Kerstmarkt Düsseldorf

Hoe zit het nu met de eveneens bekende Kerstmarkt van Düsseldorf? Wel eerst en vooral is Düsseldorf een prachtige stad, gelegen aan de oevers van de Rijn. Hierdoor werd Düsseldorf in de voorbije eeuwen een enorm rijke handelsplaats, en van deze geschiedenis kan je nu nog nagenieten.

Coronaregels op Duitse kerstmarkt

Houd ten alle tijden rekening met de lokale coronaregels in Duitsland. Het niet volgen van de coronamaatregelen in Duitsland kan resulteren in hoge boetes. Overzicht coronaregels Kerstmarkten Duitsland

Naar de kerstmarkt in Dusseldorf

De stad is zeer goed bereikbaar vanuit Nederland en België met de trein of de auto, de luchthaven van Düsseldorf is trouwens ook zeer bekend als alternatief voor andere luchthavens of als poort naar de Zuidelijke regio van Duitsland.

De Kerstmarkt is net zoals die van Keulen opgebouwd uit verschillende markten die verspreid liggen over de stad, ze zijn allen wel zeer goed bereikbaar en sluiten vrijwel direct op elkaar aan. Laten we beginnen bij de oever van de Rijn. Je kan indien je met de auto komt best net buiten het drukke centrum parkeren, wanneer je de B&B parkeergarage aan Ratinger Tor gebruikt ben reeds in de buurt van enkele van de U-bahn haltes (metro). Je kan dan je verplaatsingen door de stad volledig met de U-bahn en S-bahn doen, een dagticket komt dan zeer goed van pas.

Bezienswaardigheden op de kerstmarkt

Op dat moment ben je al in de buurt van de Rijnoever en kan je alvast beginnen met de Kerstmarkt op de Burgplatz, hier geniet je van een reuzenrad op het grote open plein met de overgebleven slottoren. Ga je dan naar het Zuiden via het Rathaus en dan richting U-bahn station Heinrich Heine Allee dan kom je de volgende 3 Kerstmarkten tegen op je weg, deze liggen allen verspreid tussen de idyllische winkelstraatjes van de stad, je beweegt je nu ook weg van Rijnoever en komt dus in de oude binnenstad terecht. Er zijn verscheidene shopping centers in de buurt maar ééntje ervan is bij uitstek de mooiste tijdens de feestdagen, namelijk de Galeria Kaufhof aan de Königsallee, net tegenover het U-bahn station. Dit winkelcentrum is tijdens de Kerstmarkt omgetoverd tot een ware Kerst beleving en zeker de moeite waard om even binnen te glippen.

Kerstmarkten bij U-bahn station en Altstad

Laat je nu de Altstad (oude stad) achterwege dan kom je in het nieuwere gedeelte terecht waar de laatste 2 Kerstmarkten zijn gelegen, namelijk de eerste aan het U-bahn station Schadowstrasse die je meeneemt door de moderne winkelstraat met eveneens winkelcentra eromheen. Deze Kerstmarkt vloeit bijna vanzelf over in de laatste Kerstmarkt die gelegen is aan de Pempelforter Strasse en eindigt aan het gelijknamige U-bahn station. Het grote verschil met de Kerstmarkten in het oudere stadsdeel is dat deze omgeving duidelijk modern in aangelegd en dus veel meer open ruimtes heeft, dit is dan ook het uiterste deel van de reeks Kerstmarkten en ligt het verst van de oude Rijnoevers.

Let op! In Düsseldorf begint er geen enkele Kerstmarkt aan het station dus indien je met de trein naar Düsseldorf reist zal je eerst de U-bahn moeten nemen naar één van de centrale U-bahn stations voor je aan de Kerstmarkten kan starten.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie