Afspraak maken voor Boosterprik (1947 of eerder)

Ben je geboren in 1947 of eerder? Dan kun je vanaf vandaag online een afspraak maken voor je boosterprik. Je ontvangt binnenkort een uitnodiging van het RIVM voor je boostervaccinatie. Maar de online afspraak maken kan al eerder, hierdoor ben je ook sneller aan de beurt voor je boosterprik.

Maak je afspraak online

GGD roept mensen (geboren in 1947 of eerder) op om online hun afspraak te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dit gaat namelijk een stuk sneller dan bellen en het GGD wil voorkomen dat het Callcenter slecht bereikbaar wordt. Update 10 december 2021: Boosterprik nu ook beschikbaar vanaf 1952 of eerder

Hulp bij je boosterprik inplannen

Als je zelf een online afspraak boosterprik maken lastig vind, kun je hulp vragen aan buren, familie of vrienden. Je kunt ook naar de bibliotheek, het Informatiepunt digitale overheid bij de Bibliotheek helpt je kosteloos.

Uitleg video

Onderstaande video legt uit hoe de afspraak maken boosterprik online kunt doen

Uitleg afspraak boosterprik
Uitleg video voor het maken van een afspraak voor je booster-vaccinatie

Telefonisch een afspraak maken

Toch liever bellen voor het maken van een boosterprik-afspraak? Wacht dan de uitnodigingbrief van het RIVM af. In de boosterprik uitnodiging staat het telefoonnummer vermeld. Bellen naar een ander telefoonnummer als genoemd op de brief heeft geen zin. Je wordt door het Landelijke Vaccinatie Nummer niet geholpen zonder uitnodiging. Wel kun je bellen voor vragen over de vaccinatie. Bijvoorbeeld de gezondheid-effecten van de boostervaccinatie en andere medische vragen.

Minimaal 3 maanden sinds laatste vaccinatie

De boostervaccinatie is op dit moment alleen beschikbaar voor mensen die meer dan 3 maanden terug volledig gevaccineerd zijn. Dus als je 2 maanden geleden je 2de prik hebt gehad, kan je pas volgende maand een boosterprik krijgen.

Pfizer-vaccin

Boosterprik aan huis

Als je door gezondheidsredenen niet zelf naar een GGD-priklocatie kan komen en dit is bekend. Dan krijg je vanzelf een bericht voor een booster vaccinatie aan huis.

Welk boostervaccin krijg ik?

De boosterprik is een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Welke vaccinatie je eerder hebt gehad maakt voor de boostervaccinatie niet uit. Je kunt op dit moment niet kiezen welk boostervaccin je krijgt.

3 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie