Boosterprik Regels in Frankrijk

Nu alle Europese landen gezamenlijk de mogelijkheid hebben opgestart om een derde vaccinatie te verkrijgen hebben sommige landen hun regels aangepast. Als eerste was Oostenrijk aan de beurt, nu volgt Frankrijk ook gestaag diezelfde richting. Namelijk dat je een boosterprik moet hebben of je wordt in feite beschouwd als ongevaccineerd.

Samenvatting Regels voor Boosterprik in Frakrijk

De regels zijn niet altijd overduidelijk en daarom volgt hier een klein overzicht rond de veranderingen in Frankrijk:

  • Vanaf 15 December is het coronabewijs bij 65-plussers niet meer geldig wanneer de tweede prik meer dan 7 maanden geleden werd genomen.
  • Vanaf 15 Januari 2022 is dit zelfs het geval voor iedereen boven de 18 jaar oud.
  • Vanaf 15 januari 2022 ofwel 15 December voor 65-plussers is dit dus ook zo voor toeristen die naar Frankrijk afreizen, zij moeten zelfs een boosterprik dus een derde prik (of tweede in geval van J&J) hebben gehad om de skilift in te mogen of een restaurant of café, indien dit niet het geval is moeten zij dagelijks een negatieve test laten afnemen.
  • Een negatieve PCR-test is vanaf 15 December nog maar 24 uur geldig en iedereen die nog niet de kans heeft gehad die derde prik te halen zal dus dagelijks een testje moeten laten doen.

Wintersport

Wintersport

Dit heeft enorme problemen veroorzaakt bij reisorganisatoren in de buurlanden die al vele boekingen mochten ontvangen voor wintersportvakanties. Vele Nederlanders en Belgen hadden in de laatste maanden hun wintersportvakantie naar Oostenrijk omgeboekt naar Frankrijk omdat de strenge regels in Oostenrijk voor vele mensen niet haalbaar waren. Niet iedereen heeft namelijk op tijd de kans om die derde prik al te krijgen.

Geen boosterpik? Dan moet je Testen

Testen voor je reis

Frankrijk was op dat moment nog niet zo streng omtrent die derde prik. Nu heeft Frankrijk ook zijn regels ook aangepast en wel zo dat iedereen die geen boosterprik heeft, dezelfde regels moet volgen als de niet gevaccineerde. Dit betekent dus dat ook zij een negatieve test moeten voorleggen om bijvoorbeeld een restaurant, café of zelfs de skilift in te mogen.

Verder is het zo dat deze corona test nu nog maar 24 uur geldig is. Wat dus wil zeggen dat je iedere dag een nieuwe test moet laten uitvoeren. Veel mensen zien de praktische haalbaarheid hiervan niet en hebben dus hun reis nu geannuleerd. Dit zorgt voor een serieuze streep door de rekening bij reisorganisators, vooral de kleinere bureaus hebben hier last van.

De internationale reisagentschappen zitten met de handen in het haar en hebben dus veel last van mensen die alsnog hun reis annuleren of omboeken naar een andere bestemming waar ze wel zonder derde prik nog vrij kunnen bewegen, ook dit brengt kosten met zich mee waardoor vele kleinere reisagentschappen het moeilijk krijgen. Wees dus voorbereid wanneer je deze winter op reis gaat en informeer voor je boekt.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie