Kinderen met Omikron-variant opgenomen in ziekenhuis

Vandaag zijn er twee kinderen uit Kleef met het Omikron-Coronavirus in het ziekenhuis opgenomen. Eerder waarschuwde de WHO al voor ‘ongewone bijwerking’ door de Omikron-variant bij kinderen. Regio Kleef vreest dat de corona-variant zich snel gaat verspreiden door de omgeving.

De Omikron-variant werd snel ontdekt door de Duitse regio Kleef, aangezien 5% van alle PCR-test monsters wordt onderzocht op varianten. Hierdoor kunnen ze goed zien hoe de Omikron variant zich verder zal verspreiden. In Nederland worden PCR-monsters slechts enkele keren door het RIVM onderzocht op corona-varianten.

Kinderen zijn er slecht aan toe

Hoewel de Omirkon-variant tot nu toe vooral mildere klachten geeft dan de Delta variant, lijken voor jonge kinderen heftige bijwerkingen te hebben van het virus. Zo heeft 15% van de kinderen met Omikron een flinke huiduitslag, ontdekte de arts David Lloyd uit London.

De minister maakt zich zorgen over de twee kinderen in Kleef, het gaat namelijk erg slecht met ze, zegt de Minister van Volksgezondheid. Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauther stelt daarom dat de boosterprik nodig is zodat iedereen tegen de Omikron-variant beschermd is.

Boosterprik in Nederland

Inmiddels heeft in Nederland 6,1 procent van de Nederlanders een boosterprik gehad. Hiermee staan we op plaats 26 van de meeste boosterprikken in Europa. Online afspraak maken voor de boosterprik kan vanaf 1947 of ouder. Hoewel 6,1% een goed begin is, hebben we nog een flinke weg te gaan. In IJsland bijvoorbeeld heeft al 54,8 procent van de bevolking een boosterprik gehad tegen Omikron.

1 februari boosterprik verplicht Europa

Coronavaccin voor jonge kinderen

In Nederland wordt er gekeken naar het vaccineren van jonge kinderen. Eerder is de GGD begonnen met het vaccineren vanaf 12 jaar. De Gezondheidsraad vind dat jonge kinderen tussen de 5 en 11 jaar ook de mogelijkheid moeten krijgen tot een coronavaccinatie. Maar zegt de gezondheidsraad, kinderen moeten niet gedwongen worden. Het moet ook geen gevolgen hebben tot bijvoorbeeld toegang tot de school wanneer je kind geen prik heeft gehad.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie