Kerstmarkt Keulen

De feestperiode komt er weer aan, de tijd van koude winterdagen, sneeuw (als het even kan tenminste) en natuurlijk, Kerstmis! Geen gezelligere tijd die je kan bedenken. De vele kerstmarkten in Europa staan wereldwijd bekend en lokken ieder jaar weer massa’s toeristen. Vooral de Duitse kerstmarkten staan bekend als de gezelligste en grootste van Europa. Naar De Kerstmarkt In Duitsland? Volg Deze 3 Coronaregels

Dichtbij de Nederlandse grens

We staan nu stil bij wellicht de populairste kerstmarkt op vrij korte afstand van Nederland en België, namelijk Keulen. De kerstmarkt van Keulen lokt ieder jaar vele toeristen vanuit de Zuidelijke Nederlanden en Oostelijk België vanwege de relatief korte reistijd ernaartoe.

We spreken over ‘de’ kerstmarkt van Keulen maar eigenlijk bestaat deze uit 6 verschillende kerstmarkten verspreid over de hele stad, namelijk:

  • De Dom van Keulen. Dit is de bekendste kerstmarkt en ook meestal het beginpunt voor ieder bezoek aan de stad tijdens de kerstperiode.
  • Vlakbij ligt de Kölner Altstadt waar de volgende Kerstmarkt zich bevindt. Deze merkten sluiten bijna direct op elkaar aan.
  • Langs de rivier ligt de Kölner Hafen, deze Kerstmarkt ligt bij het chocolademuseum.
  • De Markt der Engel ofwel Neumarkt ligt dan weer in het nieuwere stadsdeel.
  • Aansluitend vind je de Heavenue Cologne in de Schaafenstrasse. Deze Kerstmarkt is evenwel uniek in die zin dat het een vernieuwende “gay” Kerstmarkt is, toch wel een aanrader.
  • Als laatste sluit de St. Nikolasmarkt op de Rudolfplatz bij deze twee aan.

Neem de tijd

Als je deze markten allemaal wil bezoeken raden we toch aan om hier een hele dag voor uit te trekken, iedere markt heeft zijn eigen identiteit en toch weer een beetje hetzelfde van de traditionele Duitse Kerstsfeer. Je kan alle markten te voet bereiken ofwel met het openbaar vervoer, namelijk de bekende metro die in Duitsland U-bahn wordt genoemd. Een extra handigheidje is dat er voor deze gelegenheid een toeristentreintje rijdt dat de mensen van de ene Kerstmarkt naar de andere brengt.

Trein of auto

Natuurlijk moet je eerst en vooral in Keulen aankomen en dit is best te doen met de trein of de auto. Wanneer je de trein kiest kan je direct bij het uitstappen al beginnen rondkijken, de Kerstmarkten beginnen namelijk al aan het station. Keulen is gemakkelijk bereikbaar met de bekende IC treinen.

Parkeren bij Kerstmarkt in Keulen

Voor wie liever met de auto komt is het aan te raden één van de vele parkings aan de rand van de stad te gebruiken. Hoewel er 2 goede parkings zijn vlakbij de Dom wordt het niet aangeraden hierheen te rijden als je de stad niet goed kent, parkeren in de stad mag ook niet zonder toelating. Daarom worden de parkings van Neumarkt en Kaufhaus aangeraden voor wie de stad niet zo goed kent, hier kan je de auto voor een redelijke prijs de hele dag parkeren.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie