerstmarkten in de meeste grootsteden eigenlijk uit meerdere markten bestaan is die van Essen één grote markt, gelegen tussen het station (Hauptbahnhof) en Porschplatz, hierdoor moet je geen grote verplaatsingen doen tussen de verschillende markten en kan je gewoon aan 1 kant beginnen om aan de andere kant te eindigen.

Een klein verschil met de meeste andere steden in Duitsland is dat er in Essen ook een middeleeuwse markt in de Kerstmarkt is geïntegreerd, namelijk bij de ‘Hohe Dom’ of zeg maar de centrale kerk in het centrale deel van de Kerstmarkt. Hier worden door lokale toneelgroepen complete Kerstverhalen nagespeeld tussen de bijna 500.000 lichtjes die de straten en de markt verlichten in de donkere dagen.

Prachtig reuzenrad

Als extra kers op de taart is er in Essen een heus reuzenrad opgesteld, dit staat ook op het centrale deel van de Kerstmarkt in de buurt van de Dom vlakbij het toneelpodium. Het reuzenrad ‘Bellevue’ geeft je een adembenemend uitzicht over de in Kerstsfeer ondergedompelde stad.

Vuurwerk Duitsland Regels 2021-2022

Als laatste is er ook een internationaal deel in Kerstmarkt dat ambachtelijke hoogstandjes van over de hele wereld aanbiedt, van culinaire proevertjes tot decoratieve stukken waaronder Thaise, Indische en zelfs Amerikaanse Kerstdecoratie. Dit alles bevindt zich op de Kennedyplatz.

Goed bereikbaar per trein

Essen is gemakkelijk bereikbaar met de trein door middel van de bekende internationale IC-treinen, je stapt uit in het Hauptbahnhof en kan direct aan de Kerstmarkt beginnen, na afloop aan de andere kant van de Kerstmarkt kan je ofwel te voet ofwel met het openbaar vervoer met de zogenaamde U-bahn terugkeren naar het station.

Parkeren is ook geen probleem

Als je liever met de auto gaat is Essen veel gemakkelijker bereikbaar dan andere grootsteden zoals Hamburg of Keulen. Essen is in die zin nog een traditionele autostad waar je verscheidene kleinere parkeerplaatsen kan aantreffen. Er zijn een 10-tal parkeerterreinen te vinden rondom de centrale kerk, sommigen bovengronds, anderen ondergronds, let wel op dat deze allen betaalparkings zijn. Indien je dus een hele dag wil rondkuieren in Essen kan je dus best een dagticket nemen waar dat mogelijk is. Neem zeker je fototoestel mee voor die leuke Kerstplaatjes!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie