Corona-proef in 5 Utrechtse cafés succesvol volgens KHN

Het is van belang dat er ook nu het coronavirus nog hard om zich heen grijpt wordt gekeken naar manieren om langzaam maar zeker weer terug te gaan naar een normale situatie. Om dit te realiseren zijn veel zaken nodig. Allereerst is het van belang dat er onderzoeken worden gedaan naar wat voor activiteiten en plekken het risico op besmetting dusdanig vergroten dat het nog niet verstandig is om dit direct te heropenen. Eigenlijk kan dit enkel gedaan worden door de proef op de som te nemen. Er zijn al verschillende voorbeelden waarbij dit in Nederland werd gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Fieldlab-evenementen. 

corona cafe

Op zoek naar manieren om veilig open te gaan

Er zijn natuurlijk veel sectoren die hard zijn getroffen door het coronavirus. Toch zijn er een aantal sectoren die samen het overgrote deel van de financiële schade hebben geleden als gevolg van de situatie rondom het virus. Vooral mensen met een eigen zaak in de horeca hebben waarschijnlijk het slechtste jaar ooit meegemaakt in 2020. Ook 2021 is tot nu toe niet echt beter, maar er is hoop. Zo is er in Utrecht bijvoorbeeld een proef geweest waarbij 5 cafés toestemming kregen om open te gaan. Hierdoor is het voor hen mogelijk geweest om te laten zien dat ook een café op een veilige manier open kan. 

Een geslaagde proef

De resultaten van het experiment zijn nog niet bekend, maar toch is Koninklijke Horeca Nederland zeer tevreden over de proef. Het is volgens hen allemaal goed verlopen en de coronamaatregelen zijn te allen tijde gehandhaafd. Daarom biedt dit zeker hoop voor mensen die graag naar een café gaan om een drankje te doen met hun vrienden. Het is natuurlijk niet zo dat dit ineens weer kan na dit experiment, maar er is in ieder geval bewezen dat het coronatechnisch zeker mogelijk is om veilig open te gaan als café. Dat is natuurlijk een belangrijk signaal naar de buitenwereld en de mensen die het beleid bepalen. 

corona virus

Enkele fouten

Natuurlijk zijn er tijdens het experiment ook een aantal zaken geweest die niet helemaal vlekkeloos verliepen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan mensen die vergaten om hun mondkapje op te doen als zij naar het toilet gingen. Volgens de regels mag dit niet en daarom is het van belang dat het personeel van het café hen hier op aanspreekt. Dit is gebeurd en er zijn verder geen problemen ontstaan. Tot nu toe is er niets bekend over eventuele coronabesmettingen die te linken zijn aan het café. Dat is al helemaal hoopvol nieuws voor de mensen die graag in een café zitten.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie