1e Coronagolf zorgt voor gezondheidsschade bij kinderen

Het coronavirus zorgt bij veel bevolkingsgroepen voor vervelende gevolgen. Voorheen leek het dat de kinderen hier toch redelijk buiten bleven. Echter dit blijkt niet het geval te zijn. Zo zijn er bij zeker 51 kinderen vervelende gevolgen opgetreden door missende of vertragende zorg. Zeer waarschijnlijk zal het totaalaantal veel hoger liggen en zal er de komende tijd meer slecht nieuws komen. 

Een aantal problemen waren niet voorgekomen als er fysiek consult plaats had gevonden

In veel gevallen zijn er medische gesprekken plaatsgevonden via de telefoon. Achteraf gezien bleek dit niet verstandig te zijn. Zo blijkt nu dat wanneer deze gesprekken face to face hadden plaatsgevonden, er eerder een diagnose gesteld was geweest. Doordat er eerder een diagnose zou zijn geweest, zou er sneller een behandeling tot stand zijn gekomen. Naast dat de diagnose in sommige gevallen te laat werd gegeven door telefonische gesprekken, waren er ook veel ouders die door het coronavirus een afspraak later in plande. 

Hele kleine kinderen zijn vooral de gedupeerde

Wanneer er wordt gekeken naar de gezondheidsschade bij kinderen, lijdt vooral de groep tussen de 0 en 4 jaar oud. Toch lijkt het voor nu nog dat er geen kinderen zijn komen te overlijden door de situatie. Wel zijn er een aantal kinderen met spoed opgenomen op de intensive care. Het vermoeden is dat dit niet gebeurd was wanneer er geen coronapandemie speelde. Juist doordat dit probleem nu kenbaar is gemaakt, kan er gewerkt worden aan een passende oplossing. 

corona 2020 1

Hoe staat het er nu voor met het coronavirus in Nederland

Al een aantal weken bevinden we ons in een gedeelde lockdown. Dit was nodig omdat het aantal besmettingen te snel opliep. Echter, deze maatregelen lijken te werken. Zo is het aantal besmettingen ten opzichte van de piek gehalveerd. Toch zijn we er nog lang niet en raken er nog dagelijks duizenden mensen besmet met het virus. Het blijft dan ook maar de vraag hoe de feestdagen er in Nederland uit zullen zien. Voor zowel de particulieren als de winkels is het van belang dat er rond de periode van kerst werkbare maatregelen zijn.

Coronabesmettingen vandaag

Het aantal nieuwe coronabesmettingen op 20 november is vastgesteld op 5.974. Ten opzichte van de dagen ervoor is dit een stijging. Zo waren er de 19e 5.725 nieuwe besmettingen geconstateerd. De afgelopen dagen is de neerwaartse trend weer omgebogen naar een stijgende trend. Het is juist daarom van belang dat iedereen zich aan de maatregelen blijft houden. Mochten de cijfers daadwerkelijk weer op gaan lopen, dan is de kans groot dat er nieuwe maatregelen bijkomen. Het op en aftreden van maatregel zal zeer waarschijnlijk blijven gebeuren totdat het merendeel van de risicobevolking een vaccinatie heeft gehad.

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie